Ú s t í n/L. - Hlavním strůjcem dnešního vítězství Ústeckých Lvů nad Vsetínem byl jednoznačně brankář Roman Málek. Devětadvacetiletý gólman zlikvidoval všechny střelecké pokusy Valachů a stal se tak základním stavebním kamenem Severočeského překvapení. Více ze hry měli totiž po většinu utkání domácí, kteří Lvům pořádně zatápěli. Nebýt několika skvělých Málkových zákroků, vyvíjel by se zápas zcela jiným směrem. „Je skvělé, že se nám podařilo hned napoprvé vyhrát. Únava je mnohem menší, než kdybychom se museli vyrovnávat s porážkou,“ řekl po utkání Málek.
Roman Málek vsetínský zimní stadion Na Lapači důvěrně zná, v minulosti zde válčil o body v dresu Slavie nebo Plzně. Zajímavostí je, že při svém posledním utkání právě za Plzeň před odchodem do Ústí nastoupil právě zde - na vsetínském ledě. Obrana jej tehdy příliš nepodržela a Málek inkasoval čtyři branky. „To utkání jsem už pustil z hlavy a dnes jsem na něj vůbec nemyslel,“ hlásil Málek. „Vzpomínám si, že vsetínští hráči tehdy protestovali, protože nedostali výplaty. Nechtěli ani hrát, dokonce nepřišli ani na rozbruslení. No, potom nastoupili a my proti nim prohráli. To se ale stává a je to normální,“ dodal.


První vítězství ještě nic neznamená!
— Roman Málek
Do prvního barážového klání nastoupili oba soupeři se vzájemným respektem. Na ledě byla znát nervozita. „Podle mne jsme ale nervózní nebyli, to spíš domácí. My byli v pohodě a snažili se co nedéle udržet bezbrankový stav,“ mínil Málek. Soupeře ze Vsetína, který měl první třetinu jasně navrch, zlomila nevyužitá přesilovka 5:3. Valaši sice pálili ze všech pozic, ale recept na ústeckého gólmana nenalezli. „Říká se, že kdo nepromění přesilovku 5:3, utkání nevyhraje. Ale my jsme v play off první ligy taky několikrát tuto výhodu nezužitkovali a přesto jsme vyhráli,“ zamýšlel se Málek, jenž vzápětí dodal: „Určitě nám ale psychicky pomohlo, že jsme v první třetině neinkasovali.“ Domácí po nevyužité dvojnásobné početní výhodě znervózněli a do konce utkání si už mnoho výraznějších šancí nepřipravili. Nevyplatil se jim ani vabank v power play, kdy vítězství Ústeckých Lvů pojistil střelou do prázdné brány Pazourek.

Ústecké čeká další duel už zítra. Soupeř se podle slov domácího trenéra Kopřivy poučil z chyb a je připraven pro odvetu. „Myslím si, že to bude stejně těžké, jako dnes,“ uvažuje Málek. „Ale my chceme vyhrát a uděláme pro to všechno. Nesmíme hlavně podlehnout přílišnému optimismu a létat v oblacích z prvního vítězného zápasu. Protože první vítězství ještě nic neznamená!“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže