Ú s t í n/L. - Přesně takhle si to Lvi před startem čtvrtfinálové série představovali. Po dvou úvodních duelech vedou 2:0 na zápasy. Druhá výhra v pořadí se rodila přece jenom lehčeji než ta předchozí, i když v tomto zápase Slovan dlouho držel nad soupeřem pouze jednobrankový náskok. “Dostali jsme zbytečný gól v oslabení na 3:2 a to ten zápas zdramatizovalo,” mrzelo Pavla Janků korigování průběžného stavu na konci první třetiny. Dukla kousala hlavně v přesilovkách, při nichž vždy hrozilo soupeři vyrovnání. “Měli jsme šance na srovnání, ale ty jsme bohužel nedokázali proměnit,” litoval jihlavský gólman Milan Řehoř.
Po úvodních jedenácti minutách druhého zápasu čtvrfinálové série mezi Ústím a Jihlavou to za stavu 3:1 vypadalo na jednoduchou výhru. Jihlavští však byli proti. ”Dostali jsme zbytečný gól v oslabení na 3:2 a to ten zápas zdramatizovalo. Mohli jsme vést po první třetině 3:1 a bylo to úplně jiné. Pak jsme to ale drželi. Prostě tak se play-off hraje,” přibližuje průběh utkání doyen týmu Pavel Janků.
Dukla se držela v těsném závěsu i díky slabé střelecké potenci Lvů a udržovala je v pozornosti především díky svým nebezpečným přesilovkám. ”Oni ty přesilovky mají opravdu vynikající. Myslím, že při hře pět na pět jsme o trošku lepší, ale přesilovky oni mají výborné. V těch hodně hrozí,” vyzdvihuje přednosti jihlavského týmu Janků. A jak se nebezpečným přesilovkovým situacím bránit? ”Je třeba to vychytat. Trenéři na to určitě něco vymyslí. My se na ty jejich přesilovky k nim připravíme. Myslím ale, že ty zápasy budou úplně jiné,” nahlíží do dalších dvou utkání. ”Myslím, že domácí prostředí je nabudí a že budou hrát dobře. Věřím ale, že aspoň jeden zápas tam uděláme.”
Po dvou zápasech vedou Ústečtí Lvi v sérii 2:0 a mohou být s tímto stavem i vzhledem k průběhu prvního duelu rozhodně spokojeni. ”Takhle jsme si to přáli. Jsme strašně rádi, že se nám to povedlo. Včera jsme to otočili. Za stavu 0:2 to nevypadalo moc dobře. Jsme moc rádi,” usmívá se spokojeně Pavel Janků. On sám si zatím v play-off připsal pouze jednu asistenci na prvním gólu Lvů v úvodním zápase, přesto je na zanedlouho osmatřicetiletém hráči dobře patrná snaha pomoci týmu. ”Snažím se o to. Zatím se nám jako pětce nedaří střelecky. Máme tam spoustu šancí, hlavně střely od modré. Střelecky se nám nedaří, ale to vůbec nevadí. Play-off se nehraje na nějaké kanadské body, ale na vítězství. Doufám, že trenéři budou s výkonem spokojení.”

Jedním z hráčů Dukly, kteří ve druhém zápase patřili k těm nejplatnějším, byl bezesporu i gólman Milan Řehoř. Ani jeho umění však nestačilo k tomu, aby zabránil nedobrému vstupu do zápasu. ”Udělali jsme tam pár chyb a dostali jsme laciné góly, hlavně ten ve třech. Všechny jsme dostali v oslabení. Naštěstí pak jsme se zvedli a dokázali jsme to zdramatizovat. Chyběl nám kousek,” soukal ze sebe smutně Suchanův nástupce. Jihlavské vyhecoval samozřejmě hlavně gól v poslední minutě první třetiny, kterým snižovali na 3:2. ”Ten nás nabudil. Měli jsme šance na srovnání, ale ty jsme bohužel nedokázali proměnit. Pak to Ústí holt ukončilo. Bohužel nám chybí trochu štěstí. Toho mají víc Ústečtí. Tak uvidíme. Snad se doma přikloní zase k nám,” doufá v přízeň štěstěny.
Jihlavští tak jedou po dvou zápasech domů s prázdnou, ač si na Ústí věřili a doufali v aspoň jedno vítězství. ”Mysleli jsme, že tady aspoň jednou vyhrajeme, ale myslím, že jsme neodehráli špatné zápasy. Bojovali jsme. Jak říkám, chybělo hlavně to štěstíčko. V dalších zápasech hlavně nesmíme být vylučovaní, protože při hře pět proti pěti góly moc nedostáváme, vlastně jenom dva. Série ještě není prohraná. My od začátku nemáme co ztratit, můžeme pouze překvapit a nic není ztraceno,” věří Milan Řehoř

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže