Ú s t í n/L. - Podle výsledku zápasu mezi Ústeckými Lvy a havířovskými Pantery, který skončil jasnou výhrou Slovanu v poměru 6:0, by se zdálo, že v závěrečné části zápasu již o nic nešlo, ale nebyla to tak úplně pravda. Šlo totiž minimálně o zdraví. “Škoda, že jejich trenér poslal svoje hráče, aby nás zranili,“ nevěřícně kroutil hlavou Milan Antoš. Jako hodně nestandardní viděl třetí třetinu také útočník Panterů Jiří Zdeněk: “Začalo se přitvrzovat řekl bych až brutálně.“
První třetina utkání přitom proběhla v relativním poklidu a byla asi nejvíce vyrovnaná. ”Začátek byl těžký. Myslím, že první třetinu odehráli výborně. Pak rozhodly ty branky, které jsme dali. Pak už byli druzí, už neměli šanci. Věděli jsme, že ti hráči jsou poloviční, jakmile prohrávají. Neměli vůbec šanci,” líčil charakter zápasu Milan Antoš. Lvi tak nepřipustili drama, které naopak zažili v posledním kole v Berouně. ”To byl takový smolný zápas. My jsme dostali góla v oslabení pět na tři a pár vteřin před koncem druhé třetiny další na dva dva. To bylo smolný, ale dostali jsme se z toho. Je důležité, že takovéhle zápasy dokážeme otočit a vyhrát.”
Nejvíce však kapitána Lvů Havířov překvapil v závěrečné třetině. ”Škoda, že jejich trenér poslal svoje hráče, aby nás zranili. To bylo viditelné, že je tam posílal, aby pořád hráli do soubojů a snažili se co nejvíce našich hráčů zranit. Byly to opravdu zákroky na hranici. Škoda, že se rozhodčí nechal unést tou atmosférou, protože jinak těch vyloučení z jejich strany muselo být daleko více,” zlobil se nad nečekanou agresivitou.
Opora Slovanu musela více než měsíc díky zranění pauzírovat a na led se vrátila teprve tento týden. ”Noha je v pořádku, tam nemám vůbec žádný problém,” uklidňuje Antoš. Ve dvou zápasech si připsal hned tři body za branku a dvě asistence a skoro to vypadá, že mu nečekaná přestávka až tolik nevadila. ”To ne. Já bych radši hrál. Snažím se do toho co nejrychleji dostat. Čtyři týdny je přeci jenom hodně. Snažím se, aby to k něčemu vypadalo. Doufám, že se dostávám do formy a bude to dobré. Úplně perfektní to ještě není, ale je ještě dvanáct dní do play-off a myslím, že je to ještě dost času na to, abych se připravil.”
Již za dva týdny startuje play-off a Lvi ještě nemají jisté, z jaké pozice do něj vykročí. ”Pro nás není důležité vyhrát základní část, pro nás je důležité vyhrát play-off. Důležité je pro nás vyhrát v Prostějově, protože v tu chvíli již nemůžeme být horší než druzí a pro to, abychom tam vyhráli, uděláme maximum. Jestli půjdeme z prvního nebo ze druhého místa, to už není podstatné.” A co je potřeba ještě před startem nejdramatičtější části sezóny zlepšit? ”Všechno. Musíme zlepšit úplně všechno. Já doufám, že se to podaří a že zlepšíme jak tu obranu, tak útok a ty činnosti kolem toho,” burcuje Milan Antoš.

Havířovští Panteři přijeli s notně oslabeným kádrem, který dohrává sezónu, přesto však úvod zápasu v jejich podání nevyzněl úplně špatně. ”Začali jsme dobře, a myslím, že při vyrovnaném počtu hráčů na ledě jsme ze začátku byli rovnocenným soupeřem. Potom přišla oslabení, která takový mančaft jako Ústí dokáže využít,” litoval mnoha oslabení aktuálně nejproduktivnější Panter Jiří Zdeněk. ”Nejhorší byla z naší strany disciplína a také první branku jsme dostali při naší přesilovce a to nás trochu srazilo. Pak hned přišla druhá v oslabení a už se to vezlo. Měli jsme dva pětiminutové tresty a přitom jsme hráli na tři pětky, takže nám díky těm oslabením odcházely síly. Potom je s takovým mužstvem, jako je Ústí, těžké nějaké body uhrát.” Přestože po přesilovkových gólech Ústí bylo o výsledku rozhodnuto, na ledě vzplály emoce. ”Myslím si, že hlavně pan rozhodčí neviděl na obě strany stejné fauly. Myslím, že některé fauly nebyly, a díky tomu se to začalo potom takhle osekávat. Začalo se přitvrzovat řekl bych až brutálně,” nijak nepřikrášloval situaci agilní forvard.
Výkony Havířovských jsou letos zklamáním. Vždyť aktuálně desátý tým prošel v loňském play-off až do semifinále. Letos mu na elitní osmičku schází již 24 bodů. ”Už od začátku sezóny se nám nedařilo a ty zápasy, které jsme loni o gól vyhrávali, tak ty jsme letos prohrávali. V tom je ten rozdíl.” Tragický byl zejména únor, ve kterém z osmi zápasů podlehli hned v sedmi případech. ”Začalo to v Kadani, kde jsme prohráli dva jedna a dostali jsme gól asi minutu před koncem. V Berouně jsme prohráli o gól a potom se to táhlo. Pak jsme dokázali zvítězit akorát v Havlíčkově Brodě a zase jsme dlouho prohrávali o gól. Taky jsme vedli doma s Boleslaví tři nula a prohráli jsme. Tyhle zápasy jsme měli vyhrávat a možná by jsme o play-off ještě bojovali.” Severomoravanům tak nezbývá, než napřít svou pozornost k dalšímu prvoligovému ročníku. ”Příští sezónu bychom chtěli zpátky nahoru. Uvidíme, jestli přijdou nějací zkušenější hráči. Má se vrátit Pavel Zdráhal, což bude určitě posila. Uvidíme, určitě budeme chtít hrát vysoko,” přibližuje ambice Panetrů Zdeněk.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže