Ú s t í n/L. - Úvodní zápas série mezi Ústeckými Lvy a jihlavskou Duklou potvrdil, že čtvrtfinále bude velmi vyrovnané. Lvi již potřetí v řadě utekli hrobníkovi z lopaty. Znovu otočili již téměř prohraný zápas, dovedli ho do prodloužení a rozhodli. ”Rádi bychom vedli od začátku a vyhráli, ale to nás asi letos nečeká,“ předpovídá Milan Antoš. Jihlavští tak ztratili více než dobře rozehraný duel a svůj díl viny na zmátoření Lvů přiznal po zápase i útočník Jihlavy Ladislav Rytnauer: ”Zbytečně jsem je nastartoval tím svým vyhozením mimo hriště,” zmínil situaci, po které byl vyloučen a kdy se Slovanu povedlo snížit.
První díl čtvrtfinálové série potvrdil, že Jihlava bude Ústeckým Lvům více než důstojným soupeřem. ”Jihlava na nás celou sezónu hrála výborný hokej a hodně se jim na nás dařilo. Zachytal jim skvěle gólman a hráli výborně. Musím říci, že s tím výkonem mě překvapili. Jsou to výborní hráči a měli jsme s nimi velké problémy,” chrlil pochvaly Milan Antoš. Znovu se opakovala situace zejména ze zápasu s Brnem. Lvi v půlce zápasu za stavu 0:2 nevypadali na to, že by měli toto utkání vyhrát. ”My jsme si v kabině řekneme něco trošku řekli a pak to začali plnit. A jakmile jsme to začali plnit, tak to bylo znát. Zaplať pánbůh, že to tak dopadlo. Máme první bonbón a zítra uvidíme, jak to bude vypadat. Rádi bychom vedli od začátku a vyhráli, ale to nás asi letos nečeká. My jsme hráli výborně na začátku sezóny a kolem Vánoc, teď nehrajeme tak úplně v klidu. Ale říkám, klobouk dolů před Jihlavou, která odehrála skvělý zápas a jejich brankář podal fenomenální výkon.”
Hráči Slovanu tak byli nuceni opět prokázat vnitřní sílu týmu. ”Chtěli bychom dát hned v první třetině tři góly a jet domů, ale to se nám prostě nedaří. Nás to hrozně bolí a hodně nás to vyčerpává. Každé otáčení zápasu v play-off je hrozně těžké. Dneska nás podrželi diváci a to bylo další, co nám hodně pomohlo. Doufám, že přijdou i zítra a že nám pomůžou,” chválí letošní rekordní návštěvu kapitán.

I přes některé slabší chvilky brankář Lvů Petr Přikryl několikrát zabránil jasné brance. ”V první třetině trochu padá ten gól na můj vrub, ale kluci to zvedli. Na gólmanech samozřejmě bude stát celé play-off, ale my máme hrozně silný tým a poslední zápasy jsme dokázali otočit. I za stavu 0:2 jsem věřil, že to uděláme. Od půlky zápasu Jihlava šlapala, nemohla, hráli to na pár beků. Měli tam spoustu štěstí. Občas ten gólman ani nevěděl, jak to chytil. Já jsem věřil a je to supr, že jsme to udělali.” I v době, kdy Slovan srovnal skóre však Dukla kousala a často nechybělo mnoho ke třetí jihlavské brance. ”Tam se to zběhne hrozně rychle a já jsem od toho, abych něco chytil. Samozřejmě nesmíme udělat ty chyby, kdy jim namažeme do šance. Stalo se, já jsem rád, že jsme to vyřešili a hlavní je, že jsme vyhráli,” oddychl si Přikryl, jenž si vzpoměl i na jednu situaci, ve které to při jeho výjezdu “vonělo” gólem v jeho síti. ”Bylo to tím, že tam bylo spoustu vody a já jsem na to vyjel, protože jsem viděl, že ten hráč po tom může vyjet a střílet z voleje. Najednou se to zastavilo. Bylo tady spoustu lidí a ten led byl prostě špatný.”
Určitě ne každý si Jihlavu do play-off přál, ústecké gólmanské jedničce však Dukla nevadí. ”Možná, že je lepší mít takového soupeře na začátek, abychom byli rozehraní. Myslím, že série bude taková, jako dnešní zápas. Hodně vyrovnaná a bude to o tom, kdo do toho dá víc srdíčka a kdo má víc zkušený tým. Já bych Jihlavu vůbec nepodceňoval. Je to velice zkušené mužstvo a hlavně jsou to ohromní bojovníci. Padali do střel, spoustu jich zblokovali. Mají velice dobrý tým a hlavně dost zkušený na to, jak se hraje play-off.”

Dukla měla v Ústí zápas perfektně rozehraný a může tak litovat ztraceného náskoku. ”Tak to je určitě škoda. Tu první polovinu utkání jsme hráli parádně a v podstatě jsme Ústí k ničemu nepustili. Hráli docela nervózně. Nemohli se tam dostat k žádné přesilovce. Pak jsem je možná zbytečně nastartoval tím vyhozením mimo hřiště. Posledních šest sekund trestu dali gól a v tu chvíli je to zvedlo. Těch deset minut do konce třetiny měli tlak a začali se zvedat. My jsme se možná trochu víc stáhli, což možná byla chyba. Dopadlo to takhle. Měli pak v konci více štěstí,” popisoval průběh zápasu útočník Dukly Ladislav Rytnauer, který viděl zřejmě rozhodující moment zápasu ve svém vyloučení, při kterém Slovan snížil na rozdíl jedné branky. “Možná jo. Kdybychom stav 0:2 udrželi do konce druhé třetiny, tak se to mohlo vyvíjet jinak. Rozhodují maličkosti a myslím, že tohle rozhodlo.“ Jestliže Ústečtí si Duklu do čtvrtfinále příliš nepřáli, Jihlavští si naopak na Slovan mysleli. ”Podle toho, jak vypadaly ty zápasy v základní části, asi jo. Možná jsme si na Ústí věřili víc, protože jsme s nimi opravdu hráli vyrovnané mače, ale v té osmičce si těžko někoho můžeme vybrat. Možná je ale Ústí v tuhle chvíli pro nás přijatelnější,” přiznává pravé křídlo elitní formace Dukly.

I na jeho kolegovi z útoku, kapitánovi Jihlavy Oldřichu Bakusovi, bylo po zápase patrné velké zklamání. ”Dobře rozehrané jsme to měli, ale vyhraný je zápas až po šedesáti minutách. Bohužel jsme to nevydrželi až do konce. Za stavu 0:2 začal hrát soupeř vabank, začali hodně útočit. Tam byla škoda, že jsme měli dvě nebo tři šance, které jsme neproměnili. To si myslím že by asi rozhodlo. Ale bohužel se to stalo takhle a musíme hrát dál.” Nezanechá takováto prorážka na jihlavských duších šrámy? ”Každý zápas je důležitý, ale my tohle musíme hodit za hlavu a zkusíme vyhrát zítra. Musíme hrát důrazný hokej, dobře z obrany přes střední pásmo. Hrát poctivý hokej,” nabízí pohled na druhý zápas a neopomene také pochválit hrdinu toho prvního, gólmana Milana Řehoře. ”Chytal dobře, ale to on chytá dobře celou sezónu, můžeme se na něho spolehnout.”

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže