hlásí generální manažer Hradce Roman Višňák. "V základní části jsme Slovan sice třikrát porazili, ale play-off je úplně jiná soutěž. Ústí má výhodu širokého kádru a v systému na tři vítězná utkání budou navíc startovat doma," pokračuje. "Bilanci s Hradcem neřešíme, každý z hráčů ji zná, ale není třeba o tom mluvit. Stejně musíme být schopni porazit kohokoliv," nechává se slyšet ústecký tvrďák Daniel Zápotočný. Série startuje v neděli 5. března v 17:00 na půdě Lví arény. ">
Ú s t í n/L. - Po čtyřech dnech čekání na dalšího soka v play-off se semifinálová tajenka rozluštila na východě Čech, kdy se po šestém utkání mohl na úkor favorizované Jihlavy radovat z postupu Hradec Králové. "Jsme s výkonem mužstva maximálně spokojeni," hlásí generální manažer Hradce Roman Višňák. "V základní části jsme Slovan sice třikrát porazili, ale play-off je úplně jiná soutěž. Ústí má výhodu širokého kádru a v systému na tři vítězná utkání budou navíc startovat doma," pokračuje. "Bilanci s Hradcem neřešíme, každý z hráčů ji zná, ale není třeba o tom mluvit. Stejně musíme být schopni porazit kohokoliv," nechává se slyšet ústecký tvrďák Daniel Zápotočný. Série startuje v neděli 5. března v 17:00 na půdě Lví arény.
Porovnání týmů v play-off

4-0-0-0-0 celková bilance 3-1-0-1-1
2-0-0-0-0 zápasy venku 1-1-0-1-0
2-0-0-0-0 zápasy doma 2-0-0-0-1
18:5 skóre 22:16
0 utkání se shut-outem 1
M. Antoš; 7b (4+3) nejproduktivnější hráč J. Roubík; 8b (4+4)
M. Antoš, V. Eiselt; 4 nejlepší střelec J. Roubík; 4
L. Slížek; 4 nejvíce asistencí Koudelka, Roubík, Vondráček; 4
Jiří Kudrna; 8 nejtrestanější hráč P. Přeučil; 27
R. Málek - 93,85% úspěšnost brankáře V. Koutský - 92,41%
R. Málek - 1,33 průměr inkas. branek V. Koutský - 2,01
11 góly v přesilovkách 9
0 góly v oslabení 1

HC Slovan Ústí nad Labem - HC VČE Hradec Králové v základní části 2005-2006

Premiérové představení Ústí - Hradec se konalo první říjnový den ve Lví aréně. Ústečtí měli brilantní vstup do zápasu, po třígólové sprše během úvodní čtvrthodinky se hradecký gólman Koutský odporoučel na střídačku. Hradec se sice dokázal zvednout gólem Pavla Suchého na 1:3, Hradečtí pak dokázali bleskově odpovědět i na čtvrtou branku Slovanu z dílny Pazourka nájezdem Kašíka, ale to bylo vše. V pohodě hrající Ústí přidalo v 51. minutě pojistku Finkem a bylo vymalováno. “Ten zápas jsme rozehráli špatně, dost jsme vzadu chybovali. Domácí byli lepší, důraznější a zasloužili si vyhrát. Nám se to utkání nepovedlo tak, jak jsme si představovali,“ smutnil tehdejší trenér Hradce Kolda.
Druhé utkání sledoval z hradecké lavičky čerstvě jmenovaný kouč Jeřábek, kterému jeho svěřenci přichystali snovou premiéru. Domácí sice museli skousnout ve 23. minutě první branku v podání ústeckého Kuchlera, za dalších deset minut už však svítilo skóre 2:1 pro Hradec. V rozpětí jedné minuty vyhnal oba ústecké hříšníky z trestné lavice domácí kapitán Roubík. V závěrečném dějství zatopili Ústečtí pod kotlem a domácí obrana se měla co ohánět, ranou z čistého nebe byl tak gól Pavla Suchého na 3:1 pět minut před koncem. “Tahle branka byla pro nás velká smůla, navíc pro Lukáše to byl hodně smolný gól. Nás to ale nepoložilo, bylo to v době, kdy jsme Hradec přehrávali a i když to v té 55. minutě začalo opravdu hořet, tak jsme to dokázali srovnat,“ mínil po utkání jeden ze strůjců “hradeckého“ bodu Robert Kysela. Právě on a David Pazourek dokázali mocný ústecký finiš gólově vyjádřit a zařídit tak prodloužení. V něm posvětil vítěznou premiéru nového trenéra ex-ústecký Koudelka. “Před zápasem jsem si přál tři body, věřil jsem v naši výhru. Mužstvo je silné a je schopné hrát s takovým silným soupeřem jako je Ústí,“ sděloval své dojmy ze svých oveček novopečený lodivod.
Po Novém roce přijel Hradec do lví sluje jako první zájemce o body a možná i samotní hráči Východočechů byli překvapeni snadnou výhrou 3:1. Řádně ztenčenému kádru Slovanu, jenž pro zdravotní neduhy postrádal pět svých stabilních členů, zasadil bojovný soupeř první ránu už v 11. minutě. Na Vondráčkův úspěch navázal ve 33. minutě druhou brankou Šeda. Domácí prapor zvedl o tři minuty později Červenka, ale ani jeho gól spoluhráče živou vodou nepokropil. Naopak ve 49. minutě dal konečnému skóre podobu znovu Vondráček. “Nedostali jsme se do toho, abychom je dostali pod tlak a vytvořili si víc šancí. Gól nás nenastartoval. Nebyl nějaký impuls, který by nás rozjel. I když tam byly nějaké potyčky, bylo to vyhecovaný, ale chyběla jiskra. Nevím čím to bylo,“ analyzoval utkání Jiří Kuchler, který musel dík marodce v obranných řadách dokonce zaskakovat v defenzivě. “Když budu prospěšný v obraně budu tam hrát, mně to je jedno. Když to nebudu kazit…,“ byl tehdy připraven podat pomocnou ruku zdecimované obraně Kuchler.
Poslední duel se ve východočeské metropoli strhnul v nevídanou taškařici. Po oťukávací první třetině se do toho hráči pustili ve vší tvrdosti a výsledkem bylo 22 menších trestů, jeden osobní trest na 10 minut, domácí Přeučil byl s ústeckým Sýkorou vykázán předčasně do sprch a korunu všemu nasadili Jankových se Zápotočným, kteří obdrželi trest ve hře. Rozložení Lvi, kterým připadla drtivá většina menších trestů, třikrát inkasovali v oslabení. V druhé půli prostřední části potrestali ústeckou nedisciplinovanost Koudelka s Šedou, ve 46. minutě zajistil domácím výhru 3:0 Fořt. “Doufám, že se to teď nebude v play-off opakovat. Bylo to naprosto zbytečné, my jsme už měli jisté play-off, Ústí jasně vedlo, takže dodnes nechápu, proč se to takhle zvrtlo,“ říká generální manažer Višňák. “Každý ví, o co jde. V play-off může rozhodnout kterýkoliv trest. Tam to navíc bylo za rozhodnutého stavu, těžko by se to mohlo opakovat i teď. Nebude k tomu ani důvod, protože všechno jsme si vysvětlili už tam,“ uklidňuje před nedělním zápasem nejvýraznější aktér tehdejšího ústeckého “běsnění“ Zápotočný. "Nálada v týmu je dobrá, jsme rádi, že se nám povedlo tak rychle přejít přes 1. kolo. Po neděli jsme měli dva dny volno, potom už jsme se ale těšili na led. Teď máme za sebou kvalitní tréninky a nemůžeme se dočkat neděle. Papírově by nám možná seděl víc Havířov, ale v play-off je to stejně úplně jedno," dodává.

Opory mužstev v play-off

Proti Olomouci jistil zádní vrátka Slovanu Roman Málek, příliš prostoru k prezentování svých kvalit však nedostal, proto je 94%-ní úspěšnost velmi dobrým počinem. Většinu divoké série proti Jihlavě odchytal Tomáš Dušek, po třetím obdrženém gólu v pátém zápase ho ovšem střídal Vladislav Koutský, jenž se také postavil do branky v postupovém šestém střetnutí, které okořenil Koutský vychytanou nulou.
Nejlépe střílejícími obránci jsou na ústecké palubě Jan Kudrna (1+2) a David Mazanec (2+0). V hradeckých barvách se tříbodových obránců pohybuje celá trojice, Petru Mockovi (0+3, +3) dává oproti Aleši Černému (0+3, 0) a Michalu Šedovi (1+2, +1) drobný náskok nejlepší bilance ve statistice +/-.
V play-off nabral druhý dech ústecký kapitán Milan Antoš (4+3), mocně podporovaný střeleckou potencí Václava Eiselta (4+0 ). Podobné znovuzrození jako “céčko“ Slovanu zažívá hradecký kapitán Jaroslav Roubík (4+4), druhý útok hradeckých pak táhne duo Martin Koudelka (2+4) a Roman Vondráček (1+4).

Vzájemné zápasy

2005-2006
Ústí - Hradec Králové 5:2 report
Hradec Králové - Ústí 4:3p report
Ústí - Hradec Králové 1:3 report
Hradec Králové - Ústí 3:0 report, preview

Předpokládané sestavy

Ústí n./L.: Málek - Kudrna Jan, Hájek, Mazanec, Grof, Vála, Klobouček, Hořava, Zápotočný - Antoš, Pazourek, Eiselt - Jankových, Sýkora, Klimt - Červenka, Slížek, Kuchler - Fink, Kudrna Jiří, Havel.

Hradec Králové: Koutský - Blanár, Mocek, Suchý Petr, Šeda Michal, Linhart, Hendrich, Černý - Fořt, Roubík, Diviš - Přeučil, Koudelka, Vondráček - Volráb, Šeda Jan, Suchý Pavel - Potůček, Domin, Fišer - Prachař.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže