Ú s t í n/L., K a r l o v y V a r y - Tři sezony hájil ústeckou branku, zvláště v té předloňské lámal statistické rekordy. Vychytal v ní jedenáct nul, bez obdržené branky vydržel 247 minut v kuse. Loni však už na podobná čísla nedosáhl, z branky jej pro play off vyšoupl Roman Málek, který přišel na hostování z extraligové Plzně. Po sezoně se Lukáš Sáblík stěhoval do Karlových Varů, kde bude působit v roli druhého brankáře a s kterými přijede zítra do Lví arény poprvé jako soupeř.
Pár blesků v Ústí spustil jeho rozhovor v jihlavských novinách. „Nemyslel jsem to nijak zle. Počítal jsem, že se se mnou bude někdo bavit, ale o mém odchodu už napovídal konec sezony. Nejsem nijak naštvaný,“ uvažoval s odstupem tří měsíců devětadvacetiletý brankář.

Lukáši, jak budete na své působení v Ústí vzpomínat?
Na Ústí budu vzpomínat rád. Byla to moje první delší štace mimo Jihlavu. Počítal jsem, že se mnou třeba prodlouží smlouvu, ale přesto budu vzpomínat v dobrém. Jen mě mrzí ten závěr, že se nakonec nepovedl postup. Už když jsem přicházel byl stanovený cíl vybojovat extraligu do tří let, a to se nepovedlo.

Odcházíte do Karlových Varů na post druhého brankáře. Co je lepší, dělat dvojku v extralize nebo jedničku v první lize?
To se těžko srovnává. Samozřejmě bych chtěl chytat. Neměl jsem však příliš na výběr. Možná byla výhoda, že jsem tam z Ústí jezdil pomáhat. Nyní to byl jediný klub, se kterým jsem jednal. Už od počátku bylo jasné, že tam přicházím jako druhý brankář, tak to prostě je. Extraliga se uzavřela, a tak si snad i víc zachytám. Zřejmě budu dojíždět někam na hostování, abych se udržel v tempu, ale vše se bude teprve řešit. Bude to o soutěž výš a aniž bych chtěl něco přivolávat, může se přihodit nějaké zranění, cokoliv a třeba se dostanu do hry víc.

Jak byste srovnal zázemí v Karlových Varech a Ústí?
V Ústí šlo vše obrovsky nahoru. I teď, co vím, se rozjela další etapa rekonstrukce. Určitě to ještě nahoru půjde. Ve Varech je zimák starší, uvažuje se o rekonstrukci. Zase se víc lidí, od masérů po kustody, kolem hokeje točí, ale i v Ústí to bylo na extraligové úrovni.

Kdo z ústeckého týmu vám bude nejvíce chybět?
Sblížil jsem se se Zikim, jsme v kontaktu, párkrát si zavoláme.


Na Ústí budu vzpomínat rád
—  Lukáš Sáblík
O návratu do Jihlavy jste neuvažoval?
Ani ne. Situace je tam složitá, je to menší město a peníze pro hokej nejsou. Investice čeká fotbalový stadion. Město se chce zbavit podílu v Dukle a ani zájem nebyl.

Na druhou stranu, dostal jste se od Jihlavy zase o kus na západ, nepomýšlíte třeba do budoucna ještě dále, někam za hranice?
Jsem rád v Česku, bude mi třicet. Ve Varech budu mít asi poslední šanci něco dokázat, okusit nejvyšší soutěž. Nepřemýšlím nad tím.

V Ústí hrajete se svým novým zaměstnavatelem přátelský zápas. Jak se těšíte, co vám bude probíhat hlavou?
Bude to zvláštní, podobně jsem to zažil, když jsem se vracel do Jihlavy, pocity mám ještě živé. Tréma to nebude, také půjde jen o přípravu, ale svým způsobem se těším.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže