Ú s t í n/L. - Vítězství nad pražskou Spartou si mohou hráči Ústeckých Lvů vychutnávat pouhé dva dny. Příprava nemilosrdně běží dál, podruhé během přátelských zápasů vstoupí Slovanu do cesty KLH Chomutov. V přípravě dosud neporažený Chomutov se veze na vlně vítězné třízápasové šňůry, a jak se mu povede proti čerstvému pokořiteli Sparty, sledujte ve čtvrtek 31. srpna od 18 hod.
Sezóna 2005 - 2006

Jeden z tradičních favoritů prvoligové soutěže má za sebou slabší ročník. V základní části se sice již druhý rok po sobě usadil na šesté figuře, bojům nejlepší osmičky v play-off dal však sbohem již po čtvrtfinálové fázi.
V úvodních 52. kolech sázel Chomutov především na dvě skutečnosti - domácí fanoušky a brankáře Horčičku. Narozdíl od zdraví fantoma chomutovského brankoviště vydržela podpora příznivců KLH po celou základní část a především ta zajistila Severočechům místenku v TOP 8 první ligy. Za účasti hlasivek domácích fandů nasbíral Chomutov druhý nejvyšší počet bodů (64), lepší byl ve vlastní aréně jen Havířov. Naopak rozdíl mezi domácí sklizní a bodovým importem z ostatních prvoligových kolbišť byl mezi účastníky 1. ligy druhý nejvyšší. Tato nevyrovnaná bilance, čtrnáctinásobná absence gólmana Horčičky a obecně poměrně vytrvalá marodka, která na Chomutovské číhala za dveřmi kabiny takřka celou sezónu, poslala Chomutov v úvodním kole play-off do nemilosrdných spárů Mladé Boleslavi.
Boleslavští vstoupili do atraktivní série dvěma domácími výhrami 3:0 a 1:0. Již druhý zápas ovšem předznamenal výkonnostní vzepětí Severočechů, kteří premiérovou domácí bitvu, po ztrátě vedení 2:1, dotáhli dokonce do samostatných nájezdů. V nich se však jako chomutovský kat předvedl Michal Jeslínek, jenž poskytl Boleslavi mečbol již ve čtvrtém duelu série. Ten se také ukázal jako poslední vystoupení Chomutova v sezóně 2005-2006, kterou nemilosrdnou brankou v 60. minutě na 1:2 ukončil boleslavský Beck.

Pohyby v kádru

Během tvorby kádru pro nadcházející ročník ukázalo chomutovské vedení dobré vztahy především s SK Kadaň. Do města nad Ohří se z chomutovského hostování vrátilo hned trio útočníků, jmenovitě se mohou v Kadani těšit na Tomáše Polanského, Jaroslava Buchala a kapitána Miloše Kajera. Do stejných končin se po neprodloužení smlouvy vydali psát další řádky své hokejové kariéry forvardi Stanislav Stavenský, Roman Pražák a Libor Řepík.
Obránce Petra Martínka čeká nové angažmá na druhém konci republiky, kde ho uvítá Kometa Brno. Ikona první ligy a litvínovský odchovanec Kamil Koláček po devíti letech definitivně svlékne chomutovský dres, který pro ročník 2006-2007 nahradí barvy ambiciózní Mladé Boleslavi.
Při plnění uvolněných míst v chomutovské kabině se činil prozměnu extraligový Litvínov. Hostování v Chomutově dojednal managment Chemiků ofenzivnímu duu ve složení Martin Heinisch a Zdeněk Tausch, na druhé straně kluziště se očekáváji stabilní výkony od litvínovského Ladislava Řezníčka. Chomutov naopak uvolnil do severočeské hokejové líhně na střídavý start gólmana Luboše Horčičku.
Roční hostování z Mladé Boleslavi proměnil v přestup do svého mateřského celku forvard Milan Kostourek. Ve sparťanských vodách ulovil Chomutov obránce Ondřeje Malinského, který se však v Holešovicích objevoval pouze v době podzimní marodky pozdější mistrovské defenzivy, valnou část loňské sezóny strávil Malinský v Havířově. Na loňskou trasu Ostrava - Chomutov - Ostrava - Mladá Boleslav naváže další štací v Chomutově slovenský bek Roman Chatrnúch. V Chomutově se také objeví bývalá akvizice plzeňské defenzivy Martin Klaus.

Přípravné zápasy

Letošní přípravu Chomutovských načala bezbranková plichta s tradičním sokem z Ústí nad Labem. Trojlístek domácích přípravných duelů doplnila výhra 2:1 nad jihokorejským celkem Anyang Halla a remíza 3:3 s Berounskými Medvědy, kteří se v rozpětí 11 minut nechali připravit o třígólový náskok.
K dalším dvěma mačům si Chomutov zajel mimo brány své domácí svatyně a jednalo se o tažení věru úspěšné. V Kadani předvedl KLH podobné zmrtvýchvstání jako doma s Berounem, když za stavu 1:3 utekli Chomutovští hrobníkovi z lopaty, aby se po závěrečné siréně radovali z vítězství 4:3. I v Mladé Boleslavi se Chomutov ukázal jako specialista na odvracení nepříznivého vývoje utkání, tentokrát neposlal Severočechy do kolen stav 0:2, v závěrečných deseti minutách jistil remízu 2:2 Malinský.
V posledních třech střetnutích forma KLH vygradovala a chomutovští fanoušci byli u toho. Nejprve Severočeši ztrestali poměrem 6:3 dánský klub Frederikshavn White Hawks, pro který to byla po výprasku 1:7 v nedalekém Ústí další lekce na severu Čech. Ani druhé měření sil se sousedem z Kadaně neponechali Chomutovští náhodě a hosty vyprovodili z útrob stadionu debaklem 6:0. Zatím v posledním duelu si přijel do Chomutova pro další nářez druholigový Klášterec nad Ohří, jenž si na cestu domů přibalil výsledek 1:5.

Vzájemné zápasy

Sezóna 2005-2006
Ústí - Chomutov 2:2 report
Chomutov - Ústí 1:4 report
Ústí - Chomutov 3:2 report
Chomutov - Ústí 2:3p report
Příprava 2006-2007
Chomutov - Ústí 0:0 report

Předpokládané sestavy

Ústí n. L.: Fikrt - Nádašdi, Grof, Ficenc, Hořava, Zápotočný, Houdek, Jan Kudrna, Suchánek - Hulva, Pazourek, Antoš - Ivan, Slížek, Klimt - Janků, Martinec, Vítek - Kloz, Klobouček, Jiří Kudrna.

Chomutov: Husák - Řezníček, Malinský, Révay, Chatrnúch, Klaus, Černý, Szakal, Nosek - Boušek, Šíp, Polodna - Jíra, Kostourek, Charousek - Kýhos, Heinisch, Soukup - Gellner, Mezera, Voborník.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže