Ú s t í n/L. - Po kanonádě proti Olomouci přichystali Ústečtí Lvi řádný příděl i pro nováčka první ligy z Havlíčkova Brodu. Stejně jako proti Hanákům i proti Rebelům se domácím dařili přesilové hry. O využití dvou přesilovek ze šesti se svými góly podílel Josef Vítek, který vstřelil již ve druhém utkání po sobě dvě branky: Samozřejmě jsem spokojený. Kéž by to takhle pokračovalo dále, přeje si novopečený kanonýr. Za hosty se k utkání i přes debakl ochotně vyjádřil obránce Rebelů Jiří Vašíček.
Jako den a noc se lišily výkony a tím pádem i výsledky dvou duelů mezi oběma soupeři v této sezóně. V prvním vzájemném měření sil tahali Lvi za kratší konec zápasu a v brodské Kotlině podlehli 4:3. ”Je to sport a v něm je možné všechno. Nechci mluvit o podcenění, ale někdy přijde útlum a jim se ten zápas tehdy povedl. Vlítli na nás, dali nějaké góly a my jsme museli dotahovat. Prostě jsme prohráli. Je padesát čtyři kol a nemůžete všechno vyhrát. Musíme vyhrávat co nejvíc, ale když jednou dvakrát prohrajeme, tak se nic neděje,” uklidňuje Josef Vítek. Nyní byl zejména v závěrečné fázi utkání rozdíl mezi mužstvy přímo propastný a Lví aréna viděla chvílemi hokejovou exhibici. ”Možná, že to tak vypadalo. Ze začátku jsme se ale trochu trápili, nemohli jsme se dostat do tempa. Potom jsme ale dali dva góly za sebou a uklidnili jsme se. Potom to asi už byla exhibice. Hlavně jsme spokojení, že jsme vyhráli a máme tři body,” hodnotí posila z Plzně.
Stejně jako proti Olomouci, i proti Havlíčkovu Brodu excelovali Lvi při přesilovkách. V prvním případě jich proměnili čtyři, ve druhém dokonce šest! ”My jsme se v poslední době v přesilovkách hodně trápili a tak jsme na tom v tréninku trošku zapracovali. V minulém zápase jsme už nějaké góly z přesilovek dali, teď také. Je to také o štěstí. Začali jsme dělat základní návyky – chodit do brány, střílet a už to přináší své ovoce. Hlavně aby to vydrželo,” doufá Vítek. Sám se na obou vítězstvích podílel celkem čtyřmi góly. ”Samozřejmě jsem spokojený. Kéž by to takhle pokračovalo dále. Důležité je, že šlape mančaft. Hlavně abychom vyhrávali. Všichni víme, za čím jdeme. Hlavně abychom vyhráli první ligu a postoupili do extraligy, i když to je ještě daleko,” přeje si levé křídlo druhé formace, které chvíli působilo i ve čtvrté formaci. ”Takový je život. Jednou hrajete ve druhé lajně, jednou ve čtvrté. Každý se s tím musí poprat sám. I čtvrtá lajna má velký podíl na těchto vítězstvích. Oni spoustu zápasů supr ubrání a dají někdy také důležitý gól,” vyzdvihl fakt, že právě čtvrtá lví formace inkasuje minimum gólů.
Po Olomouci a Brodu se Slovan ve středu střetne s dalším týmem ze spodku tabulky Kadaní a v sobotu narazí na Lídra první ligy Hradec Králové. ”Je to paradox, ale nám se lépe hraje lépe proti týmům ze špičky. Sice jsme teď týmy ze dna tabulky porazili 8:1 a 7:0, ale lépe nám vyhovují silnější týmy.Hraje se hokej. Samozřejmě se na Hradec těším a doufám, že je porazíme a dostaneme se na první místo,” zve Josef Vítek diváky do Lví arény na sobotní duel.


Hokejisté Havlíčkova Brodu si byli dobře vědomi síly soupeře a tak byly jejich cíle v utkání nasnadě. ”Chtěli jsme hrát co nejdéle na nula nula. To se nám ale zbořilo hned na začátku a pak už nám to tam začalo padat. Dostali jsme šest gólů v přesilovce,” vydýchával debakl Jiří Vašíček. Dostat tolik gólů v přesilovkách není zrovna časté. ”To určitě není obvyklé. Hráli jsme to špatně a tady je strašně zkušený mančaft, který ty přesilovky dokáže využít. Druhá věc je, že jsme v mančaftu samý mladí kluci, kteří se tady v té soutěži rozkoukávají a když narazíme na takovéhoto soupeře, který dokáže potrestat naše chyby, tak to dopadne tak jako dneska,” hlesl.
Zlom v utkání znamenala dalekonosná trefa Davida Pojkara necelé dvě minuty před první sirénou. ”Určitě nás to poznamenalo. Kdybychom šli do kabin za stavu 1:0, tak by to bylo hratelné. Byla to smůla. Odrazilo se to od brusle a spadlo to do brány. Vůbec jsme měli smolný zápas. Puky nám tam skákali po brankovišti a nedokázali jsme je do té brány dostat.” Rebel přijel na sever bez několika svých klíčových opor a bylo to znát. ”Chybějí nám. Standa Neruda i Lukáš Havel mají něco odehráno a jen tak něco je nerozhází. Lepíme tu sestavu jak se dá. Hrálo i pár juniorů. Je to těžké. My se musíme soustředit především na soupeře, kteří jsou okolo nás v tabulce a dělat body s nimi a hrát dobře doma.” Brodským navíc chyběl i nejproduktivnější bek Michal Roháčik.
Havlíčkův Brod vstoupil do sezóny velmi dobře a po šesti odehraných kolech se usídlil nedaleko špičky tabulky. Pak však přišla série mnoha porážek. ”Podepsala se na tom i ta zranění a různé nemoci. Vlastně již od sedmého osmého kola nehrajeme v kompletní sestavě jako jsme hráli na začátku. Pořád je někdo mimo a to se na tom určitě podepisuje.” říká Vašíček a na adresu ambic týmu z Vysočiny dodává: ”Myslím, že tohle mužstvo má na víc. Věřím, že bychom se měli pohybovat kolem desátého místa. Když hrajeme se soupeři, kteří jsou tam namočení s námi, tak jsou to vyrovnané zápasy a mnohdy hezčí než to, co jsme předvedli dnes tady.”
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže