Ú s t í n/L. - I druhá posila Ústeckých Lvů je z litvínovské líhně. S Michalem Fikrtem má Petr Přeučil společné i to, že již v Ústí působil. Za Slovan se třiadvacetiletý útočník bil již v sezóně 2004/05. Nyní se tedy po ročním působení u hradeckých Energetiků vrací mezi kočkovité šelmy. Pravé nebo levé křídlo se již těší na novou sezónu a přeje si: “Doufám, že na ledě budu mít více práce.“
První sezónu mezi muži jste odehrál právě v dresu Slovanu. Jak svůj vstup do seniorského hokeje s odstupem hodnotíte?
Určitě kladně. Byl jsem rád za šanci, kterou mi dal pan Hynek a doufám, že mu jí teď splatím.

Odehrál jste téměř všechny zápasy základní části, ale v play-off jste nastoupil pouze jednou. Jak jste to přijal?
Byl jsem mladý a musel jsem se učit. Padla volba na mě, že nebudu hrát. Bral jsem to tak, jak to je.

Vaše celková bilance v té sezóně byla 44zápasů, 9 gólů, 8 asistencí. Z pohledu kanadského bodování to byla slušná sezóna, souhlasíte?
Dá se říci, že na první rok byla dobrá. Pokaždé to ale může být lepší.

Po sezóně jste zamířil do Hradce, část letní přípravy jste však absolvoval ve Vsetíně. Jaká byla šance prosadit se do kádru Valachů?
Já jsem začínal přípravu v Ústí a na posledních čtrnáct dnů letní přípravy jsem šel do Vsetína. Šance tam byla, ale bohužel do kádru jsem se nedostal, a skončil jsem v Hradci. Byly tam nějaké problémy s penězi pro Litvínov. Kdybych na to měl, tak jsem se tam asi dostal i bez těch peněz. Prostě jsem se tam ale nedostal.

Minulou sezónu jste tedy odehrál v Hradci Králové. První polovina základní části Vám ale asi nevyšla podle představ (22z, 3+3) ...
Bylo to takové zvláštní. Pro mě to byla druhá sezóna mezi muži. Já jsem tam přišel ze Vsetína na poslední chvíli. Nehrál jsem žádný přípravný zápas, neznal jsem spoluhráče a hned jsem začal hrát ligu. Bylo to takové nepříjemné. Měli jsme velké ambice hrát okolo čtvrtého pátého místa. Místo toho jsme hráli dole. Nevědělo se kde je chyba, jaká je příčina. Přitom jsme makali, ale měli jsme smůlu. Potom se vyměnil trenér a zvedli jsme se. Byla to další zkušenost v mé kariéře.

Vyústilo to ve Vaše měsíční hostování v Berouně. Pomohl Vám měsíc v Berouně?
Odchod do Berouna byl pro mě trochu nečekaný. Myslím, že mi to pomohlo.

Po návratu z Berouna se Vám začalo dařit. Co byla ta příčina nárůstu formy?
Bylo to hlavně v tom, že jsem dostával více prostoru od trenéra Jeřábka. Když máte více prostoru, tím více hrajete a můžete dát více bodů.

Začal jste stabilně hrát s Koudelkou a Vondráčkem. Hlavně spolupráce s Martinem Koudelkou byla dobrá, že?
Určitě. Já jsem Martina znal z Ústí a určitě je to pořád dobrý hráč. Už mu to moc nebruslí, ale pořád to má v rukou. Šlo nám to spolu. K tomu Vondráček, malý rychlý hráč. Prostě nám to spolu klapalo.

Výraznou stopu zanechala v myslích fanoušků obou týmů výhra Hradeckých 3:0 čtyři kola před koncem základní části. Toto utkání bylo nezvykle vyhecované, padla spousta trestů a i Vy jste nezůstal bez trestu...
To k hokeji patří. Porval jsem se s Danem Zápotočným. Bylo to vyhecované utkání tak jako každé proti týmům ze špičky tabulky. Navíc jsem předtím v Ústí hrál, tak se člověk chce vytáhnout, ale že bych se chtěl servat, to ne. Spíš kdybych dal gól, to by bylo lepší. Doufám, že s Danem určitě problém nemám, to přece k hokeji patří, no ne?

Hradec se probojoval v play-off přes Jihlavu a v semifinále pak vypadl s Ústím. Celkově to byla pro tým i vzhledem k průběhu základní části velmi úspěšná sezóna, že?
Se sezónou byla v Hradci velká spokojenost. Nikdo nečekal, že porazíme Jihlavu. Tu jsme udělali a pak už to bylo hop nebo trop.

Celkem jste odehrál v minulé sezóně 59zápasů, ve kterých máte bilanci 13+9. Jste s touto bilancí a vůbec celou sezónou spokojen?
Byla to moje druhá sezóna. Polovinu jsem se trochu trápil, pak jsem šel do Berouna. Po návratu mi to začalo střílet. I v play-off to bylo dobré. Byl jsem spokojený.

Opět jste se vyhoupl s trestnými minutami (včetně play-off) přes stominutovou hranici. Nevyčítají Vám trenéři příliš častý pobyt na trestné lavici?
Pak už mi to bylo trochu vyčítáno, ale to se nedá nic dělat. Některé fauly byly hloupé, jiné zase tomu týmu pomohly. Určitě mi to trochu vyčítali, ale ne nějak zásadně.

Nyní se tedy vracíte po roce znovu do Slovanu. Překvapila Vás nabídka Ústí?
Určitě jsem za ní rád. Jsem z Mostu, takže jsem tady vlastně doma. Měl jsem i jiné nabídky, ale ta z Ústí byla dobrá. Znám tu lidi, znám trenéra Hynka, který mi dal šanci mezi muži a znovu musím opakovat – doufám, že mu tu šanci splatím.

Asi očekáváte lepší pozici v týmu než znovu případnou čtvrtou pětku?
Mluvil jsem s Pavlem Hynkem a říkal, že má pro mě více práce, takže doufám, že to tak bude a budu hrát o trochu více.

Převážně nastupujete na pravém křídle, ale ani pozice levého křídla Vám není cizí. Víte, na jakou pozici s Vámi trenéři počítají?
To nevím, o tom jsme se ještě nebavili. Minulý rok jsem tu hrál na levém křídle, v Hradci jsem hrál na pravém. Kam mě dají, tam budu hrát. Je mi to úplně jedno.

Máte nějaký osobní cíl pokud jde o novou sezónu?
Udělat zase o pár bodů více. Ještě nezačala příprava, takže nevím, jak to bude vypadat, ale doufám, že to s Ústím dotáhneme co nejdál. Do extraligy, pokud to půjde.

Zítra Vám začíná letní příprava. Cítíte se před nastávajícím letním drilem odpočinutý? Jak jste během těch dvou měsíců relaxoval?
Já jsem určitě odpočatý. Vypadli jsme v semifinále a od té doby mám volno. Teď už jsem začal sám individuálně chodit do posilovny, na kolo. Už se těším, už to bylo pro mě dlouhé.

Děkuji za rozhovor.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže