V s e t í n - Rady trenérů Vlacha a Kopřivy si vzali vsetínští hráči velmi dobře k srdci. Často stříleli, hráli soupeři do těla a podařilo se jim překonat ústeckou defenzívu. „Myslím, že jedním z hlavních důvodů zlepšení byl fakt, že minulý zápas jsme hráli na čtyři pětky, dneska jsme to stáhli na tři. Snad se nám podařilo nají recept na jejich obranu,“ říká trenér Vsetína Rostislav Vlach. „Domácí dneska byli po celý průběh utkání agresivnější a proto měli k vítězství blíž,“ přiznal trenér poraženého týmu Vladimír Evan.

Domácí trenéři celou noc vymýšleli taktiku pro druhý barážový zápas. A bezesná noc se zdá se vyplatila. Sestavu Vsetín stáhl na tři útoky, do hry se více dostali bojovníci Demel, Duba a Dubec, pro které jsou souboje na brankovišti denním chlebem a ve spojení s rychlou brankou tento recept zafungoval. „Nenacvičovali jsme to speciálně, ale samozřejmě jsme po klucích chtěli, aby se před Málkem víc motali, aby mu clonili, protože bez toho bychom mu asi těžko dali branku. Včera to bylo určitě trošku i o štěstí. Byly tam šance a dneska už to tam konečně i spadlo takže jsme spokojeni,“ hlásil Rostislav Vlach.


Určitě bylo utkání oboustranně kvalitnější než včera.
— Vladimír Evan
Vladimír Evan přiznal, že první rychlá branka s jeho týmem zacloumala. Ústečtí podcenili hned první vsetínský útok a poté, co Antoš neuhlídal Valka Stantien doklepával za Málka hne ve 30. vteřině. „Ta aktivita domácích plynula z tohoto rychlého gólu a my jsme se z toho v první třetině špatně dostávali. Měli jsme tam sice přesilovku, šance, ale Hovi to dneska všechno pochytal. Určitě bylo utkání oboustranně kvalitnější než včera,“ vracel se k zápasu Evan, jehož svěřenci měli na rozdíl od prvního zápasu problém s tvrdou hrou Vsetína. „S tím musíme počítat, o tom je hokej. O vyhrávání osobních soubojů jak do obrany tak do útoků a dnes domácí těch osobních soubojů vyhráli víc,“ uvedl. Hostům se podařilo dostat do hry až v poslední desetiminutovce, to už ale prohrávali 0:3. V přesilovce se trefil obránce Jakub Grof. „Nám se podařilo zdramatizovat alespoň závěr, který byl díky tomu zajímavější,“ našel na zápase pozitivum Vladimír Evan. Přesto se Lvům už při předlouhé hře bez brankáře, při které navíc domácí Valko netrefil prázdnou branku, skórovat nepodařilo. „Bylo to pro diváka zajímavější, ale myslím, že dnes jsme zaslouženě vyhráli,“ zhodnotil konečný výsledek Rostislav Vlach.

Ve Vsetíně čekal na oba celky plný stadion, obří divácký zájem se dá čekat také od zápasů ve městě na Labi. Slovan má navíc ve své aréně mnohem širší kluziště, než kterým se pyšní stadionek na Lapači. „Myslím, že to by mohla být spíš výhoda pro nás, protože Ústí tady na tom úzkém kluzišti dobře brání a úzký led je pro ně určitě lepší. Budeme tam mít víc prostoru na bruslení a doufám, že tam alespoň jeden zápas vyhrajem,“ doufal trenér Vlach. „Ale samozřejmě bych byl rád, kdyby série byla co nejkratší v náš prospěch,“ dodal.

Podle Vladimíra Evana se o průběhu duelů v Ústí nad Labem dá teď jen těžko něco povědět. „Myslím, že po dnešku jsou opět šance padesát na padesát a jestli je domácí prostředí výhodou nebo nevýhodou, to ukážou samotná utkání,“ nechal se slyšet. Přesto vyráží ústecký autobus na 450 kilometrů dlouhou cestu naplněn spokojeností. „Jsme spokojeni nejen se stavem 1:1 ale také s předvedenou hrou. Myslím, že ta utkání byla obě vyrovnaná a uvidíme, co bude dál,“ zakončil Vladimír Evan.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže