Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi sice v utkání s Hradcem přišli o první místo, ale po závěrečné siréně a drtivém finiši se dočkali od svých fanoušků uznání. Na to však budou marně čekat v Berouně. Tamější Medvědi mají našlápnuto na jeden z nejhorších ročníků ve své historii. Tradiční nepříjemný soupeř Slovanu bude mít ve středu 28. února od 18:00 poslední šanci, jak letos vyzrát na Ústecké Lvy.
Porovnání týmů

12-4-6-25 celková bilance 29-5-4-9
2-1-4-17 zápasy venku 12-4-1-6
10-3-2-8 zápasy doma 17-1-3-3
10. postavení v tabulce 2.
50 získané body 101
104:158 skóre 164:94
6 utkání bez vstřelené branky 1
2 utkání se shut-outem 9
6:0 (Havlíčkův Brod) nejvyšší výhra 9:0 (Havlíčkův Brod)
0:9 (Hradec Králové) nejvyšší prohra 3:6 (Kadaň)
D. Nedorost; 22b (11+11) nejproduktivnější hráč T. Martinec; 33b (8+25)
Nedorost, Vlček; 11 nejlepší střelec M. Antoš; 16
P. Derfler; 15 nejvíce asistencí Martinec; 25
P. Braniš; 80 nejtrestanější hráč J. Klobouček; 128
R. Handl - 89,79% úspěšnost brankáře P. Přikryl - 94,04%
R. Handll - 3,96 průměr inkas. branek P. Přikryl - 1,73
38 góly v přesilovkách 57
12,93% využití přesilovek 18,57%
8 góly v oslabení 16
8,31% střelecká úspěšnost 10,16%

Dosavadni průběh sezony

Beroun načal sezónu značně nejistě, po prvních třech kolech se objevil na jeho kontě pouhý bod. Poté se však Medvědi zkonsolidovali a alespoň doma dokázali uhrát slušné výsledky. Před vlastními diváky dokázali porazit mimo jiné Mladou Boleslav (4:2), Chomutov (2:1TS) či Sarezu.
Přesto i domácí forma vzala na přelomu října a listopadu za své a společně s mizernou bilancí na cizích hřištích, kterou si Medvědi drželi od úvodních kol, vznikla půda pro nelichotivou šňůru zápasů. Čítala 15 utkání, 11 proher a 9 bodů.
Beroun se odpíchl ze dna po porážce v třetím duelu s Ústeckými Lvy (2:4), po kterém přehrál Havlíčkův Brod, Havířov, Třebíč nebo v prodloužení Kadaň, Prostějov a na penalty Jihlavu. Po vítězství dokonce sahal v Hradci Králové (4:5p). Nicméně play-off zůstane pro Medvědy letos nesplněnou metou. Vedle zmíněných úspěchů totiž stačil Beroun prohrát v Chomutově, Brně a také dva poslední zápasy proti Sareze (2:6) a Olomouci (5:6).

Změny v kádru

S přestupním termínem a minimální šancí na postup do play-off zažila berounská šatna veliké manévry. Vedle obránce Petra Braniše uvolněného do Vrchlabí se z Berouna stěhovala celá řada útočníků, kteří valnou část ročníku táhli medvědí ofenzivu. David Nedorost odešel do Znojma, Martin Tvrzník zamířil na výpomoc do Děčína a Josef Zajíc posílil prvoligové tužby Mostu. V této sezóně se v Berouně již neobjeví také Petr Šinágl (Hradec Králové) či Lukáš Filip (Chomutov). Nadějného mladíčka Roka Pajiče, který byl v Berouně na hostování, poslal jeho zaměstnavatel Liberec do druholigového Vrchlabí.
Vedení klubu samozřejmě hráče nejen uvolnilo, ale pochopitelně přivedlo také nové tváře. Z Pardubic přišel hned trojlístek mladých pušek, útočníci Jan Semorád a Ladislav Jindřich, a obránce Jakub Nakládal. Do obrany přibyl ještě liberecký Petr Hrach.

Opory týmu

Po odchodu Jaroslava Kameše do Znojma ztratili Medvědi ve svém brankovišti velikou oporu, na nahrazení bývalého brankáře Vsetína či Vítkovic nejvíce aspiruje mezi další trojicí gólmanů Roman Handl (3,96 a 89,79%).
V defenzivě si téměř navlas stejným způsobem vedou při vylepšování svých statistik obránci Jiří Jelínek (3+7, +2) a Martin Čížek (3+7, -12). Třetím vzadu pak zůstává v obraně Berouna Vladimír Kameš (1+7, -1).
Duo nejproduktivnějších hráčů Medvědů David Nedorost (11+11) a exústecký Martin Tvrzník (10+11) již na soupisce klubu nejsou. Lídry ofenzivy Berouna se tak stali Ladislav Vlček, jenž vedle ústeckých hájil také barvy Kladna, Třince, Zlína, Mladé Boleslavi či Chomutova, dlouholetá berounská opora Jiří Novotný (8+6) a Pavel Michal (5+8).

Vzájemné zápasy

2006-2007
Ústí - Beroun 4:0 report
Beroun - Ústí 1:2 report
Ústí - Beroun 4:2 report, preview

Předpokládané sestavy

Beroun: Handl - Jelínek, Lukačovič, Nakládal, Čížek, Kameš, Hrach - Heřman, Vlček, Hobl - Dušek, Novotný, Jech - Černý, Pavel, Hudíček - Jindřich, Semorád, Mrňa.

Ústí n./L.: Přikryl - Jan Kudrna, Nádašdi, Hořava, Houdek, Ficenc, Zápotočný, Pojkar, Grof - Hluchý, Pazourek, Liščák - Janků, Martinec, Klimt - Ivan, Micka, Klobouček - Slížek, Kloz, Vítek.


TIPUJEME OSTATNÍ ZÁPASY
Tomáš Martinec

48.kolo - středa 28. února










Chomutov - Třebíč 1
„Chomutov bojuje o první čtyřku, takže potřebuje vyhrát.“

Havířov - Olomouc 1
„Olomouc je poslední, devět bodů za Havířovem, takže jednička.”

Mladá Boleslav - Havlíčkův Brod 1
„Stoprocentní jednička.

Brno - Jihlava 1
„Brno má ještě šanci na první trojici, Jihlava už má play-off jisté, jednička.“

Prostějov - Ostrava 2
„Ostrava by mohla v Prostějově vyhrát.“

Hradec Králové - Kadaň 1
„Jasná jednička.“

Beroun - Ústí nad Labem 2
„No, doufám, že to pro nás bude jasná záležitost.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže