Vladimír Evan. "Já jsem se to dozvěděl ve stejný okamžik jako Pavel Hynek. V první řadě musím říct, že mě mrzí, že tady spolu nedokončíme sezónu. On mě sem přivedl z Kladna za cílem postoupit do extraligy," řekl po prvním tréninku v roli hlavního trenéra nový lodivod Ústeckých Lvů.">
Ú s t í n/L. - Nečekanou zprávu přinesl dnešní den. V odpoledních hodinách byl odvolán hlavní trenér "A" týmu Pavel Hynek. Jeho místo zaujme dosavadní asistent Vladimír Evan. "Já jsem se to dozvěděl ve stejný okamžik jako Pavel Hynek. V první řadě musím říct, že mě mrzí, že tady spolu nedokončíme sezónu. On mě sem přivedl z Kladna za cílem postoupit do extraligy," řekl po prvním tréninku v roli hlavního trenéra nový lodivod Ústeckých Lvů.

„Po utkání v Ostravě nám volal manažer, abychom měli neděli volnou a hráči si vyřídili své soukromé věci, tak jsme dali trénink až na dnes večer. Pak nám zavolal, abychom přijeli oba už ve dvě hodiny. Ani jeden jsme to netušili, nebyly tam ani žádné náznaky,“ neskrývá překvapení Vladimír Evan.

Odvolání trenéra Hynka předcházela čtyřzápasová šňůra bez výhry a s minimem vstřelených gólů. „Nám se teď v poslední době nedařilo hlavně střelecky. Byla to otázka psychiky, nedávali jsme góly a to se pak odráží do hry toho týmu. Uvidíme, jestli to pro tým bude impuls.“ Nový kouč svým svěřencům naplno věří: „Já si myslím, že tenhle tým je natolik silný a zkušený, že ani tato série by ho neměla rozhodit. Žádné velké změny nechystám. Technicky už to ani nejde, ale kdyby to teoreticky šlo, tak jsme s Pavlem zastávali názor, že chceme, aby si to mužstvo sedlo, aby ti hráči byli pohromadě, aby si věřili a neměli obavu z toho, že když se jim nebude dařit, tak budou někam vytrejdováni. My jsme letos nevytrejdovali jediného hráče, uvolněni byli akorát Suchánek s Bauerem. Ale to bylo z toho důvodu, že by tady moc prostoru nedostali. Jinak všichni hráči, kteří jsou zde na střídavý start ze Sparty či Kladna, tak jsou tady hlavně z toho důvodu, kdyby se nám někdo zranil. My do toho play-off nemůžeme jít jen se čtyřmi pětkami.“

A koho si trenér vybere jako svého asistenta? „Vedení si přeje, aby to byl někdo z místních zdrojů, protože je tady myšlenka toho, že kdyby sem přišel někdo z venku, tak se bude měsíc seznamovat s prostředím a hráči. Není to takové klasické odvolání, kdy se odvolávají trenéři z posledního místa a přijde tam nový kouč s úkolem to zachránit. Tady je odvolaný trenér z prvního místa a je tu jasný cíl vyhrát 1. ligu.“ A kdo tedy bude na střídačce stát po boku Vladimíra Evana? „Jsou tady tři nebo čtyři jména, já jsem dostal čas na rozmyšlenou do úterního rána, takže probereme alternativy a pokud vedení toho trenéra schválí, tak tam prostě bude. V tomhle mám poměrně volnou ruku.“

Žádných velkých změn se podle slov trenéra tedy ústečtí fanoušci nedočkají: „Já bych neřekl, že bychom nějak měli měnit herní styl, ten je daný složením hráčů. Do středy se asi ani v sestavě nebude nic zásadního měnit. Uvidíme, jak to půjde dál.“

„Chtěl bych fanouškům vzkázat, že letos už jsme ponaučení z toho, že když uděláme minitabulku z prvních pěti týmů, tak jsme první, ale my jsme letos bohužel rozdali spoustu bodů mužstvům ze spodních pater tabulky. Já si myslím, že i hráči jsou ponaučení z toho, že takovému týmu by se to nemělo stávat pravidlem,“ řekl Vladimír Evan na závěr.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže