Ú s t í n/L. - Po úvodní bezbrankové remíze na půdě severočeského rivala z Chomutova pokračuje šňůra přípravných zápasů Ústeckých Lvů dalším duelem. Stejně jako před loňskou sezonou změří Lvi své síly s kladenským Rabatem. Do křížku se s jedním z nejslavnějších mužstev nejvyšší soutěže pustí Slovan v úterý 8. srpna od 18:00 hod na kladenském zimním stadionu.
Sezóna 2005-2006

Ročník 2005-2006 si kladenský tým určitě za rámeček nedá. Tíhu nepříjemné jistoty baráže vzal sice od prvních kol na svá bedra Vsetín, Kladenští se však nezmohli na více než předposlední figuru extraligového pelotonu.
Přitom vstup do soutěže zdaleka nepřipomínal žádnou blamáž, po úvodní remíze proti Budějovicím a výprasku na Slavii se Kladenští vzchopili a do konce první čtvrtiny extraligy posbírali dalších 21 bodů. V polovině ročníku se však oproti jeho prvnímu kvartálu skvělo na kladenském kontě pouhých 9 bodíků navíc a solidní rozjezd sezóny byl ten tam.
Zbytek soutěže se nesl ve stejném duchu, na Kladnu si bodový apetit spravoval prakticky každý a z tragického konce ročníku, kdy bylo v kladenských řadách k vidění až příliš helem s košíky, nejvíce vykukuje hrůzostrašný debakl 0:9 ve Zlíně.

Pohyby v kádru

Před nadcházející sezonou zažila kladenská kabina řádné manévry. Kapitán Josef Zajíc se bude bít v Berouně za tamnější Medvědy, obránci Libor Procházka s Jaroslavem Špeldou zahájí ročník 2006-2007 ve švédském Skelleftea, potažmo na východě Slovenska v Košicích. Na sever Evropy, konkrétně do finského TPS Turku, zamířil forvard Ivan Huml.
Také početná ekypa kladenských juniorů, na které Rabat spoléhal v konci loňské základní části, dalo kladenským tribunám sbohem. Díru do NHL se pokusí udělat nadějný útočník Jiří Tlustý (Toronto Maple Leafs) a čtveřice David Stieler, Martin Látal, Jakub Voráček a Michael Frolík bude sbírat zkušenosti v juniorských zámořských ligách.
Po kratší či delší odmlce oblečou kladenský dres nedávné ústecké hvězdy Jiří Kuchler, Michal Havel, Aleš Pavlas či David Hájek. Naopak na opačném konci linky Kladno-Ústí definitivně zakotvil obránce Petr Hořava. Do mateřského Kladna se již slétli také hráči, kteří byli koncem minulé sezony uvolněni na hostování. Po kladenském ledu se tak opět projedou Radek Gardoň (Zlín), Jaroslav Kalla (Leksand), Pavel Patera, Martin Ševc (oba Färjestad) a Vítězslav Bílek (Kärpät Oulu). Do kladenského "A" mužstva naostro naskočil i osmnáctiletý ústecký odchovanec Marek Trončínský.

Přípravné zápasy

Z plánované jedenáctky přípravných zápasů si mohou Středočeši odškrtnout dvě položky. Ta první se nakonec ukázala býti velice snadnou kořistí, neboť s exotickým jihokorejským týmem Anyang Halla si Kladenští poradili v poměru 10:0. Není bez zajímavosti, že se v této střelecké exhibici prosadily také dvě bývalé ústecké akvizice a to Jiří Kuchler a Jaroslav Kalla. Další perličkou je účast brankáře Pavla Falty a kouče Otakara Vejvody na asijské straně barikády.
V prozatím posledním přípravném duelu se Kladnu postavily v jeho domovině Karlovy Vary, s kterými se Středočeši nadřeli nepoměrně více. Po úvodní brance domácího Rudovského muselo Kladno dvakrát dotahovat dvoubrankové manko, nejprve za stavu 1:3, resp. 2:4. V kýžené vyrovnávací brance na 4:4 měl prsty i ústecký odchovanec Martin Štěpánek, který pět minut před koncem přesně naservíroval Radku Gardoňovi.

Vzájemné zápasy

Příprava 2005-2006
Kladno - Ústí 4:2 report

Předpokládané sestavy

Kladno: Orct - Pavlas, Štěpánek, Čech, Zeman, Kolafa, Růžička, Trončínský, Suchánek - Bílek, Gardoň, Hluchý - Horna, Kalla, Kuchler - Havel, Kazatel, Jaroš - Rudovský, Kos, Diviš.
(zvýraznění hráči působili i v ústeckém klubu)

Ústí n. L.: Fikrt - Ficenc, Grof, Hořava, Houdek, Kudrna Jan, Musílek, Nádašdi, Zápotočný - Antoš, Ivan, Janků - Janus, Klimt, Kloz - Kudrna Jiří, Martinec, Pazourek - Přeučil, Slížek, Vítek.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže