Ú s t í n/L. - Po šesti kolech mají odehráno šesťáci a sedmáci hájící barvy HC Slovan Ústí nad Labem. Obě třídy jsou zatím v dost odlišné pozici. Zatímco ti mladší si připsali 8 bodů za čtyři výhry a bohybují se v horní polovině tabulky, tak jejich starší spolužáci pouze 1 bod za remízu a tabulku skupiny B v žákovské lize uzavírají. Částečně je to dáno tím, že dres sedmáků obléká i šest hráčů o rok mladších.

"S těmito hráči by šestky byly mnohem silnější, ale má to tu výhodu, že všichni hrají. Nyní máme v týmu 18 hráčů. Buď bychom museli hrát na čtyři pětky nebo by nehráli všichni a to by byla škoda. Ty děti chodí do sportovní třídy, chtějí hrát hokej a takhle hrajou v každém zápase," říká hlavní trenér Jiří Vrba.

Před sezónou je posílili dva hráči Teplic a jeden z Litoměřic. Všichni tři se v novém prostředí bez problémů adaptovali. Zejména Jiří Procházka, se sedmi góly druhý nejlepší střelec týmu. Ústečtí ještě nehráli se všemi soupeři, ale již nyní má trenér o soupeřích přehled: "Ta naše soutěž se dá rozdělit na dvě výkonnostní skupiny. Prvních pět mužstev - Sparta, Litvínov, Boleslav, my a Pardubice a pak ta druhá skupina, tzn. Hradec, Chomutov, Liberec a PZ Kladno. Tomu odpovídají i dvouciferné výsledky mezi těmito týmy." K největším favoritům soutěže patří Sparta a Litvínov. Obě sparťanské třídy nadělují soupeřům v každém zápase průměrně více jak 10 gólů. Výjimkou nezůstali ani Ústečtí. Sedmičky si odvezly 12 gólů a o mnoho lépe nedopadly ani šestky: "Ta Sparta byla jednoznačně lepší. Moji chlapci byli prvně v životě v takové hale. Ti spíš koukali, jak hala vypadá. Než se probrali, tak to bylo v 10. minutě 5:0 a bylo po zápase."

Trenér Vrba si neklade malé cíle: "Možná budu neskromný, ale byl bych rád, kdybychom se umístili do třetího, čtvrtého místa. Já je vlastně trénuji už sedmý rok, takže je dobře znám. Jsem rád, že doslova krůček po krůčku se ten hokej učí a když to tak bude pokračovat, tak si myslím, že z tohoto ročníku 94-95 vzejdou hráči, kteří se uplatní i v dorostenecké a juniorské kategorii."

Nejlepší střelci:
6. třída: Martin Patzelt – 9 gólů, Jiří Procházka – 7, Marek Vykouk – 6.
7. třída: Jan Jindřich – 4 góly, Petr Strnad – 3, Marek Abt – 2.

Tabulky po 6. kole
6. třída
1. HC Sparta Praha 12 bodů, 2. HC Litvínov 10, 3. BK Ml. Boleslav 10, 4. HC Lev Hr. Králové 8, 5. HC Ústí nad Labem 8, 6. HC Moeller Pardubice 5, 7. HC Bílí Tygři Liberec 2, 8. HC Hvězda Praha 2, 9. PZ Kladno 2, 10. KLH Chomutov 1.

7. třída
1. BK Ml. Boleslav 11 bodů, 2. HC Sparta Praha 10, 3. HC Lev Hr. Králové 10, 4. HC Litvínov 8, 5. KLH Chomutov 6, 6. HC Moeller Pardubice 5, 7. HC Hvězda Praha 4, 8. HC Bílí Tygři Liberec 3, 9. PZ Kladno 2, 10. HC Ústí nad Labem 1.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže