Ú s t í n/L. - Hned několik důvodů můžeme vyjmenovat, aby se Ústečané vydali netradičně ve čtvrtek 4. ledna na zimní stadion. Mimo toho, že venku panuje nezimní počasí a ač už začal leden, je právě tam jediná šance, kde jest možné spatřit led. Ale hlavně: Ústečtí Lvi budou hájit vedoucí figuru soutěže. Hraje se severočeské derby a jejich soupeř, Kadaň posledně uštědřila žlutomodrým nevídaný výprask. Nastal čas odplaty. Startuje se v 18 hodin.
Jinak se kompletní 33. kolo odehrálo už ve středu 3. ledna. Díky vítězství Hradce v Olomouci musí Ústečtí k uhájení vedoucí příčky ve čtvrtek bodovat. Cílem proti severočeskému sousedu ale i bez toho nemůže být nic jiného než vítězství. Motivace k němu je dvojnásobná. V Kadani utrpěl Slovan nejtěžší debakl dosavadního průběhu soutěže. Porážku 3:6 sledoval ze střídačky tehdy ještě šestnáctiletý brankář juniorky Jan Dědek, který byl k týmu povolán kvůli zdravotním indispozicím s klubem se loučícího Michala Fikrta i jeho náhrady Petra Přikryla. „Ziki inkasoval několik laciných branek. Hodně jsem se bál, že bych tam mohl jít,“ přiznal mladý brankář. Nakonec k tomu nedošlo. Jiří Zikmund protrpěl celý mač a po tom následujícím se divákům za svůj výkon omluvil. Prohra přišla po dlouhé sérii ústeckých úspěchů, předtím se černožlutí radovali 1. října 2003!
Nyní řeší svízele s brankáři soupeř. Už dlouho působí v extraligovém Litvínově původní jednička Jaroslav Hübl. Akvizice z konce roku, Kamil Jarina, prchla do extraligy slovenské, a tak se na post týmového brankáře číslo jedna vrací Robert Slipčenko.

Porovnání týmů

20-4-2-6 celková bilance 10-2-1-19
9-3-1-4 zápasy venku 3-2-0-11
11-1-1-2 zápasy doma 7-0-1-8
70 získané body 35
112:65 skóre 79:110
1 utkání bez vstřelené branky 0
5 utkání se shut-outem 2
8:1 (Olomouc) nejvyšší výhra 6:0 (Havířov)
3:6 (Kadaň) nejvyšší prohra 2:8 (Sareza Ostrava)
J. Grof; 27b (10+17) nejproduktivnější hráč P. Derfler; 23b (11+12)
M. Antoš; 14 nejlepší střelec P. Derfler; 11
L. Slížek; 19 nejvíce asistencí P. Derfler; 12
J. Klobouček; 80 nejtrestanější hráč S. Stavenský; 74
P. Přikryl – 94,4% úspěšnost brankáře R. Slipčenko – 90,8 %
P. Přikryl - 1,69 průměr inkas. branek R. Slipčenko - 3,29
46 góly v přesilovkách 30
22,0% využití přesilovek 13,7%
6 góly v oslabení 7
10,4% střelecká úspěšnost 9,3%


Slovan ÚSTEČTÍ LVI

Ústečtí si nadělili pod stromeček první místo, které vydobyli v posledním předvánočním kole. Už poslední zápasy se učili hrát bez nejproduktivnějšího beka soutěže Jakuba Grofa, který se zranil v Jihlavě. Toužebně však očekávají návrat prvního centra, nejlepšího šutéra přípravy Davida Pazourka. Pozitivně působí v brance Petr Přikryl, který se svými statistikami z dosud odchytaných patnácti duelů zařadil mezi špičku ligy.

Dosavadní průběh sezóny

Tradiční strasti posledních let zažívají v Kadani. Marný boj o postupovou osmičku. I letos měli start nadějný. Po osmi kolech rovnovážný stav zisků a ztrát. Ovšem jediný bodový zisk z období mezi devátým a patnáctým kolem je srazil do spodních pater. Podobně trudný prožili závěr roku. Z šesti prosincových mačů bodovali jedinkrát a pokud neuspějí zítra vyrovnají nečernější sérii – čtyři porážky v řadě, mezi nimž navíc ční debakl 2:8 z ledu Sarezy Ostrava.

Opory mužstva

V kleci již se v Kadani vystřídalo pět mužů s maskou. Největší porci zastal
Robert Slipčenko, který se svými statistickými čísly řadí na čtrnáctou pozici mezi brankáři celé soutěže.
Mezi beky vyčníval plzeňský odchovanec Lukáš Pulpán, který v osmnácti odehraných zápasech nasbíral 15 (7+8) bodů, při problémech se západočeskou defenzivou však pravidelně nastupuje v extralize. Z ostatních žádný výrazně nevyčnívá. Kvarteto Pospíšil, Hlubuček, Hlavatý, Spitzer až na výjimku odehrálo celou porci dosavadních zápasů. Zkušenosti z Ústí může uplatnit zadák Ondřej Staněk. Někdejší juniorský mistr se Slávií kroutí v Kadani s přestávkami třetí sezonu.
Útočná trojka Stanislav Stavenský, Petr Derfler a Pavel Metlička zařídila třetinu branek týmu. Celkem nasbírala 56 kanadských bodů. Po krátké době se znovu v Ústí představí někdejší ústecký snajpr Patrik Fink, který se po sezoně s městem na Labi rozloučil. Ze slovenské Skalice přes Havířov doputoval až do Kadaně, za níž dosud odehrál dva zápasy. Za svými dřívějšími výkony zaostává Miloš Kajer.

Vzájemné zápasy

Sezóna 2005-2006
Ústí - Kadaň 4:2 report
Kadaň - Ústí 0:3 report
Ústí - Kadaň 4:0 report
Kadaň - Ústí 1:3 report

Příprava 2006-2007
Kadaň - Ústí 3:3 report
Ústí - Kadaň 3:2 report

Sezóna 2006-2007
Ústí - Kadaň 5:1 report
Kadaň – Ústí 6:3 report

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže