Vladimír Evan může být maximálně spokojený. "Čeká nás ještě těžká práce venku, musíme svou pozici obhájit i tam" zůstává nohama na zemi.">
Ú s t í n/L. - Osud "A" týmu nezávisí jen na něm. Výraznou roli v případném vstupu prvního týmu do nejvyšší soutěže budou hrát také ústečtí junioři. Pokud se jim podaří přes baráž dokráčet do extraligy, bude moct "áčko" spoléhat jen samo na sebe. První dvě utkání baráže mají junioři úspěšně za sebou, na jejich kontě se skví čtyři body. Trenér Lvíčat Vladimír Evan může být maximálně spokojený. "Čeká nás ještě těžká práce venku, musíme svou pozici obhájit i tam" zůstává nohama na zemi.
Máte za sebou úspěšný start baráže, obě domácí utkání jste zvládli vítězně, bezpochyby jste tedy spokojen.
Určitě. Máme čtyři body, samozřejmě to ale musíme potvrdit venku. Klíčový zápas nás čeká s největší pravděpodobností v pátek v Jindřichově Hradci.

Je něco, co byste mohl po těch dvou výhrách hráčům vytknout?
Zrovna proti Klášterci ta vyloučení. Řekli jsme si, že pokud podáme stejný výkon jako proti Písku, bude to dobré. Bohužel jsme ale nedávali góly, z čehož tam poté pramenily některé chyby. No a ve druhé a poslední třetině byly na naší straně naprosto zbytečné fauly.

Jak jste řekl, v pátek půjde podle všeho o nejtěžší utkání celé baráže. Proběhne nějaká zvláštní příprava?
Nic speciálního, ve středu a v pátek budou podle plánu tréninky a uvidí se až na ledě.

Je reálné, vzhledem k probíhajícímu play-off 1. ligy, že by se mohlo mužstvo posílit o někoho z "A" týmu? V úvahu samozřejmě přichází jen Roman Červenka a Petr Hořava.
Pokud vyhraje "A" tým v Hradci Králové už první zápas, určitě budeme chtít použít oba hráče. Jestli vše klapne, jak má, jeli by s námi právě do Jindřichova Hradce.

Jak rozdělujete práci mezi juniory a "A" tým, během příštího týdne by se vám dokonce měly překrývat nějaké zápasy.
To je pravda, příští pátek hrají kluci v Klášterci a "áčko", doufám, nastoupí k jednomu z finálových střetnutí. Samozřejmě si přeju, aby tou dobou už měli kluci o extralize jasno. Jinak se to stíhá těžko, za "áčkem", které odcestovalo už dnes, jedu do Hradce zítra autem.

Kluci na to byli připravováni už předem, ale jak se jim hraje samotná baráž s vědomím, že jde i o osud prvního týmu?
Kluci mají šanci dosáhnout na něco, co už se jim nemusí nikdy povést. My jsme o tom s nimi i mluvili v tom smyslu, že mají jedinečnou možnost pomoci ústeckému hokeji. A pokud by to vyšlo všechno, bude to nádhera.

Systém baráže je oproti dlouhodobé části nepoměrně náročnější. Jedná se o šest zápasů během čtrnácti dnů. Jak to zvládá mužstvo fyzicky?
Snažíme se hrát na čtyři pětky. Hrajeme stejným systémem jako Písek a Klášterec. Právě proti Klášterci jsme to stáhli v závěru na tři pětky, což pak bylo na hráčích vidět. Já doufám, že sil budou mít kluci dost.

Dojde v průběhu baráže na změny v sestavě?
Během třetích třetin budeme připraveni hrát na tři lajny v malinko pozměněném složení, podobně jako dnes proti Klášterci.

Jak prospěly mužstvu příchody posil a jak se adaptovaly mezi kmenovými hráči?
Ti noví kluci nám herně strašně moc pomáhají, obzvlášť na začátku se velmi prosazovali. Všichni, ať Bauer, Cafourek, Fiala, Hajšman nebo Heršálek, mají zkušenosti z extraligy. Ostatní hráči se snaží na tu jejich laťku dosáhnout a šli výkonnostně ohromně nahoru, což je výborné. A v kabině zapadli naprosto bez problémů. Hned po jejich příchodu zapracovali starší hráči, kteří je mezi sebe okamžitě přijali. Parta je tu opravdu parádní.

Rozhovor proběhl 7.3. - pozn. autora

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže