Ú s t í n./L. - Nezvykle, v pondělí, čeká Ústecké Lvy poslední zápas před Vánocemi. Po jednodenním odpočinku zavítaji od 18:00 na led Mladé Boleslavi a nebude je tam čekat procházka růžovým sadem. Podle slov Lukáše Sáblíka, jedné z největších opor Ústeckých, půjde o těžký boj, ze kterého hodlá on i jeho spoluhráči odejít vítězně a udělat pro to vše.
Mladá Boleslav se v poslední době trochu trápí, díky nadstavbové části se v minulých čtyřech kolech utkala dvakrát s Olomoucí a dvakrát odcházela poražena (1:6 a 2:5). Tento "dvojzápas" byl proložen dvěma výjezdy na led soupeře, v Berouně se radovali v prodloužení domácí (3:2p) a bod si přivezla Boleslav i z Kadaně, kde sice vedla do poloviny utkání 3:0, ale nedokázala si vedení pohlídat.

Nejproduktivnějším hráčem je Michal Oliverius, jehož 19 bodů (6+13) ho řadí těsně za první třicítku kanadského bodování celé první ligy. Nejlepším střelcem a zároveň druhým nejlepším v bodování klubu je se dvanácti góly Pavel Metlička, který ke svým trefám přidal ještě 5 asistencí a dohromady nasbíral tedy v osmadvaceti kolech 17 bodů. Rovnoměrně si svých 16 bodů rozdělil Lukáš Král, 8 branek vsítil a stejný počet jich připravil pro spoluhráče.
Michal Oliverius a Pavel Metlička mají kromě střádání bodů také dost času na černou činnost. Společně se Zdeňkěm Žákem patří k trojici nejtrestanějších ve svém klubu a dohromady nsbírali 128 trestných minut, což je čtvrtina všech trestů klubu.
Pro srovnání - hranici devatenácti bodů překonali v ústeckém dresu hned čtyři hráči: Milan Buďa 22(10+12), Petr Lipina 22(7+15), Martin Koudelka 21(11+10) a Daniel Hodek 20(10+10). Paradoxně se ale jako v Boleslavi jména tří z nich objevují také na předních místech statistiky o trestech. Buďa, Lipina a Hodek proseděli na "lavici hanby" celkem 162 minut.

Poslední vzájemný zápas:
HC Mladá Boleslav - HC Slovan Ústečtí Lvi 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Branky: 4. Weiss, 42. Žák, 58. Metlička - 48. Sýkora.

Poslední zápas Boleslavi:
HC Olomouc - HC Mladá Boleslav 5:2 (0:1, 4:1, 1:0)
Branky: 24. Ditrich, 29. Komínek, 30. Ministr, 35. Buchal, 43. Kašparů - 18. Žák, 26. Weiss.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže