Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi po výhře nad Mladou Boleslaví opět zvedají hlavu a stojí před nimi další výzva. V patnáctém kole jim bude rivalem HS Třebíč. Horácká Slavia vstoupila do nového ročníku skvěle a drží se na šesté pozici. Vrací se tak do míst, kam před několika lety stabilně patřila. Slovan tak nebude mít na Vysočině vůbec lehkou práci. Duel šestého se čtvrtým se hraje v sobotu 28.října. Úvodní buly bude v Třebíči vhozeno v 17:00 hod.
Porovnání týmů

5-1-1-6 celková bilance 8-3-0-3
1-1-0-4 zápasy venku 4-2-0-1
4-0-1-2 zápasy doma 4-1-0-2
6. postavení v tabulce 4.
18 získané body 30
35:37 skóre 53:34
0 utkání bez vstřelené branky 0
2 utkání se shut-outem 1
7:1 (Beroun) nejvyšší výhra 5:1 (Ostrava, Kadaň)
1:6 (Hradec Králové) nejvyšší prohra 2:4 (Chomutov)
P. Zahradník; 12b (5+7) nejproduktivnější hráč J. Grof; 15b (6+9)
T. Mertl; 7 nejlepší střelec J. Grof, P. Janků; 6
P. Zahradník; 7 nejvíce asistencí J.Grof; 9
O. Látal; 31 nejtrestanější hráč > J. Klobouček; 56
F. Luňák - 94,17% úspěšnost brankáře M. Fikrt - 88,27%
F. Luňák - 1,74 průměr inkas. branek M. Fikrt – 3,06
14 góly v přesilovkách 23
15,73% využití přesilovek 21,90%
2 góly v oslabení 2
9,50% střelecká úspěšnost 12,18%

První čtvrtina soutěže

Hokejisté Třebíče neměli před vstupem do nového ročníku vzhledem k možnostem kádru nějaké přehnané ambice. V posledních dvou sezónách drhli spíše dno prvoligové tabulky a tak určitě přivítali fakt, že se z první ligy nesestupuje. Samotný vstup do soutěže se Horácké Slavii povedl. První tři body si připsali doma s Olomoucí po výhře 3:2. Pak však přišla první série porážek. V utkáních s Ústím (2:3), Kadaní (3:4) a Hradcem (1:6) vyšli bodově úplně naprázdno. Pro Třebíč v této sezóně je však zatím typické střídání šňůry porážek a vítězství. A tak po půstu přišlo opět posvícení – tři vítězné zápasy proti Berounu (7:1), Havířovu (2:1p) a Prostějovu (4:2). Pak přišla na řadu trojice těžších soupeřů a Slávisté byli opět bez bodu, i když porážky byli velmi těsné, vždy o gól – Brno (1:2), Chomutov (4:5), Boleslav (2:3). V posledních čtyřech kolech pak vybojovali tři vítězství, z toho v posledních dvou kolech vyhráli dvakrát venku (Ostrava 0:2, Olomouc 0:3) a gólman Luňák udržel v obou zápasech čisté konto! Po právu tak nadšeně bojujícím Třebíčským patří šestá příčka v tabulce.

Opory týmu

V třebíčské brance se vystřídali již tři muži s maskou. Suverénně nejlepším je Filip Luňák, který nastoupil do osmi zápasů a může se pochlubit skvělými statistikami. V procentu úspěšnosti zásahů mu mezi prvoligovými gólmany patří pátá příčka, v počtu obdržených gólů na zápas pak dokonce druhá za Jiřím Zikmundem. Alternovali mu Jan Chábera, půjčený z Budějovic, a talent Michal Valent.
Obranné valy diriguje trojice veteránů pěkně rozhozených do tří obranných dvojic, ve kterých vedle nich získává zkušenosti mládí. Prvním z nich je nestárnoucí Bedřich Ščerban (42 let), dalším je Marcel Hrbáček (36) a nejmladším je Karel Šefčík (32). Všichni tři pak patří také k bezkonkurenčně nejproduktivnějším zadákům týmu. Kapitán Ščerban s Hrbáčkem jich nasbírali sedm (oba 2+5), bývalý Panter Šefčík o bod více (3+5).
Nejúspěšnějším forvardem je se dvanácti záznamy Petr Zahradník (5+7). Ten však do souboje se Lvy kvůli angíně nezasáhne. Korunu krále třebíčských střelců třímá ve svých pažích Tomáš Mertl, jenž pokořil soupeřovy gólmany sedmkrát (7+3). Mertl však nyní hraje za mateřské Budějovice a tak bude Třebíč postrádat hned dvojici nejlepších útočníků. Na vedoucí dvojici neztrácí příliš David Dolníček (4+5).

Vzájemné zápasy

2005-2006
Ústí – Třebíč 3:1 report,
Třebíč - Ústí 1:4 report,
Ústí - Třebíč 3:0 report,
Třebíč - Ústí 5:3 report,
2006-2007
Ústí – Třebíč 3:2 report, preview

Předpokládané sestavy

Třebíč: Luňák - Ščerban, Rehák, Hrbáček, Bulička, Dvořák, Šefčík, Sláma, Pálka - Laš, Dolníček, Mertl - Handlovský, Oliva, Gulaš - Čech, Bula, Látal- Přibyl, Korotvička, Dora

Ústí n./L.: Fikrt - Grof, Nádašdi, Houdek, Zápotočný, Pojkar, Hořava, Ficenc, Kudrna Jan, - Hulva, Klobouček, Antoš - Janků, Slížek, Jiří Kudrna - Ivan, Martinec, Klimt - Přeučil, Bauer, Vítek.


TIPUJEME OSTATNÍ ZÁPASY.
Michal Fikrt

15.kolo – sobota 28.října


Ostrava – Havlíčkův Brod 1
„ Myslím, že Ostrava vyhraje. Určitě nebudou chtít doma ztratit body.“

Mladá Boleslav – Kadaň 1
„ Bude to velký rozdíl. Boleslav vyhraje.”

Kometa Brno – Beroun 1
„ Tipuji, že Kometa doma vyhraje.“

Jihlava – Olomouc 1
„ Tam se to bude přetahovat o jeden gól. Tipuji 1:0 pro Jihlavu.“

Chomutov – Hradec Králové 0
„Tam bude slušet remíza.“

Prostějov – Havířov 1,0
„Prostějov by doma mohl něco uhrát.“

Třebíč – Ústí nad Labem 2
„ Budeme chtít potvrdit výhru nad Boleslaví, takže tam jedeme pro vítězství.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže