Ú s t í n/L. - První hokejová liga má za sebou úvodní osminu soutěže, sedm kol. Tabulce vévodí Hradec Králové. A suverénně. Tým trenéra Jeřábka nejen, že neztratil ani bod, vyhrál všech sedm mačů, obdržel pouhých sedm branek a nastřílel jen o jedinou méně než ústecký Slovan. A právě Ústečtí vyzvou v souboji prvních dvou týmů ligy dosavadního neohroženého lídra. „Byli bychom rádi, kdybychom byli první, komu se podaří je porazit,“ burcuje ústecký kouč Pavel Hynek. Souboj začíná ve středu 4. října v 18.00. Ti z vás, kteří se nevypraví na východ Čech mají možnost jej sledovat v on-line přenosu.
Přestože je soutěž teprve na začátku, půjde o velký šlágr. Pokud by Hradečtí uspěli navýšili by svůj náskok před Slovanem na sedm bodů. Vstup do soutěže se jim povedl nadpozemsky, vyhrát úvodních sedm partií, zaslouží obdiv a respekt. .„Pro mě je to docela překvapivé, strávil jsem tam sezonu před dvěma lety, tým se nijak zvlášť neobměnil. Trenér je tam asi zbláznil. Co ty kluky znám, říkají, že hodně makaj,“ vyšpehoval v táboře soupeře Jakub Evan.
Ústečtí nezačali zle. Trenér Pavel Hynek však upozorňuje: „ S body jsme spokojeni. Po herní stránce máme hodně co přidávat. Každý musí dělat černou práci bez ohledu, jestli je starý nebo mladý. Nadřeli jsme se v Olomouci, Havlíčkův Brod do toho dal proti nám všechno. Jinak jsem ale rád, že máme začátek lepší než loni.

Pokusili jsme soky nadcházejícího šlágru kola v několika „položkách“ ohodnotit. Zkusili jsme porovnat defenzivu, ofenzivu aktuální formu nebo kádr prvních dvou celků druhé nejvyšší soutěže. Hodnotili jsme jako na školní stupnici. A výsledek? Hradci vychází průměrná známka 1,6, Ústí 1,8. Jak dopadne duel na ledě, budeme vědět ve středu večer.

POROVNÁNÍ TÝMŮ



Alexandr Hylák - 1,0 branek na zápas, úspěšnost 96,92%
Hradecký strážce svatyně si vede náramně. Odchytal celou porci 420 minut. V průměru na něj soupeřovi snajpři vypálili přes 32 ran za utkání. Hylák přesto drží obdivuhodná statistická čísla: Průměr branek na zápas: 1,0 a úspěšnost skvostných téměř 97%. Zvláště díky dvaadvacetiletému brankáři, který si už zachytal extraligu v sousedních Pardubicích drží Hradec nejlepší defenzivu ligy. Druhý v pořadí této činnosti, Chomutov inkasoval o celých deset branek více!

Defenziva a brankáři
1:2
Jiří Zikmund - 1,17 branek na zápas, úspěšnost 95,88%
Na jedničku ústecké klece byl před sezonou pasován Michal Fikrt. Jeho čísla však nikoho nestraší. V Boleslavi inkasoval šestkrát, v Jihlavě byl střídán a stál také u jediné prohry Lvů, a tak se čeká, že spíše naskočí do šlágru Jiří Zikmund, který odchytal stejnou porci minut, čelil téměř totožné porci střel, ale inkasoval o deset gólů méně. V soutěži dosud inkasoval čtyřikrát a procentuální úspěšnost drží téměř na 96%
Famózní! Nevídaný vstup do soutěže. Sedm výher v řadě, skalpy Mladé Boleslavi, Chomutova i Komety Brno, tedy společně s Ústím největších předsezónních adeptů na nejvyšší mety. Každé vítězství minimálně o dvě branky. Těžko hledat nějaké chyby. Vyhráváme a jsme sebevědomější a sebevědomější a zatím nám všechno vychází. Měli jsme dobrou letní přípravu, mužstvo už je delší dobu pohromadě, jsou tu zkušení hráči, kteří umí podržet a pomoci mladším,“ glosuje na hradeckém webu vstup do sezony útočník Patrik Fořt. Aktuální forma
1:2
Ústečtí vstoupili do sezony solidně. Paradoxně ale jako jediný přenechali bod Jihlavě, jiný soupeř tak štědrý ke slavnému klubu minulosti dosud nebyl. Nestačili na na nadšeně bojujícího nováčka, v Havlíčkově Brodě si připsali jedinou porážku. Povzbuzující mohou být poslední vítězné duely na domácím ledě. Trenéru Hynkovi se v létě obměnila více než polovina kádru, spokojen je s bodovým přísunem, přesto podotýká: „Máme hodně co zlepšovat.“

Roman Vondráček 8 bodů (6+2)
Oba týmy se činí, pálí přes čtyři góly v zápase. Ani jednou se žádný ze soků nedostal pod tři branky. Hradečtí mají jen o jeden zásah méně. Mezi šutéry dominuje osmibodový odchovanec Sparty, dvaadvacetiletý Roman Vondráček. Pokud budou zmíněné statistiky dodrženy mohou být diváci na východě Čech svědky zajímavé přestřelky.

Ofenziva
1:1

Jakub Grof 9 bodů (4+5)
Tato disciplína Ústí letos jde. Je zatím nejlepší v soutěži. Celkově padá letos více branek. Důvody? „V první řadě větší počet vyloučených. Zmenšení gólmanské výstroje se do toho také promítá,“ glosuje ústecký kouč Pavel Hynek. Nejproduktivnějším Ústečanem zvláště díky dovednostem právě v přesilových hrách je obránce Jakub Grof.
Východočechům hraje do not, že už spolu hrají několikátou sezonu v málo pozměněné sestavě. Trenér Jeřábek se může spolehnout na tradiční lídry Roubíka, Fořta, Vondráčka, Koudelku nebo Domina. Přesto by podle jmen kádr Východočechů neměl dosahovat kvalit Slovanu. Vždyť významnější extralogový zářez mají pouze Toužimský, Koudelka a Vondráček, další pak jen ojediněle zaskočili v nouzi. Kádr
3:2
Kvalita ústeckých jmen je bezesporu vysoká. Tým táhnou extraligou prověření matadoři Antoš, Janků, Ivan nebo Klimt. Není muže ze žlutomodré sestavy, který by si v nejvyšší soutěž aspoň na pár desítek minut nezkusil. Kádr je však pohromadě krátce a je třeba dát mu ještě čas, aby mohl poznat, co jeden od druhého může čekat, a než se "usadí".

Martin Koudelka (v Ústí 62 bodů)– dvě sezony, vždy patřil k excelentním nahrávačům
Z hradecké sestavy byl významným článkem týmu, který to dotáhl až do finále s Českými Budějovicemi v sezoně 2004/05 šprýmař Martin Koudelka. O sezonu dříve dokonce vedl první útok. Stejně jako nyní v Hradci sbíral hlavně gólové přihrávky. Pobočníkem na pravém křídle mu býval někdejší ústecký kapitán Daniel Hodek. Na severu Čech se ještě v juniorské kategorii mihl Daniel Volráb.
"Přeběhlíci"
2:2

Tomáš Martinec (v Hradci 58 bodů)
Tahounem předloňské sestavy Hradce byl forvard Tomáš Martinec, který měl průměr vyšší než jeden bod na zápas. V Ústí dosud až tak výrazný není, nezklamal však. Trenéři mu hledají nejvhodnější místo. Začal mezi Janků a Vítkem, posledně hrál s Ivanem a Klimtem. V Hradci také hráli obránci Tomáš Kolafa a Jakub Evan, nebo forvard Petr Přeučil, ani jeden z nich však není nynějším lídrem sestavy žlutomodrých.


TIPUJEME OSTATNÍ ZÁPASY
Jakub Evan

8.kolo - středa 4.října


Zápasy 8. kola glosuje Jakub Evan, který je v Ústí na rozehrání z Kladna. Posledně střílel závěrečnou branku Lvů










Havířov – Sareza Ostrava 0
„To by mohla být plichta. 2:2?“

Chomutov – Mladá Boleslav 0
„Také to vidím na vyrovnaný zápas. 3:3.“

Havlíčkův Brod – Kadaň 1
„No, panečku, ten Havlíčkův Brod hraje doma dobře. Myslím, že vyhraje. 4:1.”

Beroun – Olomouc 1
„Beroun vyhraje 2:1.“

Prostějov – Jihlava 1
„Prostějov vyhraje.“

Kometa Brno – Třebíč 1
„Tipuju Kometu.“

Hradec Králové – Ústí 2
„Nedostaneme góla. Takže 0:2.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže