Ú s t í n/L. - Velká hokejová bitva byla k vidění ve druhém finálovém duelu mezi Ústím a Mladou Boleslaví. Přestože Ústečtí Lvi znovu inkasovali jako první, tentokráte dokázali vývoj utkání otočit. Nejprve protrhl ve 25. minutě střeleckou smůlu Klimt a po deseti minutách předvedl parádní akci Jiří Kuchler. Z rohu se probil přes dva obránce a před Maříkem si už věděl rady. ”Asi jsem se nějak splašil”, vtipkoval na adresu svého gólu Kuchler. Boleslavská posila Aleš Krátoška byla i přes porážku vcelku spokojená: ”Stav po dvou zápasech 1:1 bereme. Máme to dobře rozehrané. Hodně důležitý bude třetí zápas v Boleslavi.”
V prvním finálovém zápase dostali Ústečtí Lvi těžké K.O. a tak je mohly budit noční můry o šesti brankách ve vlastní síti. ”Spalo se nám špatně. Je ale otázka, jestli je lepší dostat šest gólů, nebo prohrát v prodloužení nebo na penalty. Možná by nás to mrzelo ještě víc. Takhle jsme si řekli, že to bylo opravdu špatné a museli jsme na to zapomenout a soustředit se na ten dnešek,” popisoval své předzápasové nálady Jiří Kuchler.
Druhé finálové klání však začalo navlas stejně, jako to první a již v jedenácté minutě šli hosté díky Všetečkovi do vedení. Ústečtí Lvi však nezpanikařili a na rozdíl od prvního finále nepřipustili, aby hosté odskočili na dva góly. ”Proti včerejšku to bylo bojovnější, vyhecovanější utkání. Včera nás ty dva rychlé góly úplně zlomily, byli jsme psychicky na dně, jako kdybychom nečekali, že můžeme prohrávat. Zatímco ten gól, co jsme dostali dneska, nás spíš nastartoval. Řekli jsme si, že takhle hrát nemůžeme. Naštěstí jsme to otočili, ” oddechl si jeden z hrdinů zápasu.

Boleslavští však své obranné pásmo rozhodně nedarovali zadarmo a dostat se před Maříka do vyložené šance byl hotový svátek. ”My jsme se už včera málo tlačili do brankáře. Nebyl tam žádný tlak. Ne že by to dnes bylo o moc lepší, ale zaplať pánbůh, že něco tam spadlo. Dnes to bylo víc rozkouskované, víc bojovnější, víc přesilovek. Byl to úplně jiný zápas,” mohl konstatovat Kuchler. Právě levé křídlo druhé pětky vyškolilo ve 35.minutě boleslavskou defenzívu a krásným slalomem poprvé v sérii přivedlo Lvy k vedení. ”Něco mě osvítilo. Kluci to tam zablokovali a já jsme tam kroužil a najednou jsem jel do brány. Asi jsem se nějak splašil,” smál se Kuchler. Definitivní potvrzení toho, že i Mařík je člověk, přišlo o dalších deset minut později, kdy Evan lehkou střelou překonal boleslavského gólmana potřetí. ”Bylo vidět, že i ten třetí gól, co jsme dali, že musíme zkoušet cokoliv. Ten třetí gól byl spíš laciný.”

Ústečtí Lvi tak srovnali po dvou utkáních na 1:1 a zdá se, že série by se mohla natáhnout na pět zápasů. ”Těžko říci, ale vypadá to, že jo. Myslím, že tak, jak vypadal zápas dneska, tak budou vypadat i ty další zápasy,” předpovídá Jiří Kuchler a před soupeřem Slovanu smeká klobouk: ”Boleslav vyměnila spoustu hráčů a je vidět, že trenér Neliba na nich hodně zapracoval. Hrajou opravdu výborně, dobře bruslí. Je to fakt výborný soupeř.”

Jako první však dokázal na Maříka vyzrát Tomáš Klimt a po osmdesáti pěti minutách ho donutil poprvé sáhnout po puku za svá záda. ”Dostal jsem krásnou nahrávku a jsem rád, že jsem to protrhl. Už jsem potřeboval dát gól. Šance jsem měl každý zápas,” kvitoval s povděkem svou první trefu v play-off. Nechybělo mnoho a mohl po svém sólu přidat i druhý. ”Kdybych dal dva góly po sobě, to bych se hodně divil. Já se s tím trápím delší dobu. Nemohl jsem dát gól, zaplať pánbůh, že jsem dal alespoň jeden,” je spokojený i s jednou brankou.
Lvi šli do utkání i přes krutou porážku bojovně naladěni. ” Po každé prohře je to těžké. Dnes zase budeme na koni my. Potřebujeme ještě dvě výhry a pak to bude dobré. Určitě jsme nechtěli připustit ten včerejšek. Když budeme hrát takhle, tak nemusíme mít strach,” nabírá sebevědomí Klimt.


Ambice Středočechů před dvěma úvodními duely v Ústí byly jasné. Alespoň jeden z nich vyhrát. To se jim povedlo a tak byl Aleš Krátoška i po porážce 1:3 vcelku spokojen. ”Do série jsme šli s tím, že chceme překvapit. To se nám povedlo v prvním zápase. Stav po dvou zápasech 1:1 bereme. Máme to dobře rozehrané. Hodně důležitý bude třetí zápas v Boleslavi,” upozorňuje na páteční duel.

Druhé finálové dějství se neslo ve znamení velké nervozity a tak byly obě trestné lavice neustále v permanenci. ”Bylo to hodně vyhecované. Ústí dnes prostě muselo vyhrát a udělalo pro to maximum. K rozhodčímu se nebudu vyjadřovat. Myslím si, že si každý udělal svůj obrázek. Kdo tady byl, tak si na něj názor udělá,” snažil se vyhýbat ostřejším slovům centr druhé boleslavské pětky.

Krátoška mohl v deváté minutě po samostaném úniku otevřít skóre zápasu, “zoči voči” Málkově lapačce se však neprosadil. ”Kdybych ten svůj samostatný nájezd proměnil, tak to bylo dva nula (v té chvíli byl stav 0:0, pozn. aut.) a bylo by to trochu jiné. Ale bohužel Málek to vyškrábl jen taktak lapačkou. Obránce tam zaváhal, potom spadnul, takže jsem vyrazil. Viděl jsem, že tam má hodně místa. Kdybych to vystřelil ještě trochu nahoru, tak by to asi neměl. Ale bohužel, neproměnil jsem,” litoval promarněné šance. O chvíli později se však již Boleslav po Všetěčkově přesilovkovém gólu radovala.

Pak však našli Lvi na Maříka recept a zápas otočili. Mladoboleslavští se začali polehoučku vytrácet a mnoho vyložených si do konce zápasu již nevypracovali. ”Čtyři minuty před koncem jsme nastřelili tyčku, tam jsme byli hodně blízko gólu,” vypichuje jeden moment Krátoška. Skóre utkání se nakonec zastavilo na 3:1 pro domácí a série se za vyrovnaného stavu stěhuje do Boleslavi. ”Doufám, že lidi přijdou, aby nás podpořili. Věřím tomu,” přeje si Krátoška zaplnit zatím dosti řídce zaplněné bolelslavské tribuny.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže