Ú s t í n/L. - Kdo neviděl, neuvěří. Kdo viděl, ještě nyní se opájí slastnými pocity skvostného představení. Lepší pozvánku na hokejové play off ústečtí hokejisté svým fanouškům připravit nemohli. V blaženém sobotním večeru vstali z popela až k téměř hokejovému nebi. Nechť na stejné cestě zůstanou i v průběhu blížících se vyřazovacích bojů. Znamenala by jediné: postup do vysněné extraligy. Včerejším neobyčejným vítězstvím opět vdechli do ústeckých fanoušků postupové myšlenky.
Právě parádní duel Ústečanů s brněnskou Kometou ukázal, jak těžké je hledat logiku a vysvětlení těch kterých výkonů a výsledků. Když v jediném zápase druhá půlka naprosto překope dosavadní vývoj dění na ledě. Trenér Vladimír Evan ani nestačil udělat žádné korektury v sestavě. Rozmýšlel, jak své svěřence nabudit k pokusu o obrat hrůzně se vyvíjejícího mače. Oni byli rychlejší. Stačilo pár mizivých okamžiků, kterých (často ovšem bez gólového završení) se objeví za zápas spousty.

Zlomové však byly chvilky, kdy ústečtí hráči zamířili místo na hráčskou lavici podporovat do té doby jalový útok. Jindy by je možná trenér vyplísnil, že už měli přepustit své místo kolegům. Ne tak včera.
Posuďte sami: Nejdřív Petr Přeučil vystřelil z trestné lavice. Místo na střídačku si to namířil k brance soupeře, kam směřovalo nahození Jan Kloboučka. Nezdálo se nějak významné. Jenže brněnský obránce se věnoval Přeučilovu spoluhráči a ústecká třiatřicítka konečně zacílila za záda brněnského brankáře. – 1:3.
Chvíli poté Marek Ivan dlouze přesluhuje svůj pobyt na ledě. Dvakrát se podíval do útoku, dvakrát zase pádil ke své brance hasit obranné požáry. Jeho kolegové z forvardu zamířili ke střídačce. On ne. Znovu se vydal na podporu ústeckého útoku. Zuřivě klepal holí o led na puk zavážejícího Janků. Ten mu zadovkou předal a Ivan se trefil. – 2:3.
Právě v těch chvílích ústecké akcie významně stoupaly. Do konce třetiny bylo „žlutomodrých“ plné hřiště, stejně jako na začátku třetí periody. Publikum je hnalo za dokonalým převratem výsledku. Jeho završení se už mnozí nedivili. Rozjetou mašinu bylo těžké zastavit. Dokonalý protiklad mdlého regionálního couráku, který se na ledě ploužil první polovinu zápasu.

Jistě nebylo málo těch, který v tu dobu prchli ze stadionu v obavách, že po bůru z Prostějova, bude další moravský celek Ústečanům na cestu k hokejovému play off udílet důkladnou nadílku. Nestalo se. A ti, co na tribunách vydrželi (a že jich byla drtivá většina) se mohli královsky bavit.

Ústecké obraty

Včerejší obrat duelu byl tím nejbáječnějším kouskem Ústeckých za poslední léta. Snad jen předloňský poslední kalendářní zápas roku by mu mohl konkurovat. To Lvi také v polovině duelu s Berounem ztráceli 0:3. Nakonec se radovali po výhře 4:3 v prodloužení. Letos obrátili nepříznivě se vyvíjející se souboj v Havířově. Posledně proti Hradci Králové obrat dokonat nestihli. Nakonec jen mírnili porážku na 4:5.

2006 – 07

36. kolo: Havířov – Slovan Ústí 3:4.
Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4. Branky: 4. Mikšan, 16. Fadrný, 39. Žák - 23. Vítek, 28. Pazourek, 33. Micka, 52. Slížek.

47. kolo: Slovan Ústí – Hradec Králové 4:5.
Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:5, 4:5. Branky a nahrávky: 12. Micka (Klobouček), 46. Martinec, 54. Hořava (Klimt, Janků), 59. Pazourek (Grof, Nádašdi) - 1. Roubík, 2. Haluza (Prošek), 18. Volráb (Fink), 43. Haluza (Šinágl, Suchý Pavel), 49. Cetkovský (Toužimský, Roubík).

2005 – 06

34. kolo: Slovan Ústí – Beroun 4:3 pr.
Průběh utkání: 0:3, 4:3. Branky a nahrávky: 27. Pavlas (Slížek, Klimt), 38. Červenka (Grof, Jankových), 52. Pazourek (Fink), 63. Antoš (Červenka, Grof) - 9. Tvrzník (Gengel, Filip), 10. Tvrzník (Filip, Sláma), 25. Tvrzník (Šinágl).

2004 – 05

2. kolo: Hradec Králové – Slovan Ústí 3:4.
Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:4. Branky a asistence: 16. Šulc (Fořt), 23. Razingar (Martinec, Kolář), 29. Rolínek (Kolář, Vyhlídal) - 23. Jelínek (Kočí, Přeučil), 36. Švík (Pazourek), 48. Kudrna (Vála), 54. Kříž (Kočí)

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže