Ú s t í n/L. - Zatímco Ústečtí Lvi vstoupili do nové sezóny výborně a s bilancí dvou výher jsou druzí, jejich další soupeř, kterým je Dukla Jihlava, je na tom o poznání hůře. Po dvou nevydařených zápasech se krčí bez jediného bodu téměř na dně tabulky. Vzpamatuje se Jihlava ze špatného vstupu do sezóny a poprvé zaboduje, nebo Slovan potvrdí dobrou formu a odveze si body? Podle Marka Ivana je to jasné: ”To je čistá dvojka”. Jaká bude realita uvidí diváci na Horáckém zimním stadionu ve středu 20.září od 17:30 hod.
Sezóna 2005/2006

Do minulé sezóny vstupovala Jihlava jako čerstvě sestoupivší tým s významně pozměněným kádrem a tak bylo otázkou, jakou roli bude v soutěži hrát. Jihlavští vstoupili do sezóny výborně a ihned se usídlili na špičce tabulky. Roli lídra soutěže sice nedokázali hrát příliš dlouho, ale poblíž čela tabulky se drželi celou základní část. Skvostně se jim povedl zejména závěr této části sezóny, když v posledních sedmi zápasech vytěžili sedmnáct z jednadvaceti možných bodů, vyšvihli se na druhou příčku a před startem play-off si zajistili výbornou výchozí pozici. Hned v prvním kole však padla kosa na kámen. Borce z Vysočiny zaskočil po základní části sedmý Hradec Králové, který chladně hrající Jihlavu vyprovodil 2:4 na zápasy (5:4sn, 2:4, 3:2, 2:3, 4:5pp, 0:4). Ročník 2005/06 tak zanechal v Jihlavských podivnou příchuť.

Změny v kádru

Dukla si přes léto spíše pouštěla žilou než posilovala. Citelným zásahem do týmu byl odchod brankáře Jaroslava Suchana, který nově zahřívá jako gólmanská dvojka lavičku Orlů. Suchan by však měl pomáhat i svému mateřskému klubu a tak se v jihlavské kleci bude čas od času objevovat. Obranné valy oslabili svým odchodem třetí nejproduktivnější bek minulé sezóny Pavel Staněk (Trenčín) a Rostislav Malena (Kometa). V útoku bude Jihlavě chybět produktivita Daniela Hodka (Kometa), na hostování pak zamířili Hlouch (Boleslav) s Říhou (Znojmo).
Mezi posilami ční jméno Petra Kaňkovského. Bývalý kapitán Dukly, kterou před dvěma lety dotáhl do extraligy a vzápětí ukončil kariéru, se po roce odpočinku vrátil k hokeji a v minulé sezóně pomáhal druholigovým Benátkám nad Jizerou. Mezi další posily patří Lukáč (Třebíč), Hanzal (Budějovice) nebo několik juniorů v čele s Dušátkem, Lukačovičem (oba hostování ze Sparty) a Vaškovičem (střídavý start ze Znojma).

Příprava a vstup do soutěže

V přípravných zápasech se Jihlavští utkali s pestrou směsicí soupeřů od druholigového Žďáru, přes prvoligové Beroun, Brno a Boleslav, extraligový Vsetín, rakouský Graz až po švýcarské druholigové kluby. Z celkem dvanácti zápasů měli vyrovnanou bilanci 4-4-4 (výhry nad Žďárem, Berounem, EHC Napf Selection 20 a Mladou Boleslaví).
Úvod nové sezóny však Dukle hrubě nevyšel. V prvním utkání doma proti Sareze se sice Jihlavští ujali vedení na 1:0, pak však soupeř otočil na 1:4 a domácí již pouze dotahovali. Konečný účet zní 4:6. Druhé střetnutí dopadlo pro Jihlavu ještě hůře. Dopitova Olomouc ji smetla 5:1. Na první bod do tabulky tak v Jihlavě stále čekají.

Vzájemné zápasy

2005-2006
Jihlava - Ústí 1:3 report
Ústí - Jihlava 4:1 report
Jihlava - Ústí 0:0 report
Ústí - Jihlava 1:5 report

Předpokládané sestavy

Dukla Jihlava: Řehoř (Suchan) - Šmarda, Chvátal, Duben, Lukáč, Dobrovolný, Kuchyňa, Lukačovič - Čachotský, Bakus, Rytnauer - Říha, Kaňkovský, Fiedler - Hanzal, Dušátko, Horský - Lazorišák, Vaškovič, Polák

Ústí n./L.: Fikrt - Grof, Nádašdi, Houdek, Hořava, Kolafa, Ficenc, Zápotočný, Suchánek - Hulva, Pazourek, Antoš - Janků, Vítek, Martinec - Ivan, Slížek, Klimt - Jiří Kudrna, Klobouček, Přeučil.


TIPUJEME OSTATNÍ ZÁPASY
Marek Ivan

3.kolo – středa 20.září


Tentokrát se role věštce ujal Marek Ivan. Z jeho dvou dosavadních předchůdců byl úspěšnější Jíří Kudrna, který měl čtyři správné tipy, zatímco Jan Klobouček coby tipér “vybouchl”. Dokázal správně odhadnout pouze dva zápasy. Kam se zařadí Marek Ivan? Doufejme, že minimálně ten poslední tip bude správný.




Prostějov - Havlíčkův Brod 1
„Myslím, že Flaška (trenér Prostějova Flašar) kluky namotivuje k výkonu, aby doma vyhráli. Prostějov musí doma vyhrávat, protože venku body asi dělat nebude.“

Brno – Havířov 0
„Tady bych si troufl říct kříž.”

Chomutov - Beroun 1
„Jasná jednička.“

Mladá Boleslav – Hradec Králové 1, 0
„Tam by mohla být jednička nebo kříž. Hradec dokáže také potrápit, mají šikovný mančaft.“

Třebíč – Kadaň 1
„Třebíč doma porazila Olomouc. Je to něco jako Prostějov. Tyhle kluci musí doma dělat body.“

Ostrava - Olomouc 1
„Tam by měla být jednička.“

Jihlava – Ústí nad Labem 2
„Tam bude čistá dvojka.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže