Ú s t í n/L. - Dalším z klubů, který se přijel poklonit do Lví arény domácímu Slovanu, byl věčný rival z Chomutova. Na kolena ho srazila především formace Ivan - Slížek - Klimt, která se podepsala hned pod tři ze čtyř branek domácích. „Proti Chomutovu nám to brankově vyšlo, zařídili jsme tři góly ze čtyř. Hlavně aby nám to vydželo,“ usmívá se nejproduktivnější Lev prestižního duelu Ladislav Slížek.
Jestli však bude mít toto úspěšné trio požehnání od trenéra Hynka i do blížící se sezóny je zatím ve hvězdách. “To je otázka pro trenéra. Ačkoliv jsme se ze začátku trošku hledali, tak dneska nám to klapalo, takže snad to takhle půjde i dál. My se hlavně těšíme na ligu, v té přípravě je to menší motivace,“ odbočuje myšlenkami k dalšímu ligovému ročníku Slížek.
Z trojice branek druhé Lví formace stojí za pozornost především ta úvodní, kdy Slížkovi namazal skvělým způsobem Marek Ivan, jenž poté mohl sledovat parádní zakončení svého parťáka z útoku. “Nešlo o žádný signál. Všiml jsem si volného prostoru a věděl jsem, že Marek Ivan je natolik inteligentní hráč, že mi to tam pošle. To se potvrdilo, výborně mi nahrál a mně nezbylo, než to trefit.“
Ačkoliv se jednalo „jen“ o přípravný zápas, nejednou se od ledu řádně zajiskřilo. Na důrazu a tvrdosti si zakládali především hosté. “Chomutov takhle prostě hraje. My jsme na to byli i připravovaní v kabině, že po nás půjdou a že budou nahecovaní. Neměli jsme s tím problém. Přestože je to jen příprava, ta atmosféra toho derby tam je, je to prestižnější,“ komentuje počínání Chomutova sympatický centr.
Chomutovští se ve Lví aréně představili pouhé dva dny po extraligové Spartě, Ústečtí Lvi tedy měli možnost bezprostředního srovnání kvality celků z obou nejvyšších soutěží. “Sparta je jméno, pojem, s Chomutovem to byl úplně jiný zápas. Chomutov rozhodně nechci nijak snižovat, ale ten rozdíl je tam znát. Hlavní je, že jsme oba zápasy vyhráli a nikdo se nezranil,“ zůstává diplomatem Slížek.
Se severočeským sokem si mohli Ústečtí odškrtnout již čtvrté utkání v řadě bez porážky, z toho třetí vítězné. Mohlo by se zdát, že Slovan pomalu nachází optimální herní pohodu. “Vždycky je co zlepšovat. Během těch dvou domácích porážek v řadě vrcholila ta únava, měli jsme toho opravdu dost. Tréninky byly náročné, řekl bych, že ještě více než loni. Byla to menší krize, která v přípravě přijde na každý tým. Ale jsem přesvědčený, že už to půjde jen nahoru.“


Ústecký mančaft byl v přípravě prvním, na jehož holích si Chomutov vylámal zuby. Již po osmi minutách první části stáli hosté před dvougólovým mankem. “Byl to vyrovnaný zápas, ale ze začátku na nás trochu vlítli. Celou první třetinu jsme měli problém je zachytit ve středním pásmu a hned jsme prohrávali 0:2,“ pouští se do pozápasového rozboru chomutovský bek Ondřej Malinský.
Po první přestávce se však hosté dostali do vyšší provozní teploty, z které po dvou minutách poslední třetiny rezultovalo snížení Chomutova na 2:3. “Ve druhé třetině jsme se zvedli a uhráli jsme ji na 1:1. V té poslední dvacetiminutovce to už byl podle mého z naší strany dobrý hokej. Místy jsme i tlačili a vcelku to byl podařený zápas.“
Necelých 15 hodin dělilo závěrečnou sirénu v ústecké hale a úvodní buly na půdě pražské Slavie, kde čekal Chomutovské další přípravný duel (utkání skončilo vítězstvím Slavie 6:3 - pozn. autora). Lepší test fyzické připravenosti mužstva si lze stěží představit. “Přes léto jsme hodně potrénovali, speciálně v srpnu to bylo velmi tvrdé. Navíc hrajeme na čtyři pětky, sil máme dost, takže s fyzičkou by neměl být na Slavii nejmenší problém. Je to spíše pořád příprava, bereme to jako možnost si ještě vyzkoušet nějaké herní varianty,“ nedělá z náročného programu žádnou vědu Malinský.
V probíhající přípravě zaujme bývalý sparťanský bek především svou produktivitou. Ze své přesné mušky vytěžil již tři brankové úspěchy, což ho řadí v rámci mužstva mezi ty nejlepší „šutéry“. “Sám cítím, že je potřeba ty branky dávat, dnes je to navíc u obránců v kurzu. Obranu nijak nezanedbávám, ale snažím se také co nejvíc podporovat útok. Mám před sebou výborné forvardy, často od nich dostávám puk a ty góly tam pak občas padnou.“
Prostředí Lví arény není pro útočně laděného obránce nijak neznámé, v sezóně 2003-2004 tu nakoukl do nejvyšší soutěže juniorů stejně tak jako do prvoligového „A“ týmu. “Na zdejší působení vzpomínám velmi rád. Bylo to vlastně mé premiérové účinkování v 1. lize, tehdy jsme ještě hráli pod trenérem Setikovským. Stihnul jsem si tu zahrát jak za áčko tak za juniory, odnesl sem si odtud super zážitky,“ líčí urostlý bek.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže