Ú s t í n/L. - Tak jako každou sezónu ani před tou letošní, nastávající, nezůstanou pravidla ledního hokeje úplně beze změn. Tentokrát však změny nejsou tak zásadní jako vloni, když se nakonec ty nejradikálnější do mistrovských soutěží sezóny 2005/06 neprosadily.

Změny pravidel na období 2006-2010

(Oficial Rule Book 2006-2010)

Změny nejsou rozsáhlé, české návrhy nebyly úspěšné.

Přehled nejdůležitějších změn:
- zmenšení brankářské výstroje, v ČR okamžitě v ELH, 1. lize, ELJ, ELD, v ostatních soutěžích až za dva roky
- nemohou být barevné plexi štíty, zvětšení čísel na rukávech, omezení v potisku kotouče
- při předčasném vstupu brankáře se bude vhazovat buď uprostřed nebo na místě výhodnějším (Zřejmě by tam asi mělo být předčasný vstup hráče. Pak se tedy tato situace týká předčasného vstupu hráče, který vstupuje na led za brankáře - výhoda při vyloučení a hra v 6 hráčích v poli. Situace nastává při porušení povinnosti provést tuto výměnu v pásmu, které je dáno délkou příslušné hráčské lavice a 3 metry od hrazení a nesmí dojít k zahrání kotouče ani jedním z aktérů výměny. Následné vhazování se řídí tím, že vhazovat se bude na středu za předpokadu, že mužstvo nedostane tímto postavení lepší pozici - posune se blíže k brance soupeře i když se hrálo v jeho obranném pásmu. Bude se tedy vhazovat na koncovém bodě v koncovém pásmu mužstva, které se provinilo, tím nezíská poziční výhodu. - vysvětlení podal Martin Novák, předseda Komise rozhodčích Ústí n. L.)
- všechna vhazování v koncových třetinách jen na koncových bodech
- při zakázaném uvolnění průchod kotouče brankovištěm neznamená jeho zrušení
- zakázané uvolnění se neodpíská, pokud brankář není v brankovišti
- částečná liberalizace postavení hráče v brankovišti, pokud tam není brankář
- více možností přiznávat asistenci na brance (např. pokud došlo k odrazu od brankáře)
- při obdržení branky bude končit trest, který způsobil oslabení mužstva (nikoli nejkratší)
- vlastní branka ve výhodě na vyloučení bude platit
- pokud hráč zahraje přímo kotouč mimo hřiště, obdrží menší trest bez ohledu na úmysl/neůmysl
- za pozdní nástup mužstva po přestávce menší trest pro HL
- nafilmovaný pád v samostatném pravidle postihujícím i předstírání zranění
- nové pravidlo "Ochrana brankáře" (podstatná část textu totožná s bulletinem)
- další změny jsou formální.

O změnách ústeckou Okresní komisi rozhodčích informoval: R. Potsch, sekretář KR ČSLH.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže