">
Ú s t í n/L. - Jako správný kapitán se dnes ukázal Milan Antoš. Byl u dvou gólů, i když ten první se možná dodatečně připíše Jakubu Grofovi. Zatím se ale hráč s osmnáctkou na zádech posunul s 11 přesnými zásahy na první místo v pořadí ústeckých střelců. "To, jestli dávám góly, mě nijak nezajímá. Mě zajímá, jak hraje ten tým."

V poslední době padá ve většině zápasů Ústeckých Lvů málo gólů a vítězství bývají doslova těžce vybojovaná. "V poslední době se hodně trápíme, hrajeme hodně vyrovnané zápasy. O to jsou ta vítězství cennější, protože jsou s nulou nebo jedním gólem a dokážeme ty zápasy otáčet. Tohle to mužstvo dává dohromady." Ač tomu výsledek sobotního utkání nenapovídá, ani tentokrát se výhra nerodila lehce. První dva góly skončily v Novotného bráně po odrazech od jeho spoluhráčů. "To je hokej. Zaplať pánbůh, že to tam padá. Kdyby to padalo pořád takhle, tak by to bylo dobré. Musíme vydržet a třeba to přijde a budeme zase vyhrávat 6:2 nebo podobnými výsledky, jaké jsme měli předtím."

Sám Milan Antoš na své statistiky příliš nehledí. Hlavní je pro něj herní projev celého týmu. "Já bych neřekl, že se mi nějak extrémně daří. To, že padají góly, je sice hezké, ale já koukám na to, jak se daří celému mužstvu. A nám se teď příliš nevedlo. Máme nevyrovnané výkony. To mě mrzí. To, jestli dávám góly, mě nijak nezajímá. Mě zajímá, jak hraje ten tým. Já zatím musím říct, že nejsem příliš spokojený, protože už jsem si myslel, že bychom mohli být první a pořád ještě nejsme. A to mě mrzí. Je to takové rozhárané. Já říkám, že na můj styl je to málo hladové. Začínáme se zlepšovat. V těch dvou posledních zápasech bylo vidět, že to mužstvo začíná hrát tu nějakou představu, jakou máme. Tak doufám, že to vydrží," říká odhodlaně.

I když mají Lvi více bodů než v loňské sezóně touto dobou, stačí to jen na průběžné třetí místo. V minulém ročníku pobývali s velkým odstupem na příčce nejvyšší. Hlavní rozdíly jsou ve vyrovnanosti první pětice týmů a také tím, že se letos nesestupuje. "Je to komplikované, protože ta mužstva si berou body vzájemně a ta liga je celkově vyrovnanější. A také ty týmy na konci tabulky. Protože se nesestupuje, tak hrají do poslední minuty, protože jim to je vlastně jedno. To mužstvo, které není zrovna připravené, tak ho dokáží porazit. Takže ta poslední mužstva berou těm prvním body. Je to hodně složité, ale všechno se projeví kolem Vánoc," předpovídá. "My jsem chtěli od začátku vést ligu. To bylo takové naše předsevzetí, že to prostě povedeme co nejdříve. Bohužel to nejde. Nejsme z toho zrovna šťastní a určitě nás to svazuje." V posledních dvou zápasech se na ledě točily jen tři pětky. Částečně je to dáno i velkou marodkou v týmu. Ale jak poznamenává kapitán, nemuselo by jít pouze o krátkodobý jev. "Tady se to trochu změnilo tím, že tu jsou ty reklamní přestávky. Tím se to hodně přiblížilo té extralize. Tam už opravdu stačí ty tři pětky a občas prostřídat čtvrtou, protože ta třetina se rozdělí dvakrát po třiceti vteřinách, takže je tam více času na odpočinek. Pokud se hraje na čtyři, tak se nehrajeme tak, že bychom tahali jedna lajna za druhou, je to hodně rozhárané."

Podle Antoše jsou Ústečtí na správné cestě k lepším výsledkům a vyrovnanějším výkonům. "Doteď se nám dařily přesilovky. Ale nic víc. Teď už opravdu to mužstvo začíná jít nějakým směrem, což je agresivní hokej a dobře odzadu. To je správné," říká hráč a k defenzivnějšímu pojetí hry dodává: "Určitě se více soustředíme na tu obranu, snažíme se nedělat chyby, nebýt vyloučení a dostávat puky rychle ze třetiny. Pak útočit. Ale pořád hrát ze zajištěné obrany. To se pak hraje dobře, ti soupeři jsou z toho zaskočení, když mají dvě šance za třetinu. Když si netvoří jednu šanci za druhou, tak je těžké překonat ten val. Je to pro ně hodně složité i psychicky."

Na závěr se ještě muž s "céčkem" na hrudi rozhovořil o příštím zápase, ve kterém se žlutomodří vydají za Jestřáby z Prostějova. Těm letos v prvním zápase doma podlehli 2:3. "To bude těžký zápas. Oni na nás budou hodně nachystaní, my jim máme co vracet. Já doufám, že se nám to tam povede, protože tady nás opravdu nachytali, i když tam byly dva góly z přesilovek a jeden nájezd. Dali tři takové góly, my dali dva ze hry. Uvidíme. Očekávám vyrovnaný zápas, já myslím, že to bude hodně podobné tomu dnešnímu," uzavřel.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže