Ú s t í n/L. - Den po svém uvedení do funkce hlavního trenéra si Vladimír Evan vybral svého asistenta. Stal se jím dosavadní asistentent trenéra ústecké juniorky Vladimíra Bednáře Miroslav Mach. Trenér, který byl v letošní sezóně u historického okamžiku udržení juniorské extraligy v Ústí nad Labem a který pomáhal udržet děčínskou juniorku, jako "farmu" Ústí, v juniorské 1. lize.

Miroslav Mach je odchovancem kladenského hokeje. Čerstvě sedmatřicetiletý trenér poprvé naskočil do rozjetého rychlíku nejvyšší soutěže v sezóně 1988/89 jako osmnáctiletý v dresu s paní Poldi ve znaku. V následující sezóně absolvoval vojnu v trenčínské Dukle. Následoval návrat do mateřského Kladna. Poté během následujících šesti extraligových sezón střídal rovnoměrně dresy Kladna a Plzně. Zajímavostí je epizoda ze sezóny 1993/94, kdy oblékal dres plzeňského klubu, když za urážku rozhodčího vyfasoval trest na sedm utkání. V sezóně 1994/95 si zahrál semifinále play-off, ve kterém Kladno podlehlo 2:3 na zápasy Zlínu. Na sezónu 1996/97 se opět vrátil do Plzně, ale sezónu dokončil v Berouně. V berounském dresu odehrál i sezónu následující. V roce 1998 odešel na dvouleté zahraniční angažmá do Německa (Bad Aibling EHC a Regensburg EV). Kariéru hráče ukončil v druholigové Příbrami, za kterou nastupoval v letech 1999 až 2005. V té době už vykonával i trenérskou činnost u mládeže. Nejprve v sezóně 1999/00 v Kladně, poté v Příbrami. Tam se postupně vypracoval až na šéftrenéra mládeže a trenéra dorostu a juniorů.
V roce 1988 se zúčastnil Mistrovství Evropy "18" a v roce 1990 vybojoval na Mistrovství světa dvacetiletých ve Finsku bronzové medaile. Pod vedením trenérů Vimmera a Bergera si zahrál např. s Jiřím Šlégrem, Jiřím Vykoukalem, Milošem Holaněm, Richardem Šmehlíkem, Robertem Reichelem, Jaromírem Jágrem, Robertem Holíkem nebo Martinem Procházkou.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže