Ú s t í n/L. - Ačkoliv si útočník Ústeckých Lvů Jan Klobouček otevřel v zápase proti ostravské Sareze svou soukromou střelnici a dvakrát pokořil gólmana hostů Čecha, vedlo to pouze k jedinému bodu. ”Nemůžeme rozebírat, proč jsme dělali dneska chyby a včera ne. Prostě se to jeden zápas stane a druhý ne,” nepustil se do žádného většího rozboru zachmuřený domácí útočník. Kontrastní výraz obličeje k tomu Kloboučkovu měl kapitán Sarezy Pavel Šebesta: ”Jsme rádi, že jsme vyhráli. Na Ústí umíme zahrát už z loňska.”
Utkání proti Sareze si Ústečtí Lvi určitě do vitríny nedají. ”Trošku vázla kombinace, asi to pro diváky nebylo moc atraktivní. Bylo to spíš takové bojovné utkání, muselo se to vydřít, takže pro diváky asi nic moc,” dobře si uvědomoval Jan Klobouček. ”Každý zápas je jiný. Nemůžeme rozebírat, proč jsme dělali dneska chyby a včera ne. Prostě se to jeden zápas stane a druhý ne.”
Na Slovan padla vstupem do druhé poloviny soutěže “deka”. Ze čtyř utkání a dvanácti možných bodů vybojovali Lvi pouhých pět bodů. ”Tak to určitě není hezké. Já bych z toho ale nedělal žádnou tragédii. Liga je dlouhá. Bodově jsme pořád na druhém místě a příště musíme vyhrát, to je celé,” nedramatizuje situaci hokejový univerzál. Sám může být smutný o to více, že dal ostravskému Čechovi dvě branky, vice než jeden bod z toho ale nebyl. Na adresu svých gólů pak dodává: ”Prostě se to odrazilo správně a já jsem do toho dvakrát plácnul a spadlo to tam. Střelecky se mi celkem asi i daří, ale to není moje parketa. Spíš jde o to, abych ty góly nedostával a dělal tam tu černou práci. Góly jsou takový bonbónek navíc.” To si uvědomuje tím spíše, že nechybělo mnoho a mohl sledovat hokej již pouze z tribuny. ”V létě jsem spíš trénoval sám a léčil si zranění. Doktoři mi říkali, že nebudu hrát vůbec. Nakonec jsem to rozhýbal. Myslím, že teď už je to manko smazané. Přes Vánoce potrénuji fyzičku, abych byl na play-off připravený.”

V letošní sezóně zatím Ústečtí Lvi nepoznali, jaké to je být lídrem první ligy. V posledních kolech jim v tom brání již pouze Hradec Králové, ten ale dobytí první příčky houževnatě odolává. ”Měli hodně nahráno ze začátku. Pak ten odstup už nebyl chvíli žádný, chvíli byl první Chomutov. Teď už se to vyrovnává a hrajou jako ostatní,” říká Klobouček. Nezpůsobuje Lvům nedobytá první příčka zlé sny? ”Kdybychom se na to upnuli a utápěli se v tom, to by byla blbost. Samozřejmě chceme na první místo, ale že by jsme dělali tragédii z toho, že jsme o dva body zpět, to ne,” zůstává ústecká třiadvacítka v klidu. Bohužel se na Slovan přivalila nečekaná pohroma. V zápase s Jihlavou se zranil nejproduktivnější hráč Lvů a nejlepší bek první ligy Jakub Grof. ”Je to špatný, ale jsou další hráči a musíme ho nahradit. Nemůžeme se sesypat a dělat závěry, že už teď nikdo nedá gól,” odmítá poraženeckou náladu Jan Klobouček.


Kabina Sarezy bouřila po vítězném zápase smíchem a kapitán Pavel Šebesta byl ve výtečné náladě. ”Jsme rádi, že jsme vyhráli, protože jsme minulý zápas prohráli s poslední Olomoucí, i když si myslím, že Olomouc nepatří tam, kde momentálně je. Dnes bylo vidět, že oba mančafty mají v nohách spoustu zápasů. Pondělky, středy a soboty se tak rychle střídají, že se hodně rozhoduje v přesilovkách a oslabeních.” Přestože Ostrava měla utkání dobře rozjeté, Slovan dokázal zápas otočit a tři minuty před koncem zápasu to za stavu 3:2 pro domácí již vypadalo na tříbodový zisk Lvů. Nakonec se však Sareze podařilo vyrovnat a podle Šebesty ne nezaslouženě. ”Ve třetí třetině jsme měli spoustu šancí rozhodnout, myslím že Dan Boháč jel sám na branku, já jsem tam měl jednu celkem vyloženou šanci. Domácí měli jen přesilovky. V těch měli obrovský tlak. Při hře pět na pět to nevypadalo tak, že by domácí museli vyloženě hrát.”

Zisk dvou bodů z ústeckého ledu přišel Sareze v bojích o osmičku více než vhod. ”Určitě. Jak říkám, s Olomoucí jsme je ztratili, teď jsme je získali. Možná, že na Ústí trošičku i umíme i z loňska. Oni nás znají, my je taky. Víme, že jsou silní v přesilovkách. Kdyby dali víc gólů v přesilovce, tak jsme to nedotáhli,” připoměl zkušený forvard statistiku vzájemných utkání. Již v minulé sezóně Porubští dokázali že vědí, jak na Slovan a ze čtyř vzájemných utkání dovolili Lvům pouze jediné vítězství (1v-2r-1p). A vypadá to, že i v té letošní tomu nebude jinak. Po nadějném začátku, kdy Ústečtí doma ve třetím kole vyhráli 5:1, se znovu ukázalo, že Sareza na Slovan umí. Vyhrála 2:0 a nyní ve Lví aréně 3:4p. ”Nevím čím to je. I Ústí má určitě soupeře, který jim vyhovuje. Nám zase třeba nevyhovuje jiný soupeř ze spodku tabulky. To je i v extralize, kde se traduje, že Sparta neumí na Kladno. To je právě sport. Nejde to spočítat podle nějakého vzorce nebo na počítači,” pochvaluje si Šebesta nevyzpytatelnost hokeje. Zatím patří Sareze v tabulce šestá příčka a má zaděláno na nejlepší výledek v dějinách klubu. ”Hodně nám pomáhají gólmani. Jak Kuba Štěpánek, který je momentálně zraněný, tak Kuba Čech. Před sezónou bylo deklarováno, že se udělá mančaft z ostravských hráčů, kteří se nechytli ve Vítkovicích nebo jsou mladší a nedostávají tam šanci, a z odchovanců Sarezy, kterých je také dost. Určitě jdou správnou cestou, protože extraligové ambice určitě nemáme,” přiznává opora Sarezy.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže