Ú s t í n/L. - Dva měsíce strádající tým s nejhorším útokem a nejmizerněji hrající na hřištích soupeřů, kde vydoloval jen šest bodíků, a který navíc v týdnu opustily dvě opory. Vypadá to na snadnou středeční práci pro Slovan v utkání s Berounem. Ovšem pozor! Medvědi dlouhodobě Ústeckým příliš nesedí. Loni sice Lvi zvládli vítězně tři ze čtyř mačů, letos oba, ale jen na podzim byl rozdíl skóre ve prospěch Ústí více než dvoubrankový. A sezony předtím zatápěli Medvědi žlutomodrým ještě více. Vyřadili je ze semifinále play off, v další sezoně je nenechali vyhrát ani jednou. Letos se však týmu od Berounky nevede, ztrácí na pozice zajišťující play off plných čtrnáct bodů, a tak z ústecké kabiny ústy Petra Přeučila zní: „Chceme hrát dobře, aby se hokej líbil divákům, a chceme Beroun porazit.
Porovnání týmů

22-4-2-6 celková bilance 9-1-5-19
10-3-1-4 zápasy venku 1-0-3-12
12-1-1-2 zápasy doma 8-1-2-7
76 získané body 34
119:67 skóre 66:109
1 utkání bez vstřelené branky 5
5 utkání se shut-outem 2
8:1 (Olomouc) nejvyšší výhra 6:0 (Havlíčkův Brod)
3:6 (Kadaň) nejvyšší prohra 0:9 (Hradec Králové)
J. Grof; 27b (10+17) nejproduktivnější hráč D. Nedorost; 22b (11+11)
M. Antoš; 15 nejlepší střelec D. Nedorost; 11
L. Slížek; 20 nejvíce asistencí D. Nedorost; 11
J. Klobouček; 86 nejtrestanější hráč P. Braniš; 70
P. Přikryl – 94,7% úspěšnost brankáře J. Kameš – 93,2 %
P. Přikryl - 1,52 průměr inkas. branek J. Kameš – 2,68
50 góly v přesilovkách 22
22,0% využití přesilovek 10,57%
7 góly v oslabení 6
10,4% střelecká úspěšnost 7,2%


Slovan ÚSTEČTÍ LVI

Start do nového roku se povedl. 2 zápasy = 6 bodů. Třetí letošní skalp druhého Hradce Králové. Zvýšení náskoku na čele na současných šest bodů. Gólový návrat prvního centra Davida Pazourka do sestavy. Nastoupená cesta roku 2007 je správná, zatím je však na počátku.
Na dnešním tréninku chyběl Marek Ivan. „Asi má nějaký kašel, ale myslím, že na zápas bude připraven,“ říká jeho spoluhráč Petr Přeučil.

SOUPEŘ

Na nejhorší výsledek své historie v samostatné ČR „útočí“ Medvědi. Dosud nejtrudnějším vystoupením týmu od Berounky byla sezona 2002/03, v níž padl na třináctou figuru a hájil soutěž v baráži. O rok později však Medvědi překvapivě vyhráli základní část a jejich tažení utnula až Jihlava ve finále.
Dříve patřil Beroun k obávaným soupeřům Ústí. V sezoně 2003/04 jej vyřadil v semifinále play off, o rok později nedovolil Lvům ani jednou zvítězit. Černou sérii snad už Ústečtí zlomili, když v loňské sezoně se radovali třikrát, jednou se končilo dělbou bodů. Zvládli i oba mače probíhající sezony.

Dosavadní průběh sezóny

Hlavně konec roku se Berounu vůbec nevyvedl. Od 11. listopadu ve dvanácti mačích se radoval pouze jedinkrát, další dva body přidal za porážky v nastavení. Hrůzostrašnou sérii osmi porážek v řadě zastavil až ve druhém novoročním utkání, ve kterém odmítl připustit si poslední Olomouc na rozdíl jediného bodu. Přitom start soutěže až tak tragický nebyl. Beroun doma téměř pravidelně vítězil. Body bral i silným: Brnu, Boleslavi nebo Chomutovu. Až těsná porážka ve druhém měření se Slovanem mu ubrala sílu větru.

Opory mužstva

Velkou oporu mají berounští hokejisté v brance. Sedmatřicetiletý veterán Jaroslav Kameš se stále nechystá do hokejového důchodu. S Berounem koketuje od snové sezony 2003/04. Tehdy si na něm Lvi zuby vylámali. Po štacích extraligové dvojky ve Vítkovicích, Pardubicích zakotvil zase v Berouně. I letos však už vypomáhal v nejvyšší soutěži.
Z obránců by Lví obrana strach mít neměla. Nejproduktivnější Martin Klaus nasbíral třetinu ze svých šesti bodů ještě v Chomutově. Na pěti brankách se podílel Lukáš Filip (2+3). Dobrou vizitku čtyř kladných bodů má sparťanský dvacetiletý bek Tomáš Protivný, který v Berouně odehrál jedenáct zápasů.
Druhý nejproduktivnější muž sestavy Radek Křesťanspolečně s Janem Besserem v týdnu zamířili do Lotyšska, kde v ASK Ogre, vedoucím týmu tamní ligy, dohrají sezonu. Z dalších představuje největší nebezpečí pro soupeřovy obrany David Nedorost, který se do Berouna přemístil před sezonou z Mladé Boleslavi. Aspoň deset bodů nasbírali už jen exústecký Martin Tvrzník a exkladenský matador Jan Zajíc Posledně si v Ústí zahrál i mladičký šestnáctiletý forvard Vladimír Bessonov. Letos se ještě v sestavě Medvědů neobjevil.

Vzájemné zápasy

2005-2006
Ústí - Beroun 3:1 report
Beroun - Ústí 2:3p report
Ústí - Beroun 4:3p report
Beroun - Ústí 2:2p report

2006-2007
Ústí – Beroun 5:1 report
Beroun – Ústí 1:2 report

Předpokládané sestavy

Ústí n./L.: Přikryl - Nádašdi, Kolafa, Hořava, Kudrna Jan, Zápotočný, Houdek, Ficenc, Pojkar - Slížek, Pazourek, Antoš - Janků, Klobouček, Klimt - Ivan, Micka, Jiří Kudrna - Hulva, Přeučil, Vítek.

Beroun: Kameš - Kameš, Lukačovič, Filip, Čížek, Klaus, Jelínek, Rýgl - Tvrzník, Šinágl, Novotný, Zajíc, Nedorost, Vlček, Pavel, A. Dušek, Pajič, Jech


TIPUJEME OSTATNÍ ZÁPASY.
Petr Přeučil

9.kolo – sobota 7.října










Třebíč - Chomutov 1
„Chomutov to bude mít těžké.“

Sareza - Prostějov 1
„Sareza hraje nyní dobře.“

Olomouc - Havířov 1

Kadaň – Hradec Králové 2

Jihlava - Kometa 2

Mladá Boleslav – Havlíčkův Brod 1

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže