Ú s t í n/L. - Běžela třetí minuta prodloužení. Lvi hráli přesilovku, usazeni v pásmu soupeře. Micka vybojoval v rohu hřiště nahozený kotouč, posunul jej na modrou čáru. Černá guma rychle putovala z čepele Tomáše Ficence podél modré čáry na druhého beka, Tomáše Houdka. Ten švihem nahodil před branku, kde clonili Micka s Martincem. Puk prošel klubkem těl až za záda jihlavského gólmana. Gól! Rozhodnuto! Ústečtí dokonali obrat v prvním mači čtvrtfinálové série.
Ani manko 0:2 v polovině zápasu je nezlomilo. Už počtvrté v krátkém čase museli obracet špatně rozehrané utkání. A potřetí za sebou to zvládli. Po Brnu a Chomutovu uspěli i v dosud nejdůležitějším mači. „Nepanikařili jsme. Víme, že jsme schopni otočit takový zápas. Sice to není příjemné a stojí to hodně sil, ale dokázali jsme to,“ vydechl střelec vítězné trefy Tomáš Houdek. V sezoně se trefil třikrát a v play off po pěti letech. Předtím dvakrát skróroval při svém krátkém působení v Prostějově.

Lvi přetavili v branku třetí přesilovku v zápase. „V poslední době se nám nedařily. Řekli jsme si, že to zjednodušíme a budeme nahazovat před bránu a dva hráči budou clonit. To nám do puntíku vyšlo. Míca tam šel výborně, gólman neviděl a proletělo to tam,“ popisoval recept úspěšně zvládnuté hry v početní výhodě. Ovšem to je činnost, která jde znamenitě i soupeři. V sezoně byl lepší než Ústečtí a tak úkol zněl: nenechat se zbytečně vylučovat. To se příliš nevedlo. Jihlava však udeřila jen jednou. „Nevím z čeho naše vylučování pramenila. Jestli jsme byli moc nabuzení a vyhecovaní? Každopádně 80% vyloučení bylo úplně zbytečných,“ ví Houdek, čeho se se svými spoluhráči už v zítřejším duelu bude muset vyvarovat.

Vítězství se rodilo velmi těžko. Trenér Vladimír Evan za nepříznivého stavu zamíchal se sestavou. Začal na led posílat jen tři formace. „Asi to pomohlo. Bylo hodně vyloučených. Ti, co nechodí na oslabení a do hry ve čtyřech, nebyli v tempu a když se to stáhlo, bylo to lepší. Na druhou stranu máme čtyři vyrovnané pětky a budeme se snažit co nejvíce rozložit tu sílu na všechny čtyři,“ přemítá ústecký bek. Ústečtí zvládli srovnat ještě před polovinou třetí třetiny, přesto souboj dospěl až do prodloužení. „Chtěli jsme rozhodnout ve hře, ale říkali jsme, že se nebudeme bezhlavě hnát do útoku. I na penalty si věříme. Máme výborné střelce na nájezdy. Tedy kromě mě,“ culil se dobře naložený Houdek.

Po zápase se společně se svými spoluhráči přesunul do Žandova, kde tráví čas do dalšího klání. „Spíme pohromadě na hotelu.“ Do zítřka budou hlavně regenerovat. A jak bude střelec vítězné branky usínat? „Mně se po zápase spí špatně, pozdě usínám. Je to jedno, jestli byl vítězný nebo prohraný, usínám pozdě.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže