Ú s t í n/L. - Poslední tři celky, které se pustily do křížku s Chomutovem, odešly z tohoto souboje s řádně zatíženým brankovým kontem. Ústečtí Lvi si naopak po klopýtnutí s Prostějovem museli napravovat renomé v Brně. Severočeské derby, které s sebou nese atmosféru duelu druhého se třetím, začíná ve středu v 18:00 hod. Na prestižní střetnutí přijdou svými nástroji podpořit domácí publikum trumpetisté ze Severočeského divadla.
Porovnání týmů

8-2-0-2 celková bilance 9-0-0-3
4-2-0-1 zápasy venku 2-0-0-2
4-0-0-1 zápasy doma 7-0-0-1
2. postavení v tabulce 3.
28 získané body 27
49:29 skóre 55:32
0 utkání bez vstřelené branky 0
1 utkání se shut-outem 2
5:1 (Ostrava, Kadaň) nejvyšší výhra 10:4 (Havlíčkův Brod)
3:4 (Havlíčkův Brod) nejvyšší prohra 1:5 (Hradec Králové)
J. Grof; 14b (6+8) nejproduktivnější hráč M. Kostourek; 23b (10+13)
J. Grof; 6 nejlepší střelec M. Kostourek; 10
J.Grof; 8 nejvíce asistencí M. Kostourek; 13
J. Klobouček; 54 nejtrestanější hráč J. Révay; 36
M. Fikrt - 86,86% úspěšnost brankáře L. Horčička - 91,44%
M. Fikrt - 3,48 průměr inkas. branek L. Horčička - 2,67
23 góly v přesilovkách 24
28,05% využití přesilovek 25,53%
2 góly v oslabení 5
14,20% střelecká úspěšnost 13,85%

Změny v sestavě

Před letošní sezónou se z Chomutova přivalila do Kadaně takřka přestupová vlna, po které se svezli Tomáš Polanský, Jaroslav Buchal, kapitán Miloš Kajer, Stanislav Stavenský, Roman Pražák a Libor Řepík. Je třeba připomenout, že první trio se vrátilo do Kadaně z chomutovského hostování.
Obránce Petr Martínek poskytl své služby Kometě Brno, Mladá Boleslav pak s otevřenou náručí přivítala Kamila Koláčka, jenž dal mateřským tribunám definitivní sbohem po devíti letech. Nejčerstvější změnou na soupisce KLH je odchod útočníka Tomáše Chyby, který se do 29. listopadu bude objevovat v olomouckém dresu.
Čerstvé hráčské krve se dostalo Chomutovským z Litvínova. Roční hostování v KLH čeká ofenzivní dvojici Chemiků Martin Heinisch a Zdeněk Tausch, nejinak tomu bude u litvínovského beka Ladislava Řezníčka. V Havířově si Chomutov vyhlédl obránce Ondřeje Malínského, loňské hostování v KLH si zopakuje Roman Chatrnúch (Ostrava) a jako poslední muž do obrany přibyl z Plzně Martin Klaus.

Vstup do sezóny

Letošní ligový ročník otevřeli Chomutovští před domácím publikem exhibiční výhrou 7:2 nad Kadaní. V dalším kole usadil KLH tvrdě na zem Hradec Králové, který rozstřílel hosty z Chomutova 5:1. Severočeši se však záhy vzchopili, což v příštích třech mačích na vlastní kůži poznal Beroun (3:0), Havířov (2:1) a Prostějov (4:3).
V taháku 6. kola se Chomutov postavil v brněnské hale Rondo Kometě, která domácí tvrz navzdory houževnatému výkonu hostí uhájila (2:3). KLH si spravil chuť při nejbližší příležitosti a na své půdě nechal Havlíčkův Brod zaplatit velmi nemilosrdnou nováčkovskou daň (10:4). Slabší povahy mezi příznivci Chomutova si prošli očistcem v 9. kole na ledě Třebíče, kde Chomutov ztratil tříbrankové vedení. Kardiakům prožívajícím na třebíčských tribunách modrobílé inferno, dal v klidu vydechnout vítězným gólem na 5:4 chomutovský šutér Boušek. Ten se brankově činil i v následném trojlístku přestřelek, které Chomutov přichystal domácím fanouškům. Jihlava musela na severu Čech zkousnout devítibrankovou potupu (9:4), o něco srdnatěji vzdorovala Sareza (5:4) a poražena na hlavu opouštěla chomutovskou ledovou plochu Olomouc (6:0), jejíž konto zatížil zmiňovaný kanonýr hned čtyřmi brankami.

Opory mužstva

Chomutovské brankoviště má pod palcem Luboš Horčička, jehož statistiky (2,67 a 91,4%) sice nejsou tak ohromující jako v loňské sezóně, avšak pro KLH je jeho přítomnost na ledě nezbytná.
Zlý muž Chomutova Josef Révay oplývá i ušlechtilejšími hráčskými kvalitami (1+5, +7), roli beka s největším střeleckým apetitem plní Roman Chatrnúch (3+1).
V TOP 10 kanadského bodování 1. ligy se skví hned tři chomutovská jména - Milan Kostourek (10+13), Ladislav Boušek (9+8) a Jiří Charousek (5+8).

Vzájemné zápasy

2005-2006
Ústí - Chomutov 2:2 report
Chomutov - Ústí 1:4 report
Ústí - Chomutov 3:2 report
Chomutov - Ústí 2:3p report

Předpokládané sestavy

Ústí n./L.: Fikrt - Ficenc, Grof, Hořava, Kolafa, Kudrna, Nádašdi, Zápotočný Pojkar - Hulva, Klobouček, Antoš - Ivan, Slížek, Klimt - Janků, Martinec, Vítek - Přeučil, Bauer, Jiří Kudrna.

Chomutov: Horčička - Bombic, Szakal, Trefný, Révay, Černý, Řezníček, Malínský, Nosek - Boušek, Šíp, Polodna - Jíra, Kostourek, Charousek - Gellner, Mikšovic, Malát - Tauš, Heinisch, Havlůj.


TIPUJEME OSTATNÍ ZÁPASY.
Ladislav Slížek

13.kolo - středa 18.října









Ostrava - Třebíč 0
„To bude vyrovnaný mač, takže remíza.“

Jihlava - Havlíčkův Brod 1
„Jihlava jde nahoru, jednička.”

Olomouc - Mladá Boleslav 2
„Boleslav bude chtít pod novým trenérem vyhrát.“

Kadaň - Brno 2
„Kadaň je doma nepříjemná, ale vyhraje Brno.“

Hradec Králové - Prostějov 1
„Hradec hraje v pohodě, těžko teď kloptýne.“

Beroun - Havířov 1
„Beroun taky doma umí, Havířov to má navíc daleko, jednička.“

Ústí nad Labem - Chomutov 1
„Není co řešit.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže