Ú s t í n/L. - Do druhé poloviny vstoupila v prosinci Žákovská liga, ve které působí šesťáci a sedmáci Ústeckých Lvů. Hodnocení uplynulých 10 zápasů i první poloviny sezóny u obou tříd se opět ujal hlavní trenér Jiří Merta.

Žáci 6. tříd pokračují ve velmi dobrých výkonech, díky kterým jsou momentálně v tabulce na 3. místě. Spokojenost potvrzuje i trenér Jiří Merta: "6. třída navazuje neustále na dobré výkony, i když jsou nyní soupeři kvalitnější. Ať je to Mladá Boleslav nebo Pardubice, u kterých jsme teď prohráli," připomíná nejbližšího pronásledovatele Ústeckých, respektive tým, kde jeho svěřenci ztratili body naposled. "I Liberec se zvednul. Ale myslím si, že kluci mají na to, aby obhájili to třetí místo. Jsme s panem Vrbou rádi, že tam hrají tři lajny, které jsou pravidelné a ta čtvrtá, kde se ti kluci střídají. A opravdu ty tři lajny šlapou a je to vyrovnané." Jmenovat nějakou výraznou osobnost v šestých třídách se trenér zdráhá: "Nechci jmenovat jedince, ty lajny jsou opravdu vyrovnané a odvádějí slušné výkony, včetně obou gólmanů. I když, vyzvednul bych Tomáše Borkovce, který podává vyrovnanější výkony. A kvalitní výkony. Ukazuje se to především v zápasech se silnějšími soupeři."

Nejsilnější protívníci jsou ti z Litvínova a ze Sparty. Z pěti zápasů proti těmto soupeřům vyhráli Ústečtí jediný. Ve třetím měření sil nedokázali zopakovat úspěšný říjnový souboj s Pražany. "Po výhře 3:2 jsme v odvetě podlehli Spartě 3:1, i když ten jejich manšaft je nejkvalitnější, protože hrají na ročníky 1995 i 1996. I když jsme prohráli, bylo to po velmi dobrém výkonu." To u Litvínovských, kteří se nyní ohřívají na příčce nejvyšší, je situace odlišná: "Oni hrají převážně na ročníky 1994, tedy na ty starší ročníky. Ti nás sice také porazili, ale tam hrají kluci o rok starší a ten věkový rozdíl je pořád znát."

V říjnovém hodnocení 7. tříd mluvil trenér Merta o zlepšení, které by se mělo dostavit kolem Vánoc. Při letmém pohledu na tabulku to však příliš vidět není. Jak tomu tedy je? "Když porovnám výkony v první a ve druhé čtvrtce, tak my jsme ty zápasy na začátku prohrávali 8:3, 11:3 a podobnými výsledky. Dnes sice také prohráváme, hrajeme stále na ty mladší ročníky, ale už prohráváme o jednu dvě branky," dokazuje, že jeho tvrzení mylné nebylo. "Teď naposledy jsme hráli s Mladou Boleslaví, která je druhá a má o 25 bodů více. Ti kluci už se začínají adaptovat a my jsme v posledním zápase prohráli doma 3:4." A pokračuje dalšími zápasy, ve kterých bylo viditelné zlepšení oproti těm ze začátku sezóny. "Když navážu na Spartu, tak tam neměl den gólman – první třetina 6:0, ale ty další třetiny už byly opět vyrovnané – 1:1 a 2:2. Zápas v Liberci se uhrál 6:6, to je také slušný výsledek. V odvetě jsme porazili Chomutov 5:4 na jejich ledě. To je horká půda, doma jsme prohráli 6:2, takže ty výsledky jdou nahoru. S Hvězdou Praha jsme také dvakrát prohráli 9:7 a 5:4 a nyní jsme je porazili 6:1." Jak potvrzuje Jiří Merta, tak situace v druhé polovině tabulky sedmých tříd je hodně vyrovnaná: "Mezi 6. a 10. místem je rozdíl dvou bodů. Takže tady by neměl být problém uhrát na konci to sedmé místo."

A jak trenér vidí výkony sedmáků v prosincových zápasech? "Zatím jsem v posledních třech týdnech spokojený s předváděnou hrou, ale až tak ne s výsledky. Ty by mohly být lepší. Ale hra je dobrá a neustále se zlepšuje."

A jaké jsou tedy cíle obou tříd? "U šesté třídy je to hrát do 3. místa a u sedmiček do 7. místa. Ty zápasy jsou pořád stejné, u těch dětí rozhodují maličkosti. Tam jeden den porazíte Spartu 5:2 a druhý den s nimi prohrajete 7:9. Jsou to děti, které se to učí. Všechno má svůj čas." A jak vidí budoucnost svých hráčů? "Když vezmu ročník 1994, tak to je hodně silný ročník. Z toho by mohli do dorostu a juniorů dojít hodně kvalitní hráči. Ti kluci z ročníku 1993 hrají o třídu výš a z těch by také mohli vzejít kvalitní hráči. Když u toho hokeje samozřejmě vydrží," zopakoval nakonec, že cesta hokejisty k úspěchům je pořádně dlouhá.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže