Ú s t í n/L. - Na třetí pokus se Ústečtí Lvi dočkali domácího vítězství, byť v prodloužení. Výhru proti Mladé Boleslavi navíc dokázali potvrdit v Třebíči. Dukla Jihlava se z katastrofálního úvodu sezóny snad definitivně otřepala, v posledních sedmi utkáních slavila pět vítězství. Jestli se druhé vzájemné měření sil dočká výsledku po 60 minutách, můžete sledovat v pondělí od 18:00 hod.
Porovnání týmů

9-3-0-3 celková bilance 5-0-2-8
5-2-0-1 zápasy venku 1-0-1-5
4-1-0-2 zápasy doma 4-0-1-3
4. postavení v tabulce 11.
33 získané body 17
57:36 skóre 39:57
0 utkání bez vstřelené branky 0
1 utkání se shut-outem 3
5:1 (Ostrava, Kadaň) nejvyšší výhra 4:1 (Mladá Boleslav)
2:4 (Chomutov) nejvyšší prohra 4:9 (Chomutov)
J. Grof; 17b (8+9) nejproduktivnější hráč O. Bakus; 18b (9+9)
J. Grof; 8 nejlepší střelec O. Bakus; 9
J.Grof, L. Slížek; 9 nejvíce asistencí P. Kaňkovský; 11
J. Klobouček; 58 nejtrestanější hráč V. Říha; 50
J. Zikmund - 95,00% úspěšnost brankáře M. Řehoř - 93,32%
J. Zikmund - 1,52 průměr inkas. branek M. Řehoř - 2,75
24 góly v přesilovkách 20
21,05% využití přesilovek 19,23%
2 góly v oslabení 2
12,4% střelecká úspěšnost 8,9%

První čtvrtina soutěže

Počátek letošní sezóny zastihl Jihlavu v naprosto tragickém rozpoložení. Po osmi kolech posbírala Dukla pouhopouhé dva body, oba po dvou porážkách v samostatných nájezdech. Ze zbylých šesti utkání odešla Jihlava s nepořízenou, v několika případech se tak stalo s ostudou. V 2. kole byla Jihlava rozvěšena po mantinelech v Olomouci (1:5), o dva týdny později podlehla Dukla v Kadani 2:6, v dalším kole si pak Jihlava vedla doma naprosto shodně s Hradcem Králové a v 7. kole si dojeli Jihlavští pro porážku 3:7 do Havířova.
Ve zmíněném utkání s Havířovem stál u jihlavského kormidla nový lodivod. Dosavadní šéfové střídačky Chalupa s Polcarem se vzdali svých postů a prozatímním vedením mužstva byl pověřen kouč jihlavské juniorky a zároveň sportovní manažer Dukly Petr Vlk. Ten si sice proti Havířovu svou premiéru doslova protrpěl, ale už v dalším utkání dokázal se svými svěřenci vyválčit bod v Prostějově po neúspěšném penaltovém rozstřelu. Plný bodový zisk se objevil na kontě Jihlavy v zápase 9. kola, navíc proti silné Kometě Brno (2:0). Plamínek naděje na zlepšení formy záhy sfoukl Chomutov, který zničil před domácím publikem Duklu 9:4. Jihlava se ovšem obdivuhodně otřepala a v dalších třech utkáních nezaváhala. Cenné jsou zejména skalpy Mladé Boleslavi (4:1) a Třebíče (3:2) z venkovního mače. Jihlavu malinko přibrzdil první zápas druhé čtvrtiny soutěže v Ostravě (4:6). Jihlava se zahojila hned v 15. kole díky domácí výhře proti Olomouci 3:0.
Nový kouč tak zvedl Jihlavu ze samotného ligového dna na současnou 11. pozici. Petr Vlk však již několik dnů avizuje svůj odchod od „A“ mužstva a vedení klubu zatím marně hledá jeho nástupce.

Opory mužstva

Po osmi úvodních kolech a pěti mužích v brankovišti si stálé místo mezi tyčemi jihlavské branky vybojoval Milan Řehoř. Ten důvěru trenéra splatil třemi vychytanými nulami v posledních sedmi utkáních.
V jedné ze tří nejhorších obran soutěže těžko hledat stabilní opory. Nejlépe z tragické defenzivy vychází Marek Chvátal (2+5, -2), který je jediným ze čtyř beků Jihlavy, který byl přítomen na ledě ve všech dosavadních utkáních Dukly.
Loňský král kanadského bodování první ligy Oldřich Bakus letos zatím neokupuje nejvyšší příčku produktivity, ale dosavadním 5. místem a 18 body (9+9) nemá mezi spoluhráči z kabiny konkurenci. Velmi solidně si vede také nejzkušenější hráč Jihlavských, sedmatřicetiletý Petr Kaňkovský (3+11). Ten však díky naštíplé kosti v levé ruce bude svému týmu v nejbližších dnech chybět.

Předpokládané sestavy

Ústí n./L.: Zikmund - Ficenc, Grof, Hořava, Houdek, Jan Kudrna, Nádašdi, Zápotočný, Pojkar - Hulva, Klobouček, Antoš - Ivan, Martinec, Klimt - Slížek, Jiří Kudrna, Janků - Přeučil, Bauer, Vítek.

Jihlava: Řehoř - Chvátal, Morava, Kuchyňa, Lukáč, Dobrovolný, Šmarda, Lukačovič - Čachotský, Bakus, Rytnauer - Říha, Dušátko, Lazorišák - Hanzal, Řípa, Fiedler.


TIPUJEME OSTATNÍ ZÁPASY.
Jakub Hulva

16.kolo - pondělí 30.října









Havířov - Brno 1
„Doufám, že Havířov vyhraje. Moc by se nám to hodilo.“

Havlíčkův Brod - Prostějov 1
„Havlíčkův Brod nehraje doma špatně a proti Prostějovu nezaváhá.”

Beroun - Chomutov 0
„Chomutov je v laufu, ale viděl bych to na remízu.“

Hradec Králové - Mladá Boleslav 1
„Tady jednička.“

Kadaň - Třebíč 1
„Kadaň doma vyhraje.“

Olomouc - Ostrava 1
„V tomhle kole budou prostě vyhrávat hlavně domácí.“

Ústí nad Labem - Jihlava 1
„Tak to je snad jasné, ne?“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže