B r n o, Ú s t í n/L. - 7200 fanoušků v brněnském Rondu muselo překousnout porážku svých hokejistů až po samostatných nájezdech. Na ně však dojít nemuselo. Slovan otočil ve třetí třetině z 0:1 na 2:1. Chvíli před koncem však srovnal účet nejlepší hráč domách Michal Černý. "Dal jsem si vlastní gól a Brno vyrovnalo na 2:2," přiznává svůj podíl na brance obránce Ústí David Pojkar, který pochválil skvělé publikum Komety Brno: "Hnali ji diváci a první třetinu tlačila."
Velkým překvapením snad pro všechny fanoušky v hale Rondo byla účast Radima Kucharczyka. Tento znojemský útočník absolvoval v Brně pouze v sobotu ráno rozbruslení a hned odpoledne naskočil do zápasu. Kde se vzal, tu se vzal. "Mé působení v Kometě se upeklo během jednoho dvou dní. Znojmo sem zavolalo, Brno o mě zájem mělo a tak jsem tu." A jaké měl Radim zážitky ze svého prvního utkání za modrobílé? "Lidi jsou tu super, určitě si zaslouží extraligu! Já jsem se musel ale hlavně soustředit na to, abych byl vzadu, jak to tak v prvním zápase v novém působišti bývá," podotýká novic v brněnském kádru. "Domluvu mezi Znojmem a Brnem přesně neznám, více se dozvím v pondělí. Měl bych tu být na více zápasů, ale nevím, dokdy to bude. Ale myslím, že teď tak týden dva budu hrát určitě jen tady." Kucharczyk má velké množství zkušeností s českou extraligou, může proto porovnávat... "Zápasy prvních tří týmů první ligy jsou opravdu takové, že patří do nejvyšší soutěže. Nezaostávají v ničem, je to takřka úplně to stejné," pochvaluje si úroveň těchto špičkových duelů.

David Pojkar přiznal: "Kometa nás první třetinu tlačila, protože ji hnali diváci. My jsme to ale ustáli a rozhodla třetí třetina, ve které jsme dali dva góly. Každý viděl, že jsme byli lepší, akorát jsem si dal vlastní gól a Brno vyrovnalo na 2:2," neskrýval svou chybu. "Zápas se tedy dostal do prodloužení, to jsme přežili a pak jsme byli lepší v nájezdech. Chceme vyhrát každý zápas a je nám jedno, jestli hrajeme proti Kometě nebo proti Prostějovu. Jdeme do každého zápasu stejně," ubezpečuje Pojkar, že Ústecké nijak nestrašil fakt, že jedou na led třetí Komety, kterou bude hnát k výhře vyprodaná hala.

Druhým nováčkem v dresu Komety byl staronový brněnský obránce Pavel Staněk. Do Brna se těšil i kvůli atmosféře: "V takovém kotli se hraje parádně, něco podobného jsem tu zažil před dvěma lety, když jsem tu hrával, dnes to ale bylo ještě o mnoho lepší než tehdy. O to větší škoda je, že jsme nedokázali vyhrát. Hlavně v prvních dvou třetinách jsme mohli zvýšit na 2:0 a hned by ta hra byla z naší strany lepší. Bohužel jsme ale dostali gól, díky kterému Ústí ožilo." Staněk se v brněnském týmu objevoval už v sezóně 04/05, je tedy navrátilcem. Jak se dostal do prvoligového mužstva z jihomoravské metropole podruhé? "Měl jsem i jiné alternativy kam z Trenčína odejít, ale chtěl jsem si zahrát za Kometu, protože ta se netají přáním postoupit do nejvyšší české soutěže a já jí chci k tomu pomoci. Navíc mě k městu váží osobní důvody," vysvětluje Staněk. "První utkání pro mě bylo docela těžké, věřím, že příští zápasy budou z mé strany daleko lepší," podotýká a nám nezbývá než se těšit, protože už sobotní duel ukázal, že se trenérovi tento obránce líbí. Pavel se rozvykládal i o jeho minulé štaci ve slovenském extraligovém Trenčínu: "V přípravě jsem tam byl druhý nejproduktivnější bek, ale v prvním zápase sezóny jsem se zranil. Pak jsem patnáct utkání vůbec nehrál přesilovky, to se pak těžko dokazuje kouči, že je hrát umím. Posledních asi 15 duelů jsem je naopak hrál, bylo to super a začal jsem sbírat body, jenže do týmu přišli další beci. Proto jsem se domluvili, že pro mě bude lepší jít někam, kde budu pravidelně nastupovat."

Nejlepším hráčem podle hlasování diváků se stal střelec vyrovnávacího gólu, domácí útočník Michal Černý, který také zhodnotil zápas: "Jsme trochu zklamaní, protože jsme byli skoro dvě třetiny lepší, hráli jsme dobrý hokej, Ústecké jsme k ničemu nepustili. Ale na konci druhé a na začátku třetí třetiny jsme byli pod tlakem. Nevím, čím to je, hráli jsme na čtyři lajny, takže unavení bychom být neměli. Stejně nás ale soupeř přehrál, po našich chybách jsme dostali zbytečné góly a myslím, že nakonec můžeme být rádi za ten jeden získaný bod." Toho se Brňané dočkali díky trefě právě Černého v poslední minutě zápasu: "Chytil jsem špatně vyhozený puk, nahodil jsem ho na bránu a ještě to tam nějaký obránce tečoval a spadlo to tam. Byl to opravdu náhodný gól. Nájezd mi pak už bohužel nevyšel. Letos se mi povedly tři ze tří pokusů, proto jsem si věřil, ale Přikryl moji penaltu chytil. Je vidět, že Petr je extraligový gólman, musím mu pogratulovat, protože dnes chytal opravdu dobře," pochválil Benzín brankáře soupeře, ale nejen jeho: "Všichni v týmu bychom chtěli poděkovat lidem za tu atmosféru, bylo to super a kéž by jich tolik chodilo na každý duel. Nesvazují nás, opravdu nám pomáhají, jsou naším šestým hráčem."

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže