Ú s t í n/L. - V týdnu se připojil k týmu, v Havlíčkově Brodě ještě do utkání ještě nezasáhl, před ústeckým publikem pak v sobotu absolvoval premiéru ve žlutomodrém dresu. Jakub Bauer doplnil ústeckou soupisku. Přichází na hostování z extraligových Karlových Varů, kde na něj po příchodu slovenského útočníka Skládaného nezbylo místo v sestavě. „Příchod do Ústí byl pro mě tím nejlepším řešení,“ ulevil si po prvním představení ve Lví aréně. A nevedl si v něm zle. Po faulu na něj přetavil v druhý gól přesilovku Josef Vítek, v závěru pak poslal do palebné pozici Jakuba Evana, jenž pečetil sobotní výhru.
Adresát jeho pasu a střelec páté branky do sítě Roberta Slipčenka Jakub Evan jej za přihrávku pochválil: „Jakub Bauer tam krásně ulítl.“ Trenér Pavel Hynek žádné závěry z prvního startu dvacetiletého mladíka ve svém týmu dalekosáhlé závěry dělat odmítl: „Nehodnotil bych jeho výkon, měl nahrávku a pár dobrých věcí, ale je to první zápas, uvidíme dál.“ I když Ústečtí tvrdili, že nemají v úmyslu pouhé doplňovaní sestavy a čekají na případný zajímavý korálek do mozaiky své sestavy, po zranění Davida Pazourka a potřebě Jana Kloze pomáhat juniorům, sáhli po možnosti angažovat mladého forvarda. „Na trhu nejsou volní hráči. Jakub Bauer nenašel ve Varech uplatnění, byl ve čtvrté lajně a poté, co koupili Slováka Skládaného, vypadl ze sestavy. Vše je o tom, jaká je nabídka. Rozhodli jsme se ho vyzkoušet a uvidíme, co to přinese,“ vysvětluje ústecký kouč.

Na jaře se jeho o rok mladší bratr Jan Bauer velmi přičinlivě podílel na postupu juniorů Slovanu z první ligy juniorů do extraligy. V posledních třinácti utkáních, na něž ústecký klub posílil z mateřských Karlových Varů, posbíral dvacet bodů. Skóroval dvanáctkrát. Nyní ústecký klub sáhl po starším z hokejových sourozenců. Jakub Bauer se při svém premiérovém startu postavil do forvardu vedle Jiřího Kudrny a Petra Přeučila. Mimo přihrávky na gól se několikrát střemhlav vrhl do souboje před brankoviště, za což byl několikrát hostujícími plejery náležitě zmasírován. „To k hokeji patří a dravost na čtvrté lajně musí být vidět, snažili jsme se,“ prohodil po zápase. „S klukama jsem hrál jsem první zápas, promluvíme si a něco určitě změníme. Snad to půjde dobře dál a dáme nějaké góly a splníme, co po nás trenér žádá.“


Zahrát si za chlapy extraligu je zážitek
— Jakub Bauer
Nastoupil s devítkou, která od časů Davida Appela, který nyní září Kometě Brno, majitele nepoznala. „Devatenáctku tady nemají, tak jsem šáhl po tom, co je nejbližší, navíc ji má brácha,“ prozradil něco o číselné magii. Nadějný forvard drobnější postavy s parametry 179 cm a 73 kg, který si zahrál i dvanáct zápasů v mládežnických reprezentacích od šestnácti do dvaceti let, věří že angažmá v Ústí je pro něj nyní to nejlepší řešení: „Město poznávám teprve teď, ale zázemí je, už jak říkal brácha, suprové a hokej je tu jeden z nejlepších sportů ve městě. Jsem rád že jsem se sem dostal, protože ve Varech jsem moc příležitostí nedostal, tak doufám, že tady to bude start.“

S Karlovými Vary absolvoval celou letní přípravu, do extraligy však letos naskočit nestihl. A tak na jeho pažbě zůstává osm zářezů z loňska. „Zahrát si extraligu hokeje za chlapy je zážitek. Je spousta věcí, které se dají odkoukat od zkušenějších hráčů,“ rozplývá se při vzpomínce na letošní jaro. „Ale teď jsem v Ústí. Chci tu hrát a co bude dál se uvidí. Snad se povede mně i celému mužstvu.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže