Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi v tomto týdnu polykají tvrdé tréninkové dávky na soustředění v Jižních Čechách. Na novou sezónu se s týmem připravuje i posila obranných valů Tomáš Houdek. Třinecký odchovanec s více než dvěma sty extraligovými starty, který v dalších minimálně dvou sezónách bude hájit modrožluté barvy, si plánuje: ”Doufám, že budu jedním z klíčových obránců.“.
Jak probíhal Váš přestup do Slovanu? Kdy proběhly první kontakty?
To bylo tak, že já jsem podepsal smlouvu v Třinci od 1.5. a vzápětí jsem se dozvěděl, že Třinec mě prodal do Ústí, takže já jsem na to neměl žádný vliv. Bylo mi to předloženo jako hotová věc.

Máte smlouvu na dva roky s opcí. Preferoval jste tento typ smlouvy?
Měl jsem smlouvu na dva roky a nakonec jsme se domluvili na 2+1. Já věřím, že jestli ne letos, tak příští rok budeme hrát extraligu. Věřím, že jsem neprohloupil, že jsem to podepsal na dva roky.

Co jste věděl o Ústeckém hokeji?
Nic moc jsem o něm nevěděl. Věděl jsem, že prohráli baráž, že chtějí hrát extraligu. Věděl jsem jací jsou tu hráči a trenér a to je tak všechno.

Znáte nějakého úspěšného ústeckého odchovance?
Vzpomínám…..myslím, že Čaloun je z Ústí, nebo ne?

Znáte nějaké současné spoluhráče? Hrál jste s někým v jednom mužstvu?
Hrál jsem s Milanem Antošem ve Slavii, a v Třinci s Pavlem Janků, Pepou Vítkem a Honzou Kudrnou. Možná jsem ještě na někoho zapomněl.

Celou dosavadní kariéru jste působil na Moravě. Je pro Vás odchod na druhou stranu republiky z osobního hlediska složitý?
Tak to cestování je samozřejmě trošku problém, je to domů pět set kilometrů. Zabere mi to pět hodin, takže trochu problém to je, ale s tím se musím srovnat. Takový už je život hokejisty.

Příprava na novou sezónu je v plném proudu. Jaký máte v současné době program?
Teď jsme na soustředění v Nové Včelnici u Pelhřimova a program je docela náročný. Trénujeme dvoufázově a včera i dneska jsme měli docela náročné etapy na kole.

Kdy se chystáte na dovolenou?
Končíme dvacátého osmého června a nástup na led máme dvacátého července, takže někam pojedu začátkem července.

S jakou pozicí v týmu by jste byl spokojen?
Doufám, že budu jedním z klíčových obránců a že budu hrát oslabení i přesilovky. Doufám, že se mi bude dařit. Uvidíme.

Jaké ambice si do nové sezóny děláte jako tým?
Tady jiné ambice než postup do extraligy být nemůžou. Jakékoliv jiné umístění bude pro mě zklamáním.

Máte přehled o jednotlivých týmech první ligy?
Trošku přehled mám. Vím, že Mladá Boleslav hodně posílila a bude jeden z největších favoritů. Někdy je ale na obtíž mít tolik hráčů a oni tam mají velkou konkurenci. Podle mě je někdy lepší, když je třeba míň hráčů a ten mančaft se semkne.

Příliš branek nestřílíte. Jste tedy spíše typem defenzivního beka?
Asi jo. Poslední sezóny to s produktivitou nebylo nic moc. Když jsem byl mladší, tak se mi víc dařilo sbírat body, i v první lize, tak doufám, že na to navážu.

Jaké jsou podle Vás Vaše herní přednosti, případně nedostatky?
Předností je asi hra jeden na jednoho, nedostatky nevím, možná střela.

Jaká část Vaší kariéry byla z Vašeho pohledu nejpovedenější?
Asi v Třinci za trenéra Stavjani a potom hned ten další rok pod panem Markem.

Proč jste již v Třinci nepokračoval v následující sezóně?
To je dotaz spíš na pana Marka. Od Třince to beru jako podraz. Měl jsem i jiné nabídky, bylo tam něco i z extraligy. Oni mě přemlouvali, ať to podepíšu, že budu hrát, a za dva dni mě prodali do Ústí. Jejich jednání bylo hodně nefér. Nevzpomínám na tamního generálního manažera v dobrém.

Minulou sezónu jste odehrál ve Zlíně. Jak jste tam byl spokojen s tamějším angažmá?
Byl jsem spokojený, jen jsem čekal, že dostanu více prostoru. Celou dobu jsem hrál ve třetí nebo čtvrté obraně a nechodil jsem na přesilovky. Tam hrají přesilovky první dvě pětky a my jsme chodili jen na oslabení. Neměli jsme tolik příležitostí sbírat body.

Následující sezóny budete působit v Ústí. Máte nějaký cíl, který si před sebe do blízké budoucnosti kladete?
Každopádně bych chtěl postoupit do extraligy. První ligu beru jako roční anabázi. Chci být platným hráčem a sbírat body.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže