hlásí na adresu Hradeckých. Ti v druhém zápase ve Lví aréně velmi výrazně sahali po výhře. "Jsme dost zklamaní, hráli jsme opravdu dobře, ten výsledek je pro nás trochu nemilosrdný," nechává se slyšet tahoun druhé lajny Hradce Martin Koudelka. ">
Ú s t í n/L. - Ve 37. minutě napřáhl od modré a Grofovu příhru nasměroval přesně. Vítězslav Jankových tak jediným gólem rozhodl druhé semifinále. "V neděli se nám podařilo skórovat čtyřikrát, podruhé jsme s nimi měli podstatně těžší práci," hlásí na adresu Hradeckých. Ti v druhém zápase ve Lví aréně velmi výrazně sahali po výhře. "Jsme dost zklamaní, hráli jsme opravdu dobře, ten výsledek je pro nás trochu nemilosrdný," nechává se slyšet tahoun druhé lajny Hradce Martin Koudelka.
Druhé domácí vítězství stálo Lvy nepoměrně více sil než při semifinálové premiéře, žádná spanilá jízda se tentokrát nekonala. “My jsme věděli už po základní části, že Hradec nehraje špatný hokej. Oni dobře brání a čekají na brejky, takže těžký zápas jsme čekali už v neděli. Teď nás potrápili mnohem víc, výborně bruslili, hráli odzadu a mnohem víc útočili. Nám se nepodařilo vstřelit tolik branek jako posledně a o to jsme to měli v tom druhém utkání těžší,“ hodnotí zlepšenou hru Východočechů Vítězslav Jankových.

Domácím mohly dát klid v úvodní třetině nabídnuté početní výhody, které ovšem Lvi oproti zvyklostem nezvládli s takovou jistotou. “Je pravda, že jsme v první třetině měli nějaké přesilovky, v kterých se nám kolikrát ani nepovedlo vystřelit na branku. Řešili jsme je příliš komplikovaně, možná jsme byli dnes nervózní. V podstatě jsme si ten zápas trochu zkomplikovali sami,“ přiznává Jankových.

Nakonec se Ústečtí přeci jen dočkali využité přesilovky, která v konečném účtování zajistila Slovanu důležité vítězství. “Tyhle situace máme natrénované, je to jedna z variant. Jakub (Grof - pozn. aut.) mi to takhle dává pod sebe doleva na volej, máme to tedy nacvičené. Ačkoliv to dnes vyplynulo spíše ze hry, tak jsme o sobě věděli,“ popisuje vítěznou trefu šťastný střelec.

Ke třetímu utkání v sérii nastoupí Ústí ve středu na hradecký led, kde v posledním duelu základní části bylo mezi oběma soky spousty zlé krve. “Obavy, že by se to mohlo opakovat, rozhodně nemáme. Play-off se nemůže srovnávat s dlouhodobou částí. Tady musí veškeré podobné emoce stranou, musíme se soustředit na samotnou hru. Dnes se nás sice snažil Hradec v poslední třetině trochu vyprovokovat, abychom opláceli a dali jim možnost hrát přesilovku, ale zvládli jsme to.“

Pro Energetiky budou zápasy se Slovanem možná poslední šancí předvést se před domácím publikem, maximální nasazení Hradeckých a těžká šichta pro Lvy jsou tedy nasnadě. “My tam můžeme jet poměrně v klidu, oni prohrávají v sérii dva nula. Stačí jeden zápas a skončila pro ně sezóna, takže je může svazovat určitá nervozita. My budeme dělat maximum pro to, abychom sérii ukončili tam. Nejlépe v prvním střetnutí, není důvod abychom to odkládali,“ vyhlíží s odhodláním do dalších zápasů s Hradcem Jankových.


Po nedělním utaveném Hradci nebylo včera ani památky, Východočeši si v druhém utkání semifinále bruslařsky s domácími nijak nezadali. Naopak, byli to místy Ústečtí, kdo musel po rychlých výpadech čelit ostrým atakům Hradce. “Sami jsme ani nepředpokládali, že se to bude vyvíjet takovým způsobem. Po nedělním výkonu jsem vůbec nečekal, že budeme takhle lítat. Dnes nám to šlapalo,“ neskrývá údiv opora hradecké ofenzivy Martin Koudelka.

A kde najít recept na podobné zmrtvýchvstání? “To bych chtěl také vědět. Po tom nedělním utkání jsme šli posedět a v klidu jsme to rozebrali. Řekli jsme si, že nemáme co ztratit, protože po tom prvním zápase to z naší strany horší už snad ani být ani nemohlo. Bylo to líné, pořád tam také byla v nohou ta série s Jihlavou. Do toho druhého utkání jsme šli s tím, že nás Ústí buď sestřelí, nebo že budeme zlobit. No, a my jsme zlobili,“ šibalsky se usmívá ex-ústecký forvard.

Nabuzení Východočeši jsou na své půdě připraveni Slovanu řádně znepříjemnit cestu do finále. “No, bude to peklo, bruslařský masakr se vším všudy. Před domácími diváky se budeme snažit předvést, počítám, že bude plný dům. Pokusíme se tu sérii natáhnout minimálně o jeden zápas a vlétneme do toho, seč to půjde,“ je připraven vydat se ze všech sil Koudelka.

Nad dalším výletem do Ústí však příliš nedumá. “Tak rádi bychom tomu věřili, že se sem ještě podíváme, ale bude to strašně náročné. Ústí je výborné mužstvo, my máme spoustu zraněných, navíc jsme přišli o další dva hráče. A hrát s týmem jako Ústí v tomhle tempu a na tři lajny je prostě těžké. Doma budeme hrát pro diváky, abychom ukázali, že něco umíme a snad ještě Ústí potrápíme,“ uzavírá usměvavý centr.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže