Ú s t í n/L. - Když teče krev, hraje se dál. Už není krok zpět. Každá prohra se počítá. Každé vítězství přibližuje sen. Extraligový. Ústečtí fanoušci, připravte se, začíná play off. Nejkrásnější, nejvzrušivější a mnohdy také nejkrutější část hokejové sezony. Už zítra vstoupí Ústečtí Lvi do čtvrtfinálové série proti Jihlavě. „Jdeme do play off s tím, že ho chceme vyhrát a určitě důležitý bude právě zítřejší vstup do série,“ říká ústecký trenér Vladimír Evan. Pro postup je potřeba čtyř výher, další kola se hrají již jen na tří vítězství.
Je jeden den před nejdůležitějšími boji v první lize. Je na mužstvu znát změna atmosféry?
Úplně zásadní změna to není. Kluci už jsou napnutí, někteří cítí už takové mražení před play off. Teší se. V sezoně jsme udělali maximum. Některé zápasy se nepovedly, to se stane. Ale do play off jdeme s tím, že to chceme vyhrát a určitě důležitý bude právě zítřejší vstup do série.

Váš soupeř, Jihlava, nebyl znám do posledního kola. Asi jste moc nespekulovali, s kým se nakonec utkáte, ale měnila se příprava oproti zápasům v základní části?
Jihlava měla katastrofální vstup do sezony a na nás se dokázali nějakým způsobem vždy motivovat a měli jsme s nimi strašně vyrovnané zápasy. Dvakrát na nájezdy, dvakrát o gól. Poslední dva jsme prohráli. Je to soupeř, který se na nás umí motivovat, dokonce jsme slyšeli, že si nás i do play off přejí. Má kvalitní, zkušené hráče, ale my máme určitě čtyři vyrovnanější pětky.

Právě vyrovnané zápasy s Jihlavou. Nebyly vhodným studijním materiálem, jak se na soupeře připravit?
Určitě. Sledujeme video z posledního zápasu. Jsou tam nějaké věci, které se u nich opakují. Ať už je to třeba založení přesilovky. Budeme se snažit na to připravit. Ovšem play off je úplně o něčem jiném. Je o psychice a sebevědomí hráčů. O tom nebát se hrát, nebát se udělat chybu. To rozhoduje.

Říkáte, že máte čtyři vyrovnanější pětky, na koho ze soupeře si budete muset dát největší pozor?
Ať je to Petr Kaňkovský, který vyhrál bodování, ať je to Olda Bakus, Rytnauer, nebo Čachotský, kolem nich se to všechno točí. Navíc mají mužstvo vhodně doplněné mladými hráči jako třeba Fiedler. A výborně chytá Řehoř. Tihle hráči umí hrát přesilovky a mužstvo jako takové se strašně zvedlo. Uvidíme, co s nimi udělá zápřah dvě utkání za sebou, nebo čtyři v šesti dnech.

S Jihlavou jste v sezoně absolvovali dvě série nájezdů. Připravovali jste se i nějak speciálně na tuto dovednostní činnost?
Máme vytipované hráče, kteří jsou schopni je zvládnout, ale potom rozhoduje, jak se komu daří v tom utkání.

První kolo je na čtyři zápasy, potom se hraje na tři, není to divné?
Myslím, že to mělo být všechno na čtyři nebo všechno tři. Nevím, proč to je takhle.

Může se odehrávat něco podobného, co v extralize, kde největší problémy v prvním kole měly týmy na prvních dvou místech po základní části?
Pokud sledujeme všechny prohlášení týmů, které jsou v play off, tak mimo Ostravu a Třebíč, které včera daly jasně včera najevo, že nechtějí postoupit do extraligy, i když se budou snažit dostat co nejvýš, samozřejmě, tak všechny celky, včetně Jihlavy, vyhlásily boj o extraligu. Třeba s Ostravou jsme třikrát letos prohráli, tak určitě ani oni to Hradci nedají zadarmo, to samé Třebíč, ale v ostatních dvojicích favorit není úplně jasně daný.

Nakonec k sestavě. Poslední zápasy, zdá se, jste ustálili složení, bude stejné i do startu play off?
Proti posledním dvěma utkání, proti Brnu a s Chomutovem, nechceme nic měnit. Byla to vítězná utkání. Chybí nám pouze Tomáš Kolafa, který má angínu, jinak jsme zdraví a kompletní. Jirka Kudrna, Jakub Hulva, Pepa Vítek a Marek Čurilla, ti jsou připraveni.

To znamená s Janem Kloboučkem v obraně, v mužstvu je takto přesně osm obránců…
Máme ještě Mrázka a Protivného ze Sparty, ale teď momentálně do toho nechceme zasahovat.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže