dodal k využitým přesilovkám. Jediný gól olomucké Mory zaznamenal po samostatném úniku backhandovou střelou Martin Bouz.">
Po dlouhé době viděli diváci ve Lví areně vysoké vítězství domácích hokejistů. Polovinu gólů zařídila první formace vedená Markem Ivanem. Dvě přesilovkové trefy zaznamenal kapitán Ústeckých Lvů Milan Antoš. "Zaplať pánbůh, na tom jsme dlouho hořeli a trápili se, tak nám to tam konečně napadalo," dodal k využitým přesilovkám. Jediný gól olomucké Mory zaznamenal po samostatném úniku backhandovou střelou Martin Bouz.

Utkání poznamenal pozdní příjezd olomouckých hokejistů způsobený ucpanou dálnicí D 1. "Určitě to není příjemné. My jsme se dozvěděli v pět hodin, že se bude hrát o hodinu později. To už jsou vlastně všichni rozcvičení. Tak jsme si zase sedli a pak začali rozcvičku znovu. Je to nepříjemné, ale patři to k tomu," řekl po zápase Milan Antoš. Odložený začátek byl na ústeckých borcích zpočátku vidět. "Chtěli jsme na ně od začátku vlítnout, první střídání se nám moc nepovedla, ale pak jsme udeřili z těch přesilovek," ukázal na nejdůležitější momenty zápasu. Hra v početní převaze se v posledních týdnech přestala Lvům dařit. Dnes v nich ale dokázali soupeři nasázet hned čtyři branky. "Jen aby to vydrželo a pokračovali jsme tady v tom, aby nám ty přesilovky dál šly a dokázali jsme je zakončovat," přeje si.

Domácí si mohli po dlouhé době zápas užívat a radovat se společně s diváky. "Byla to radost. Já myslím že do toho stavu 5:1, pak už to je vyloženě o tom ten zápas dohrát. Jde hlavně o to nezranit se, protože člověk je studený, už není tak zapojený do té hry." Záměr trenéra Hynka zvýšit produktivitu týmů přeskupením formací vyšel výborně. Zvláště zahajovací sestava, která odehrála i většinu přesilovek, byla na ledě hodně vidět. "Celé lajně se dařilo, dali jsme 4 góly z těch osmi a myslím, že to bylo dobré. Trenér nám řekl, že to rozhází, že to chce oživit. Mně je jedno s kým hraju, já musím popravdě říct, že jsem zvyklý, že se to střídá. Myslím, že jsme se přizpůsobili. I v těch přesilovkách bylo vidět, že jsme si vyhověli."


"Začalo to už cestou na té dálnici, také jsme přijeli s celkem mladým kádrem. Jsou to většinou mladí a nezkušení kluci. Dopadlo to tak, jak to dopadlo," zhostil se komentáře Martin Bouz.

I Když Olomoučtí ve dvou posledních zápasech, které hráli na domácí půdě, vybojovali 5 bodů, dnes na ledě favorita nedostali příliš šancí přiblížit se zbytku tabulky. "Nezačali jsme špatně, ale říkali jsme si, že musíme hrát bez vyloučení, že tady mají dobré přesilovky. A v osmé minutě 2:0 po přesilovkách. Na začátku druhé třetiny jsme snížili na 2:1. Nějaké šance tam ještě byly, ale bohužel. Dávali nám hodně gólů z přesilovek a to víceméně rozhodlo." Jediný gól Mory a svůj první v sezóně vstřelil právě Martin Bouz, který se po úniku ocitl sám před Jiřím Zikmundem. O backhandové kličce měl střelec jasno už dopředu. "Já jsem věděl, že udělám tohle. To jediné mi trochu jde a vyšlo to," vyloudil na své tváři úsměv. V dalším kole přijede na olomoucký led Kadaň, předposlední tým prvoligové tabulky. V tomto souboji budou mít Hanáci příležitost stáhnout náskok soupeře. "Musíme doma vyhrát jako v předchozích případech a mít zase tři body," uzavřel odhodlaně.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže