Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi sehrají ve čtvrtek teprve čtvrtý přípravný zápas, ale už to bude utkání odvetné. Na ústeckém ledě se představí extraligové Kladno, na jehož ledě Lvi remizovali minulý týden 3:3. Po tomto atraktivním utkání se diváci mohou těšit na další představení svých oblíbenců už v pátek, kdy se po roční pauze vrátí do Ústí také Jesenice, jež zde padla 1:2. Čtvrteční utkání začíná v 18:00 hod., páteční již v 17:00 hod. Vstupenka bude stát 20 Kč a majitelé permanentek mají vstup zdarma.
Kladno

Nebude tomu ani dva týdny a oba soupeři se potkají již podruhé. V prvním utkání, hraném na kladenském ledě 8. srpna, nebyl nalezen vítěz při skóre 3:3. Branky zařizovali ale výhradně hráči, kteří v nedávné minulosti oblékali dres Slovanu. Kromě dvou zásahů za Lvi v podání Pazourka a jedné trefy Janků to byli Kuchler a Havel, kdo skórovali za domácí a také Procházka, který sice do enklávy Severočechů nepatří, ale na jeho gól asistoval Kalla, který do extraligového hokeje zamířil právě z Ústí. Na ledě Severočechů se tedy představí slušná řada hokejistů, kteří budou mít o důvod více se předvést. Z obranných řad to v době nedávno minulé byli David Hájek a Jakub Evan, kdo pomáhali na severu, stabilními kameny tu naopak byli Martin Štěpánek a Aleš Pavlas, nyní již hráči Kladna. Před svou rodinou a trenéry z mládežnických kategorii se určitě nenechá zahanbit ani Marek Trončinský, který Ústí opustil v dorosteneckém věku a přes štaci v litvínovských dorostech i juniorech se dostal až mezi kladenské hvězdy jako Patera, Procházka nebo Jágr, který v Kladně touto dobou trénuje. Mezi útočníky se budou o skalp ústecké branky snažit především Michal Havel a Jiří Kuchler, kteří mají v hlavách ještě čerstvé vzpomínky z barážových klání. Oprášenější obraz už bude mít Jaroslav Kalla, ale přesto si své angažmá ještě jistě vybaví.

Kladno již v letošní přípravě odehrálo 5 utkání a z jeho bilance je leccos patrné. S exotickým Anyang Halla v čele s Pavlem Faltou v brance a Liborem Procházkou v obranné tvrzi si lehce poradilo 10:0, ale ne tak přesvědčivé jsou výsledky dalšího počínání. S Karlovými Vary pouhá remíza 4:4, o gól méně na každé straně s Ústím. Proti Litvínovu se zadařilo víc, když je Kladenští porazili 5:3. Ale další zápas bez vítěze přišel v úterý, když si Kladno neporadilo (3:3) s dánským Frederikshavnem, který Ústečtí roznesli den předtím na kopytech 7:1.

Kádr

Kromě již zarytých změn v kádrech Kladna a Ústí, jejichž soupisky se opět po sezoně patřičně prolnuly, čeká odvetu další novinka. Speciální příchuť bude mít tento boj pro beka Jakuba Suchánka, který nastoupí proti klubu, s nímž letošní přípravu načnul. „Dneska tady byl poprvé a jeví se docela dobře, tak uvidíme. On je z Tábora, zkoušeli ho na Kladně a s Kladnem jsme se domluvili, že to zkusí u nás.,“ řekl po zápase s Frederikshavnem generální manažer Slovanu David Šaffer. Ten naznačil, že stále trvá na svém požadavku přilákat do Ústí ještě jednoho obránce a dva útočníky. Jednalo se o návratu jeho bratra Adama Šaffera, ale ten bude mít angažmá v zahraničí, a tak z jeho příchodu sešlo.

Jesenice

Svou přípravu začíná i slovinský nejsilnější tým s nejzvučnějším kádrem. Jesenice načne svou zápasovou dávku v České republice a vybrala si pro ně jen dva týmy: Slovan Ústí a Spartu Praha. V loňském roce Jesenice zavítala do Ústí poprvé, a i když prohrála 1:2, na velice kvalitní zápas asi ráda vzpomíná, a proto se na sever Čech vrací. V týmu Jesenice působí i Miha Rebojl, na kterého si určitě leckterý ústecký fanoušek vzpomene.

Vzájemné zápasy

Příprava 2005-2006
Kladno - Ústí 4:2 report
Ústí - Jesenice 2:1 report
Příprava 2006-2007
Kladno – Ústí 3:3 report

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže