Ú s t í n/L. - V prvním kole play-off prověří extraligové ambice Ústeckých Lvů Dukla Jihlava. Její cesta mezi osmičku vyvolených byla o poznání strastiplnější než ta ústecká. Kapitán Jihlavy Oldřich Bakus však základní část nechává za sebou a v play-off chce začít s čistým štítem. "V play-off je to jiné, začíná se od nuly. Soupeře si do něj nevybíráme. My se chceme dobře připravit a jedno utkání v Ústí vyhrát," říká nejlepší střelec Jihlavy.
Během úvodních týdnů letošního ročníku byla Jihlava zralá na ručník. Ačkoliv k němu byla ještě dlouhá cesta, tak po dvou bodech z osmi utkání spekulovali na Dukle o play-off snad jen zarytí optimisté. “Začali jsme hodně špatně, ale do play-off jsme chtěli. Pořád to byl náš cíl. Věřili jsme, že se dokážeme zvednout a že nakonec postoupíme, což se také povedlo,“ vzpomíná na začátek sezóny Bakus.
Po nelichotivé šňůře zápasů, která přikovala Jihlavu na samé prvoligové dno, se Dukla během října zmátořila a velmi pozvolna si začala klestit cestu do vyšších sfér tabulky. “Těžko říct, v čem byl ten hlavní důvod, že jsme šli nahoru. Určitě jsme si sedli a museli jsme si to nějakým způsobem vyříkat. Hlavně musel každý začít u sebe. Třeba ty zápasy předtím, kdy se nám nedařilo, jsme nehráli úplně špatně. Měli jsme také dost smůly. Ale dokázali jsme to zlomit a ono se to pak otočilo.“
Jihlava tedy po loňské účasti v play-off nebude ani letos chybět ve vyřazovacích bojích. V minulé sezóně, kdy vstupovala do bojů o titul z druhého místa a velkými očekáváními, skončila překvapivě na holích Hradce Králové už v prvním kole. Letos si Dukla mezi nejlepších osm celků zajistila mnohem skromnější vstupenku, až ze sedmého místa. “Play-off je naprosto jiná soutěž, je to nadstavba, v které se začíná od nuly. Je úplně jedno, z které pozice do play-off postoupíte. První dva mančafty jsou vyrovnané, ale porazit může každý kohokoliv. Já si myslím, že šanci máme,“ dělá tlustou čáru za základní částí jihlavský kapitán.
Jednoduchá hokejová matematika přisoudila sedmé Dukle Jihlava druhý celek po základní části, kterým jsou Ústečtí Lvi. Na úvod tak čeká Jihlavu jeden z nejvážnějších aspirantů na extraligovou příslušnost. “My jsme si v průběhu sezóny dokázali, že jsme schopni hrát s každým, ať to je Ústí či Boleslav. Ze špičky tabulky jsme porazili všechny týmy, šanci rozhodně máme a z Ústí přehnaný respekt určitě nemám.“
Během vyrovnaných zápasů s ústeckými hokejisty, s nimiž se dělí o totožnou vzájemnou bilanci, měla Jihlava možnost poznat jak silné tak slabé stránky Slovanu. “Velikou devizou Ústí je velice vyrovnaný kádr. Hrajou na čtyři pětky, což je v sérii na čtyři vítězná utkání velká výhoda. A ohledně slabin, to se uvidí až během zápasů,“ hledí k samotné čtvrtfinálové sérii centr prvního jihlavského útoku.
První řada Dukly, kterou Bakus vede, je nejproduktivnějším útokem celé první ligy. Sám Bakus si 30 brankami vystřílel druhé místo mezi nejlepšími ligovými snipery. Odkud povane na soupeře Jihlavy nejostřejší vichr, je tedy nasnadě. “V tomhle složení s Rýťou (L. Rytnauer - pozn. aut.) a Čagym (T. Čachotský - pozn. aut.) jsme zvyklí hrát, takže nějaký tlak na nás určitě bude. Od toho tu také jsme, abychom ty góly dávali a rozhodovali zápasy, což se nám během základní části vedlo. Já doufám, že v tom budeme pokračovat a že se nám bude dařit.“
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže