Ú s t í n/L. - Souboj brankářů - tak by se dalo definovat utkání Ústeckých Lvů s Chomutovem, útočníci obou týmů si mnohokrát na Petru Přikrylovi v brance domácích i na Luboši Horčičkovi na chomutovské straně vylámali zuby. Od třetí třetiny začalo být jasné, že kdo dá gól, vyhraje. Nakonec se to podařilo domácím. Za konečný výsledek 1:0 mohou ústečtí fanoušci poděkovat zejména dvěma hráčům: Milanu Antošovi, který prolomil Horčičkovu neprůstřelnost, a Petru Přikrylovi, který si neprůstřelnost udržel. „Určitě se dá říct, že to byl souboj gólmanů. Horča je výborný brankář, ale rozhodla malá chybička a ještě ne jeho,“ přikyvuje ústecký strážce branky, kterému se po návratu po nemoci daří v bráně skvěle, v Brně vychytal nájezdy a včera si proti Chomutovu udržel čisté konto.

A co vše tedy stálo za úspěchem domácích ve více než vyrovnaném zápase, v čem měli navrch oproti hostům? „Ten zápas byl vyrovnaný, dali jsme šťastný gól a vyhráli jsme. Nakonec jsme to udrželi i v tom dlouhým powerplay. Klobouk dolů i před klukama, my bojujeme. A když bojujeme, tak si myslím, když to řeknu hodně skromně, prohrajeme minimum zápasů. Ten hokej byl dvě třetiny nahoru dolů a v třetí třetině už trochu bylo vidět, že ani jedno mužstvo se do ničeho vyloženě netlačilo, i když to byla přesilovka, tak oni už neměli tolik síly, takže to rozhodlo.“ Chomutovští měli v průběhu utkání celou řadu šancí, jak Přikryla překonat, v té nejvýraznější se asi blýskl Michal Jeslínek, který netrefil odkrytou horní část klece, v závěrečné hře bez brankáře se spíš tlačili do branky, než že by se pokoušeli technickými kombinacemi překonat bránící hráče a následně gólmana. „Ono se to hrálo vyloženě po rohách a hrál se takový silový hokej, takže udrželi se u nás, to je pravda, ale kluci hráli dobře takticky po rozích a nenechávali je moc střílet, maximálně jednou, dvakrát tam vystřelili a jinak to vyhodili ven, takže tohle jsme zvládli velmi dobře,“ chválí své spoluhráče Přikryl. A jak hodnotí měření sil se svým chomutovským protějškem? „Určitě se dá říct, že to byl souboj gólmanů, já Horču znám, my jsme spolu byli v juniorech na Kladně zamlada a je to výborný brankář, je to prakticky extraligový gólman a prostě rozhodla malá chybička a já bych neřekl ani jeho, prostě chyba beka, ale takový je dneska hokej.“

Týdenní pauza přijde vhod i jedničce ve lví kleci, do které se vrátil po dvou absencích vynucených nemocí. „Doufám, že si zítra odpočinu, jsem po nemoci a bral jsem antibiotika. A pak se musíme připravit na Boleslav, protože to je pro mě momentálně největší soupeř, máme jim co vracet, takže já bych byl hrozně rád, kdybychom ve středu uspěli.“ Petr Přikryl si v loňské sezóně za Boleslavi zahrál, o to větší je jeho motivace proti tomuto klubu a hlavně o něco lépe vidí do kabiny konkurenta Slovanu: „Já jsem tam loni působil a i vzhledem k okolnostem, za kterých jsem musel odejít, se na ten zápas budu velice těšit. Já těm klukům v Boleslavi nezávidím, protože hrát pod takovým tlakem, kdy se vám nepovede jeden zápas a už vás vyhodí, to bych nechtěl už znovu zažít a doufám, že se jim tohle vymstí. Něco podobného bylo jednou na Spartě, k ničemu to nevedlo, hráčům to na pohodě nepřidá.“ Přestože Lvi v této fázi soutěže hrají za sebou několik zápasů proti týmům ze špice tabulky, stále jdou od jednoho vítězství k druhému, takže nikdo nemá žádný důvod k nespokojenosti: „Je to moc dobrý, my jsme na to hráli, ale bylo to i o štěstí. V Brně, i když ten zápas tak nevypadal, jsme vedli 2:1, ale pak jsme to ztratili, a nakonec jsme vyhráli na nájezdy.“ Včera vychytal nulu, v sobotu v Brně nepustil ani jeden nájezd, jaký to má dopad na jeho sebevědomí? Je si Petr Přikryl v bráně jistější? „Tak třeba dneska ráno na tréninku jsem z dvaceti nájezdů dostal snad jenom jeden gól. Ale ten zápas je vyhecovanej, led taky není moc dobrý při těch nájezdech. Mě ty nájezdy baví, takže nejsem nějak nervózní nebo příliš sebejistý. Nájezdy jsou hodně o psychice, o tom aby se brankář dostal tam, kam potřebuje, ale i když jsou útočníci čím dál tím šikovnější, pořád si myslím, že je ještě výhoda na straně gólmana.“ „Teď se musíme soustředit na to, abychom porazili Boleslav, a potom jet dál, abychom udrželi první místo,“ nastiňuje Přikryl program následujících bojů. A jeho recept na další vítězství? „My nesmíme být přehecovaní, musíme hrát takhle v klidu, jak jsme hráli dneska, bojovat, vyhazovat puky, tvořit - budeme tady muset tvořit hru a dát si pozor na jejich první lajnu, i když oni mají dobrý všechny tři, nebo čtyři. Bude to hezkej zápas, doufám, že přijde hodně lidí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže