Ú s t í n/L. - Předposlední březnový víkend přinesl do Ústí nad Labem hned dvojí hokejovou radost. Nejprve v sobotu získali hokejisté prvního týmu pohár pro vítěze 1. ligy a v neděli je doplnili junioři, kteří ve šlágru ligy juniorů zdolali houževnatý Jindřichův Hradec a postoupili do juniorské extraligy. Z úspěchu juniorů se mohou ale možná nejvíce těšit právě hokejisté A-týmu, neboť tento úspěch jim umožnil střetnout se v baráži o extraligu se Vsetínem. Nejen o zhodnocení zápasu i celé finálové skupiny juniorů jsme požádali trenéra Vladimíra Evana, pár slov přidal i generální manažer David Šaffer.

"Už od zápasu v základní části, kdy jsme tu porazili Klášterec 9:0, kluci narostli a věděli, že na to mají. Vytvořili parádní partu, do které zapadli i ti kluci, co sem přišli jako posily. To, samozřejmě, odnesli někteří hráči, kteří potom nehráli, ale s mužstvem vždy byli a nebyl to problém. Baráží jsme prošli bez ztráty bodu, takže klukům můžu jen poděkovat za výkony, které podali. Ta série se hodně rozhodovala už v zápase v Jindřichově Hradci. Jeli jsme tam s obavami, ale podali jsme tam parádní výkon, kdy jsme poctivě bránili a góly dávali z brejků. To byl základ a dnes jsme už jen potvrdili, že to mužstvo je kvalitní. Škoda jen, že nezůstane pohromadě, protože v tomto složení by mohlo bez problémů hrát extraligu. Kluky jsme dnes upozorňovali hlavně na to, že musíme hrát o výhru a nebránit jen třígólový náskok. To by se nám mohlo vymstít. Jsem rád, že jsme hráli aktivně a že to vyšlo," zhodnotil cestu juniorů do extraligy Vladimír Evan. Nakonec prozradil i některé okamžiky z posledních zápasů prvního týmu s Mladou Boleslaví i události těsně následující. "Včera byly, samozřejmě, bujaré oslavy už v Boleslavi, ale pořád jsme si uvědomovali, že ten poslední krok k baráži musíme udělat až dnes. Odpovědnost na juniorech byla velká, protože tím rozhodnutím, že jinak se ta extraliga získat nedá, jiná cesta pro juniory neexistovala. Tím obrovsky pomohli i Áčku. Co se týče Vsetína, viděli jsme ho hrát několikrát. Co se týče jejich posledních zápasů, tak sháníme nějaké materiály, na kterých bychom mohli něco vidět. Nicméně si myslím, že v těchto vypjatých bojích se trochu maže určitý výkonnostní rozdíl a je to často jen otázka momentální formy mužstva, nasazení a i štěstí. Vsetín v posledních zápasech podával velmi dobré výkony a i jejich výsledky byly výborné. Nerad bych něco zakřiknul, ale historie baráží v posledních letech je taková, že žádné mužstvo z 1. ligy nebylo úplně bez šancí. Hráči mají dnes a zítra volno, sejdeme se až v úterý. Uděláme nějaký lehký trénink, aby se hráči dostali do pohody, vyléčíme nějaká zranění a do Vsetína odjedeme už o den dřív. V baráži každopádně nenastoupí Venca Drábek, který je dlouhodobě nemocný, špatné je to i s Honzou Kloboučkem, ten to zřejmě také nestihne. Jinak jsme kompletní. Všichni hráči, kteří hráli play off splňují podmínky baráže a budou tak proti Vsetínu moci nastoupit."

K situaci po postupu juniorů přidal pár slov i David Šaffer. "Hráči prvního mužstva dostali dnes a zítra volno, domluvili jsme se tak, aby hráči relaxovali. Poté naběhne klasická tréninková jednotka s tím, že ve čtvrtek a v pátek, podle toho, jak se domluvíme s trenéry, bychom chtěli trénovat na užším kluzišti. Jsem v klidu, protože tím, že jsme vyhráli 1. ligu, jsme splnili předsezónní cíle. Teď se budeme soustředit na Vsetín. Část hráčů už ve Vsetíně hrála, část hráčů má za sebou vypjaté zápasy baráže nebo extraligového play off. Teď už to bude spíš o fyzických silách a o štěstí. Rozhodně nesouhlasím s názory, že Vsetím je odepsaný a že nemá o co hrát. Tam jsou hráči, kteří odtamtud pocházejí a rozhodně se o to budou chtít poprat. Bude to velice těžká série a myslím, že rozhodovat budou opravdu miniaturní chyby a zkušenost." Na dotaz, jak reagoval na páteční změnu rozhodčího na poslední chvíli a na vývoj utkání v sobotu odpověděl: "Abych řekl pravdu, ani mě to nepřekvapilo a ani se k tomu nechci nijak vyjadřovat. K výkonu pana rozhodčího Smetáka bych jen řekl, že jeho výkon byl vysoce profesionální. Ve druhém zápasu jsme stále dotahovali vedení soupeře a když jsme na to bleskově odpověděli ve třetí třetině dvěma góly, věřil jsem, že se to konečně zlomilo. Pravdou ale je, že bojovali až do samého konce, jen na konci to trochu neunesli. To je ale vcelku normální reakce na vypjatost finálového utkání. Postup do baráže je pro mne jako nějaký sen, který jsem si vysnil. Když se postup do extraligy ale nepovede, jdeme dál. To je hokej, a byl bych špatný manažer, kdybych s tím nepočítal. 8. dubna máme Lví párty, kam budeme zvát fanoušky, a tam budeme buď slavit nebo smutnit. Každopádně pokud to nedopadne, smutek po pár dnech odezní a soustředili bychom se na další sezónu v 1. lize. V případě postupu nás bude čekat spoustu nové práce, ale myslím, že jsme na to připravení. Ruku v ruce s vítězstvím v 1. lize jde i dokončování rekonstrukce zimního stadionu. Každopádně dojde k rekonstrukci střechy, zlepšení zázemí pro fanoušky a světelná kostka. Pokud bychom postoupili, přibudou ještě opravy fasády a kamerový systém a věci, které s tím souvisí."

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže