Ú s t í n/L. - Kilometry ve vzdálenosti, miliony korun v rozpočtu a počty vítězství v sezóně představují nevětší rozdíly mezi týmy Ústí a Vsetína. Ačkoli se to nezdá, oba celky toho mají ale i velmi mnoho společného. Sestavili jsme 25 dvojic hráčů z obou týmů, které vždy pojí něco společného. Nakonec zjistíte, že se na ledě v bitvě o bytí a nebytí vlastně potkají staří známí.

Josef Hrabal - Tomáš Sýkora
Zdánlivě nesourodá dvojice má společné místo, kde s hokejem začínala. Jak Josef Hrabal, tak Tomáš Sýkora dělali první krůčky na ledě zimního stadionu v Přerově.

Martin Janeček - Jakub Grof
V sezóně 2004-2005 spolu válčili v dresu tehdejšího nováčka první ligy Sarezy Ostrava. Juniorský mistr světa Jakub Grof pak v létě vyslyšel nabídku ústeckých Lvů.

Jiří Kučný - David Mazanec
Sezónu 2003-2004 spolu strávili v obraně Horácké Slavie Třebíč, v několika zápasech se dokonce objevili oba hokejisté v jedné obranné dvojici!

Roman Stantien - Daniel Zápotočný
Vsetínský kapitán se s tvrdým ústeckým obráncem setkal během svého nedlouhého působení v HC Vítkovice. V sezóně 2001-2002 vybojovali s Vítkovicemi stříbrné medaile v extralize!

Lukáš Duba - Jiří Kuchler
Oba útočníci spolu krátce působili v severočeské Kadani, kam Lukáše Dubu hokejový osud zavál v průběhu sezóny 2003-2004.

Anton Ponomarev - Roman Málek
V sezóně 2004-2005 chytal Málek v Magnitogorsku v nejvyšší ruské soutěži. Rodák z Permu Ponomarev se tehdy pokoušel prosadit do základní sestavy místního týmu, ale v nejvyšší soutěži se objevil jen ve čtyřech zápasech.

Ondřej Steiner - David Hájek
Oba už jednu barážovou v opačných dresech svedli - v roce 2002 táhl Steiner k záchraně Karlovy Vary, Hájek se mu to snažil znepříjemnit v dresu Chomutova.

Richard Bauer - Jan Kudrna
V sezóně 2003-2004 působil Jan Kudrna kromě Třince také v Karlových Varech a zde se setkal s dalším zadákem Richardem Bauerem.

Alexej Jaškin - Ladislav Slížek
Oba spolu také svedli už jednu barážovou bitvu. Před 12 lety Slavie a Vsetín posupovali do nejvyšší soutěže a Ladislav Slížek patřil k mladíkům v kádru pražského týmu. Alexej Jaškin zase začínal svou hvězdnou kariéru ve Vsetíně. Do tehdejšího týmu Slavie patřili i Václav Eiselt a Milan Antoš.

Pavel Zdráhal - Václav Eiselt
V sezóně 2001-2002 se spolu pokoušeli zachránit v extralize havířovské Pantery, napoprvé se jim to ještě podařilo, o rok později už ale Havířov vyřadilo Kladno. To už u toho Eiselt ani Zdráhal ale nebyli.

Michal Horák - Václav Drábek
Utkali se spolu v barážové soutěži o udržení v první lize v roce 2001. Zkušený Drábek v obraně Ústí nad Labem, tehdy čerstvě osmnáctiletý Michal Horák v obraně TJ Nový Jičín.

Zbyněk Spitzer - Vítězslav Jankových
Tito dva se letos už utkali v první lize, kde Zbyněk Spitzer začínal svou sezónu. V prvním vzájemném střetnutí Vajgaru Jindřichův Hradec proti Ústí nevyšlo a i díky dvěma brankám Jankových prohrál, pak ale Jindřichův Hradec se Spitzerem v sestavě dokázal vítěze první ligy v sezóně dvakrát porazit.

Pavel Augusta - Milan Antoš
Plzeň 1998-1999. Milan Antoš vzpomíná na tuto sezónu velmi rád - v plzeňském dresu v 50 zápasech vstřelil 10 branek, na 20 nahrál, což znamenalo 30 bodů, k tomu nasbíral 40 trestných minut. V této zakulacené bilanci mu pomáhal i Pavel Augusta, který v této sezóně sehrál za tehdejší Keramiku 17 zápasů.

Tomáš Demel - Patrik Fink
Vsetínský útočník paradoxně nesehrál svůj premiérový extraligový zápas ve Vsetíně, ale čtyři starty v základní části stihl při svém hostování v týmu Znojemských Orlů v sezóně 2000-2001. Tedy v sezóně, kdy Patrik Fink sehrál svou poslední úspěšnou sezónu na jihu Moravy.

Radim Hruška - Michal Havel
Michal Havel sehrál větší část letošní sezóny v dresu Kladna. Byl i u toho, když Vsetín 28. října 2005 poprvé v sezóně zvítězil právě na ledě Rabatu. O výhru se brankou a asistencí nejvíce zasloužil právě Radim Hruška.

Lukáš Sáblík - Lukáš Valko
Před dvěma lety, kdy Lukáš Valko střílel branky v dresu Třebíče, dokázal jednu ze svých nejdůležitějších branek vstřelit do sítě Lukáše Sáblíka. Při zápase Slovanu v Třebíči Lukáš Valko dokázal při power-play 35 vteřin před koncem překonat Sáblíka a vyrovnat na 3:3, v prodloužení pak výhru Horácké Slavie trefil svou brankou Jiří Kučný.

Josef Kučera - Jiří Kudrna
42 střel pochytal Josef Kučera 17. prosince při zápase Jindřichova Hradce v Ústí nad Labem. Nejmenší návštěva sezóny na ústeckém zimním stadionu tehdy sledovala marné pokusy domácích o srovnání dvoubrankového vedení hostí z prvních deseti minut. Největší šanci na vyrovnání měl na začátku třetí třetiny Jiří Kudrna, ale na Kučeru si nepřišel.

Luboš Rob - Tomáš Klimt
Tato dvojice už také barážovou bitvu pamatuje. Luboš Rob v dresu Budějovic bojoval o návrat do extraligy v loňském roce, naopak Tomáš Klimt se snažil prodloužit jednoroční působení Dukly v nejvyšší soutěži. Bude opět úspěšnější Rob?

Lukáš Bolf - Roman Červenka
Oba mladíci mají za sebou působení v reprezentaci do 20 let, ve které se setkali v několika zápasech v sezóně 2004-2005.

Marek Dubec - Aleš Pavlas
Při své letní zkoušce v dresu Sparty se Marek Dubec utkal i s Ústím nad Labem - 18. srpna Sparta s Dubcem v sestavě prohrála v Ústí 2:6 a jednu z branek dával i obránce Aleš Pavlas.

Petr Sakrajda - Aleš Vála
Vsetínský útočník vstřelil svůj první extraligový gól při zápase s Pardubicemi. Tedy s klubem, ve kterém Aleš Vála svou hokejovou kariéru mezi muži v roce 1992 začínal. Oba momenty od sebe dělí předlouhých 14 let.

Ondřej Hruška - Jan Klobouček
Nadějný útočník Vsetína a hokejový univerzál původem z Teplic mají společnou mimohokejovou aktivitu - Ondřej Hruška je pilným studentem fakulty technologické UTB ve Zlíně, Jan Klobouček vystudoval při svém působení v USA bakalářský titul z managementu na University of Vermont.

David Květoň - Petr Hořava
Najít spojitost mezi těmito dvěma hokejisty bylo také velmi obtížné. Nakonec se ale jedna našla. Hořavův otec Miloslav, v současnosti trenér Znojma, patřil k oporám reprezentace do 18 let, která v roce 1979 získala zlaté medaile na mistrovství Evropy. David Květoň už první start na šampionátu stejné věkové kategorie má za sebou vloni v Plzni, odkud ale odjel bez medaile. Přiveze ji letos ze světového šampionátu ve Švédsku, který se koná bezprostředně po skončení baráže?

Martin Jenáček - David Pazourek
Oba zkušení útočníci mají společný podobný hokejový osud. Oba začínali v mládežnických týmech extraligových týmů (Pazourek v Brně, Jenáček ve Zlíně), na svůj debut v nejvyšší soutěži si ale po putování v nižších soutěžích museli počkat až do 25 let, kdy se Pazourek probojoval do extraligy se Znojmem a Jenáčka si vytáhl ze Šumperka Zlín.

Sasu Hovi - Jakub Evan
Poslední dvojice představuje absolutní vyvrcholení absurdních snah o hledání propojení mezi oběma týmy. Oba hráči se nikdy na ledě nestřetli ani jako spoluhráči, ani jako protihráči. Přesto mají jednu věc společnou - jejich příjmení obsahuje právě čtyři písmena :).

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže