"Jsem tu na pár zápasů na rozehrání, mám za sebou dlouhodobé zranění a potřebuju tu nabrat kondici. Až budu předvádět dobré výkony, tak snad si mě Kladno stáhne zpátky," věří v brzký návrat do nejvyšší soutěže Jakub Evan.">
Ú s t í n/L. - V ústeckém dresu se prohání již třetí zápas, poprvé však nastoupil k utkání pod ústeckou "kostkou". Proti Kadani pečetil vysokou výhru, ale sám brzy doufá v návrat do Kladna. "Jsem tu na pár zápasů na rozehrání, mám za sebou dlouhodobé zranění a potřebuju tu nabrat kondici. Až budu předvádět dobré výkony, tak snad si mě Kladno stáhne zpátky," věří v brzký návrat do nejvyšší soutěže Jakub Evan.
Porážka z Havlíčkova Brodu je zapomenuta. Proti Kadani odhalili Ústečtí Lvi všechny své přednosti, v součtu s motivací odčinit blamáž s nováčkem soutěže z toho resultovala jasná výhra. “Rozhodně ta motivace na Kadaň byla po zápase v Brodě větší. My jsme tam nepředvedli žádný velký výkon. Proti Kadani jsme se semkli a dali se trošku dohromady, hráli jsme v podstatě to, co jsme chtěli,“ vypočítává žlutomodré klady severočeského derby Jakub Evan.
Dalším z nich byl určitě výkon ústecké defenzivy. Před jistým Zikmundem se žádné střelecké manévry nekonaly a dokladem zlepšené hry obranných dvojiček Lvů budiž ubráněné oslabení 3 na 5. “Bránili jsme dobře. K tomu jsme si řekli hodně věcí, které jsme také zlepšili. Na tréninkách jsme na té obranné fázi zamakali a dodrželi to, co jsme se vytyčili,“ usmívá se Evan a kolegiálně pochválí i kolegy z útoku. “Zlepšili jsme i přesilovky, což je velikým plusem.“
Kdybychom měli pokračovat v odškrtávání bodů, za které zaslouží Lvi poklonu, dostali bychom se k nasazení mužstva. Oblíbený neduh Ústeckých Lvů, kdy za rozhodnutého stavu zbývající minuty zápasu odbruslí, zůstal pevně zamknut v ústecké šatně. “Tenhle problém jsme také řešili. Máme za sebou pár zápasů, kdy jsme jasně vedli a pak to podcenili. Bylo to zbytečné, nemluvě pak o těch nervech na střídačce. Proti Kadani jsme se tomu úspěšně vyvarovali,“ nechává se slyšet posila z extraligového Kladna.
Hned v prvním střetnutí ve Lví aréně po příchodu z Kladna vyplnil Evan ve statistikách utkání dvě kolonky. Nejprve dal Evanově projektilu od modré gólové parametry šikovnou tečí Josef Vítek, aby po společném úprku s Bauerem udělal gólovou tečku za povedeným vystoupením Ústí sám Evan. “Jakub Bauer tam krásně ulít, šli jsme dva na dva, na mě se tam po tom někdo z jejich obrany vyfláknul a nechal mi tam dost prostoru. Na bližší tyči tam pak bylo místo, takže jsem to tam plácnul,“ barvitě líčí brankovou situaci syn asistenta trenéra Hynka.
Ten také tuší, že po podařeném představení s Kadaní je potřeba vrátit se co nejrychleji na zem. Hned příští zápas nastaví velmi přísné zrcadlo aktuální formě Lvů, ve středu totiž čeká ústecké komando zájezd do Hradce. Tedy na na parket jasného lídra tabulky, který úspěšně kosí jeden tým za druhým. “To bude velká prověrka, ale my jim jedeme vzít první body,“ zažertuje Evan, ale vzápětí nechá zaznít na dresu Hradce pochvalné reference. “Pro mě je to docela překvapení, před dvěma roky jsem tam strávil sezonu a od té doby se ten kádr příliš nezměnil. Asi je hodně zbláznil nový trenér. Mám zprávy od pár známých, co tam hrají, že opravdu hodně makaj. Ale když budeme hrát jako proti Kadani, tak máme velkou šanci na úspěch.“


Ačkoliv Kadaň opouštěla Lví arénu s prázdnou náručí a s pětigólovým rancem, tak proti domácímu Slovanu rozhodně nestál celek, který se chystal odevzdat body bez boje. “Chtěli jsme od první chvíle nastoupit sebevědomě a strach nechat rozhodně v kabině. Cílem bylo jednoznačně bodovat,“ potvrzuje střelec jediné branky hostí Petr Derfler.
Za poslední čtyři týdny se Kadaň pustila do křížku s Ústeckými Lvy celkem třikrát. Ve dvou předchozích přátelských zápasech se Kadaňští představili jako rovnocenný sok, ale mistrovské utkání má oproti přípravě jasná specifika. “To je nebe a dudy. Ta příprava s Ústím se nám vcelku povedla, ale dneska se hrál úplně jiný hokej. Jakmile jde o body, člověk je úplně jinak namotivovaný, těžko to srovnávat.“ Kadani budiž ke cti, že zbraně nesložila ani za čtyřbrankového manka a stále udržovala výtečného Zikmunda ve střehu. “To je sice hezké, ale to není k ničemu. My musíme hrát od začátku. Na dojem se nehraje,“ odmítá slova útěchy jeden ze dvou nejlepších šutérů Kadaně.
Je to nošením sov do Athén, ale v dnešním hokeji hrají prim přesilovky. A v Kadani si drží jejich úspěšnost na velmi solidní cifře. Ovšem proti Slovanu nebyly početní výhody Kadaňských z nejnebezpečnějších, navzdory onomu brankovému úspěchu. “Dneska nám přesilovky nešly. Jednou nám to tam teda spadlo, ale jinak jsme vůbec nestříleli a necpali se do brány. To byla naše velká bolest a Ústí nám bohužel ukázalo, jak na to. Jasně nás v tom přehrálo,“ zpytuje svědomí podsaditý forvard.
V dalším kole čeká Kadaňské cesta do Havlíčkova Brodu, kde o síle tamějšího celku vědí Ústečtí Lvi své. Nováček tak poslal jasný vzkaz všem, kdo by si dělal na jeho půdě zálusk na bodový zářez. “Já osobně jsem velmi zvědavý, co nás tam čeká. Ústí je velice kvalitní mančaft a jak tam dopadlo. Určitě je na naší straně vůči Brodu respekt, ale my se budeme snažit podat co nejlepší výkon,“ uzavírá oblíbenou formulkou sedmadvacetiletý hráč.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže