Ú s t í n/L. - Ve čtvrtek 20. července v 10 hodin dopoledne začala hokejistům ústeckého Slovanu nová sezóna na ledě. Narozdíl od krutého parna vně zimního stadionu panoval uvnitř příjemný chládek. Spojili jsme se s generálním manažerem Davidem Šafferem a pokusili se od něj alespoň telegraficky vyzvědět poslední novinky. Aktualizováno o fotky a krátký rozhovor s trenérem Pavlem Hynkem.

Kromě všech hráčů, kteří v kádru Ústeckých Lvů zůstali po loňské neúspěšné baráži, se po ledě, pod vedením trenérů Hynka a Evana, proháněly i všechny známé posily. Pro ústeckého fanouška ale bude vítanou zprávou hlavně to, že brusle opět obul i univerzál Jan Klobouček, kterého hned v úvodu prvního finalového zápasu s Mladou Boleslaví poslal po velmi nešetrném zákroku rovnou do nemocnice Gengel.

Na dotaz, jestli v brzké době dorazí na ústecký zimní stadion ještě další nové tváře, odpověděl šéf Ústeckých Lvů trochu tajemně, že ještě nějaké posily, a to hlavně do útoku, jsou stále v jednání.

Trenéři mají aktuálně k dispozici celkem 24 hráčů s podepsanými smlouvami.
Brankáři: Fikrt, Volke, Zikmund.
Obránci: Ficenc, Grof, Houdek, Klobouček, Kudrna Jan, Nádašdi, Zápotočný a loňský junior Musílek.
Útočníci: Antoš, Hulva, Ivan, Janků, Klimt, Kloz, Kudrna Jiří, Pazourek, Přeučil, Slížek, Vítek a loňští junioři Janus s Machem.

Ústečtí Lvi opět po dvou letech trénují v hale, které je rekonstruována. V létě 2004 museli měsíc dojíždět do Děčína, nyní mají k dispozici sice domácí prostředí, které je ale obehnáno lešením a probíhají na něm dokončovací práce, při nichž je instalována vzuchotechnika. „Já bych tohle nebral jako stížené podmínky, to lešení a různé dodělávky nás nijak neomezují a je otázka času, než to všechno zmizí. Před dvěma lety to tu bylo jedno velké staveniště, ale tohle nijak nenarušuje průběh tréninku. Na to, že jsme byli první den, tak měl i led výbornou kvalitu. Samozřejmě se potřebuje zatáhnou a kluci se také potřebují rozhýbat. Od pondělí začneme trénovat naplno a už to určitě bude den ode dne lepší,“ zhodnocuje kvality prostředí trenér Pavel Hynek. Ten naordinoval ve čtvrtek a pátek první dva tréninky, v pondělí začne příprava na ledě v plném proudu. A jak bude vypadat? “V pondělí, úterý a čtvrtek dvoufázově, později bude dvoufázový i pátek, začátkem srpna přijdou i přípravné zápasy a je možné, že se i nějaké nové zrodí. Takhle pojedeme do 24. srpna a pak se budeme už orientovat spíše na zápasy a dolaďování než k objemu tréninku,“ prozrazuje kuchyni své přípravy Hynek, který měl první den na ledě 24 hráčů. “Dneska se s námi svezl jen Trončinský, který nastupuje v pondělí na Kladně. Chyběl nám jen Honza Kloz, který jel na soustředění dvacítek a také bude k dispozici od pondělí. Dnes jsme poprvé viděli Jakuba Hulvu, Marek Ivan a Tomáš Nádašdi už s námi trénovali,“ uzavřel rozhovor Hynek s průřezem sestavy.



První trénink byl v pětatřicetistupňovém parnu náročný, hráči se občerstvovali, jakmile to jen šlo. Zcela vlevo Tomáš Nádašdi.


Tekutiny dočerpává i Michal Fikrt, staronová akvizice Lvů…


…zatímco jeho „stájový kolega“ už chytá první střely po kratičké pauze.


Na konci tréninku jsou všichni pořádně vyčerpaní…


…i Pavel Janků, ostřílený sedmatřicátník


Jirka Zikmund se už jen protahuje pod dozorem…


…trenérského dua Hynek-Evan.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže