Ú s t í n/L. - Do své arény se vrací Chomutov po dvou týdnech. Po plodné venkovní šňůře, která čítá tři utkání a šest bodů, se KLH střetne v derby se svým tradičním rivalem. Ústečtí Lvi zajíždějí do Chomutova s bilancí čtyř výher v řadě v kapse, ve středu 29. listopadu od 17:30 hod. se tak vedle druhého místa v tabulce bude hrát i o prodloužení úspěšné série.
Porovnání týmů

15-4-2-4 celková bilance 17-3-0-5
5-3-2-3 zápasy venku 7-2-0-3
10-1-0-1 zápasy doma 10-1-0-2
3. postavení v tabulce 2.
55 získané body 57
106:67 skóre 90:50
0 utkání bez vstřelené branky 1
4 utkání se shut-outem 5
10:4 (Havl. Brod) nejvyšší výhra 8:1 (Olomouc)
1:5 (Hradec Králové) nejvyšší prohra 3:6 (Kadaň)
Boušek; 35b (20+15) nejproduktivnější hráč J. Grof; 25b (9+16)
L. Boušek; 20 nejlepší střelec M. Antoš; 12
M. Kostourek; 23 nejvíce asistencí J. Grof; 16
J. Révay; 66 nejtrestanější hráč J. Klobouček; 74
L. Horčička - 91,49% úspěšnost brankáře P. Přikryl - 95,06%
L. Horčička - 2,57 průměr inkas. branek P. Přikryl - 1,33
47 góly v přesilovkách 38
26,55% využití přesilovek 21,97%
9 góly v oslabení 4
12,89% střelecká úspěšnost 10,86%

Dosavadní průběh sezony

Mimo výtečné bodové produkce na domácím poli se letos může Chomutov spolehnout i na výjezdy mimo své hájemství.
Před domácími fandy vypadli Chomutovští z role pouze jednou, začátkem října byla režisérem ostře sledovaného duelu Mladá Boleslav (1:2). Pověstnou pihou na kráse pak bylo o měsíc později jiné střetnutí se soupeřem těžkého kalibru, proti Kometě musely přijít na řadu samostatné nájezdy, v kterých se více osvědčili domácí (5:4sn). Ve zbylých deseti utkáních v chomutovské aréně se mohli z plného bodového zisku těšit borci KLH. V případě Kadaně (7:2), Havlíčkova Brodu (10:4), Jihlavy (9:4) či Olomouce (6:0) se tak navíc dělo po nadmíru vydařeném ofenzivním koncertu domácích.
Na výpravách po ostatních ligových štacích se Chomutov zahříval pomaleji, v září se ze tří zájezdů vracel dvakrát s prázdnou. V Hradci Králové tvrdě narazil u lídra (1:5) a jen těsně podlehl v brněnském Rondu (2:3). Poté však KLH pravidelně přivážel do svého útočiště bodovou kořist, kdy mu vedle Třebíče či Kadaně nedokázal vzdorovat ani ústecký Slovan (4:2). Po dalších importech bodů, které zahrnovaly úspěšné penaltové exekuce v Prostějově, v Havlíčkově Brodě a jednu nepodařenou v Berouně, přišla v 21. kole studená sprcha v Mladé Boleslavi (3:6). Po ní se ovšem Chomutovští dali rychle dohromady a v příštích třech utkáních venku opět bodovali.

Změny v kádru

Nejživěji je v průběhu letošní sezóny v chomutovské obraně. Počátkem listopadu skončilo v Chomutově Františku Bombicovi měsíční hostování, po dvoutýdenních námluvách se svým bývalým zaměstnavatelem Duklou Trenčín se však rozhodl setrvat na severu Čech, kde podepsal smlouvu na tři roky. Naopak po střídavých startech v Baníku Most, které měly být Martinu Szakalovi varovným prstem jeho nevyrovnané výkonnosti, zakotví dlouholetá opora chomutovské obrany v druholigovém Mostu na hostování až do konce sezóny.

Opory týmu

Prakticky neomezenou rukou vládne chomutovskému brankovišti Luboš Horčička (2,57 a 91,49%). Jeho náhradník Michal Podolka se dostal ke slovu pouze ve třech utkáních.
Z bodově vyvážené obranné lajny KLH ční nejvíce František Bombic (2+7, +3), jenž má za sebou mj. i dvojí angažmá u našich východních sousedů (Trenčín, Košice). V produktivitě je mu nejblíže jedenadvacetiletý Kamil Černý (2+5, +9), který má navrch mezi beky Chomutova nejlepší bilanci +/-. Jen pohled na tabulku kanadského bodování 1. ligy vzbuzuje před chomutovskou ofenzivou patřičný respekt. Stříbrnou figuru si drží střelecká jistota KLH Ladislav Boušek (20+15), na záda mu dýchá střelecká jistota KLH Milan Kostourek (12+23) a TOP 10 uzavírá Kostourkův parťák z útoku Jiří Charousek (7+16).

Vzájemné zápasy

2006-2007
Ústí - Chomutov 2:4 report, preview


Předpokládané sestavy

Chomutov: Horčička - Bombic, Malínský, Chatrnúch, Trefný, Nosek, Černý, Řezníček, Vaněček - Boušek, Šíp, Polodna - Jíra, Kostourek, Charousek - Jeslínek, Mikšovic, Malát - Tauš, Heinisch..
Ústí n./L.: Přikryl - Ficenc, Grof, Hořava, Houdek, Kolafa, Kudrna Jan, Pojkar - Klobouček, Slížek, Antoš - Janků, Martinec, Klimt - Micka, Ivan, Jiří Kudrna - Vítek.


TIPUJEME OSTATNÍ ZÁPASY.
Ladislav Slížek

26.kolo - středa 29.listopadu










Havířov - Beroun 1
„Beroun to má daleko, Havířov má nového trenéra, tak počítám s jedničkou, i když bych Berounu přál, aby tam něco uhrál. “

Havlíčkův Brod - Jihlava 1, 0
„Další derby. Brod je doma nepříjemný, mají také nového trenéra.”

Třebíč - Ostrava 1
„Třebíč hraje doma dobře a po tom debaklu v Jihlavě se oklepe a doma vyhraje.”

Boleslav - Olomouc 1
„Olomouc neudělá nic. Boleslav si to pohlídá a vyhraje.“

Brno - Kadaň 1
„Kadaň je venku poloviční, takže jednička.“

Prostějov - Hradec Králové 2
„Myslím si, že Hradec vyhraje, ale samozřejmě bych byl rád, kdyby Prostějov něco urval.“

Chomutov - Ústí nad Labem 2
„To bude těžký zápas. Chomutov je dva body pod námi, určitě nás bude chtít porazit, ale samozřejmě nemůžu říci nic jiného než vítězství.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže