Ú s t í n/L. - Poslední domácí zápas v tomto kalendářním roce sehrají Ústečtí Lvi tuto středu. Na svém ledě přivítají šestý tým tabulky Sarezu Ostrava. Oba týmy vyšly v posledním kole bodově naprázdno, a tak nyní jistě budou chtít tuto ztrátu napravit. Sareza to nebude mít na ledě jednoho z favoritů soutěže jednoduché, navíc pravděpodobně přijede oslabena o několik hráčů, kteří jsou buď zranění, nebo nemocní. Ústecký kádr se naopak už opět začíná stabilizovat, a tak ve středu od 18 hodin nebudou s vysokou pravděpodobností domácí hokejisté pomýšlet na nic jiného než na výhru.
Porovnání týmů

19-3-1-6 celková bilance 11-2-4-12
8-2-1-4 zápasy venku 4-1-2-8
11-1-0-2 zápasy doma 7-1-2-4
2. postavení v tabulce 6.
64 získané body 41
104:60 skóre 89:89
1 utkání bez vstřelené branky 3
5 utkání se shut-outem 2
8:1 (Olomouc) nejvyšší výhra 6:2 (Havlíčkův Brod)
3:6 (Kadaň) nejvyšší prohra 0:5 (Kometa Brno)
J. Grof; 27b (10+17) nejproduktivnější hráč P. Šebesta; 23b (12+11)
M. Antoš; 13 nejlepší střelec P. Šebesta; 12
J.Grof; 17 nejvíce asistencí P. Šebesta; 11
J. Klobouček; 76 nejtrestanější hráč L. Bokroš; 53
P. Přikryl - 93,85% úspěšnost brankáře J. Čech - 93,6%
P. Přikryl - 1,81 průměr inkas. branek J. Čech - 2,38
43 góly v přesilovkách 39
22,4% využití přesilovek 18,31%
6 góly v oslabení 1
10,83% střelecká úspěšnost 9,47%

Dosavadní průběh soutěže

Téměř od začátku soutěže se tým z Ostravy pohybuje zhruba uprostřed tabulky, v současnosti je na šestém místě s náskokem jednoho bodu na Třebíč. Poté, co se Sareza střetla se Slovanem naposledy a vyválčila na něm vítězství (2:0), ji čekala série těsných proher. Na nájezdy podlehla Prostějovu (5:6) a na domácím ledě postupně prohrála s týmy z horní poloviny tabulky, jmenovitě s Kometou Brno, Chomutovem a Mladou Boleslaví, a to vždy pouze o jednu branku, proti Chomutovu uhrála alespoň bod, když se utkání rozhodovalo až na samostatné nájezdy. Smolnou sérii Ostravští zlomili v Třebíči (3:0 – z pohledu Sarezy) a ani v dalších dvou utkáních si nenechali vzít body, 5:3 přehrála Jihlavu a 6:2 Havlíčkův Brod. Poslední zápas ale středečnímu soupeři Slovanu nevyšel, doma prohrál s Olomoucí 2:4.

Opory týmu

Co se brankářského postu týká, nejvíce zápasů má zatím odchytáno Jakub Štěpánek (13), ale Jakub Čech mu zdatně sekunduje, zatím se postavil do branky v deseti utkáních a jeho statistiky zatím vyznívají lépe. Lze říci, že oba brankáři se vcelku vyváženě střídají, ve třech z posledních čtyř utkání chytal Jakub Čech, Štěpánek předtím odchytal prohraná utkání proti týmům okupujícím čelní pozice tabulky.
V obranných řadách se lze spolehnout zejména na Vladimíra Holíka, jenž je majitelem tří plusových bodů, a na Dušana Brincku, který má ve stejných statistikách o bod méně. Ofenzivně se z beků daří hlavně Milanovi Ovšákovi, který osmkrát skóroval a připsal si pět asistencí, Patrik Rimmel má bodů deset (5+5), ale sedm mínusových bodů mu jeho bilanci poněkud kazí.
Nejproduktivnějším útočníkem je Pavel Šebesta s třiadvaceti body a takřka vyrovnaným počtem gólů a asistencí (12+11). Ve všech těchto položkách okupuje mezi ostravskými hráči první místo. Druhý v pořadí Daniel Baranyk už na něj ztrácí pět bodů (8+10), ale ve statistikách +/- je s pěti plusovými body nejlepší z týmu. Daniel Boháč zatím lépe střílí branky, než nahrává, za góly nasbíral devět bodů, asistencí má na kontě pět.

Vzájemné zápasy

2006-2007
Ústí – Ostrava 5:1 report

Ostrava – Ústí 2:0 report

Předpokládané sestavy

Ústí nad Labem:Přikryl - Grof, Pojkar, Ficenc, Kolafa, Hořava, Houdek, Kudrna, Nadášdi - Antoš, Slížek, Hulva - Klobouček, Bauer, Přeučil - Vítek, Ivan, Micka - Janků, Martinec, Klimt.
Ostrava: Čech – Brincko, Kubala, Mocek D., Tesařík, Holík, Mocek J., Ovšák, Vnenk – Šebesta, Boháč, Bokroš – Klimek, Sochorek, Svačina – Gelačák, Pavlačka, Baranyk – Dušek, Janečka, Mocek I.

TIPUJEME OSTATNÍ ZÁPASY.
Tomáš Martinec

30.kolo – sobota 13.prosince











Havířov - Chomutov 0
„Remíza.“

Havlíčkův Brod - Olomouc 1
„Jednička.”

Ústí nad Labem - Ostrava 1
„Jednička.“

Kadaň – Jihlava 1
„Jednička.“

Hradec Králové – Třebíč 1
„Jednička.“

Beroun – Mladá Boleslav 2
„Dvojka.“

Prostějov – Kometa Brno 2
„Dvojka.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže