Ú s t í n./L. - V rámci zápasů 28.kola zavítá na ústecký led celek SK Horácká Slavia Třebíč. Její hráči po nevydařeném vstupu do sezóny našli pod trenérem Koldou (nyní již České Budějovice) svou ztracenou herní tvář a v posledních devíti utkáních dokázali vždy bodovat, když se v těchto zápasech opět mohli opřít o své tradiční zbraně z předešlých prvoligových ročníků, aktivní hru a kvalitní defenzivu. Hráči Slovanu se také pomalu dostávají do herní a hlavně střelecké pohody a tak bude velmi zajímavé sledovat, který z týmů bude mít v tomto klání navrch.
Do utkání budou už vzhledem k postavení v tabulce vstupovat domácí v roli favorita, ale jak jsme se již jednou v letošní sezóně přesvědčili, hráči Horácké Slavie jim tuto úlohu rozhodně neusnadní. Hosté z Třebíče neodjížděli totiž z prvního vzájemného klání na ústeckém ledě ve 14. kole s prázdnou, když dokázali Ústeckým sebrat dva body po výhře 4:3 v prodloužení. V domácích kláních se však Lvům doposud daří a poslední bodový export ze své bašty povolili protivníkovi v 15.kole, kdy si nedokázali poradit s Olomoucí. Od té doby doma Slovan neztratil ani bod a jeho hráči budou chtít v tomto trendu jistě pokračovat i zítra.

Nejproduktivnějším hráčem a zároveň nejlepším střelcem Horácké Slavie je s 18 body za 10 přesných tref a 8 nahrávek Michal Kaňka. Jen těsně za ním je pravděpodobně nejnebezpečnější útočník Třebíčských Lukáš Valko, který dokázal z doposud odehraných 17 zápasů vytěžit 17 bodů (9+8). Obranu diriguje především zkušený David Mazanec, jenž je zároveň s 11 body (3+8) nejproduktivnějším bekem týmu. Na brankářském postu se v právě probíhající sezóně vystřídali již čtyři strážci svatyně, své místo jedničky v týmu si však překvapivě svými stabilními výkony získal prvoligový nováček Filip Luňák. O jeho kvalitě jistě svědčí i fakt, že s úspěšností zásahů těsně nad hranicí 93% se ocitl ve společnosti nejlepších brankářů 1. ligy mezi takovými jmény jako jsou Vojtek, Sáblík, Kopřiva či Fikrt.

Vzhledem k tomu, že se jedná o poslední zápas Lvů na domácím kluzišti v tomto kalendářním roce, věříme, že si cestu do ochozů najde co nejvíce jejich fanoušků. Zítřejší klání mezi Slovanem a Horáckou Slávií začíná na ústeckém zimním stadionu v 17 hod. a utkání budete moci již tradičně sledovat také v online reportáži.

Poslední vzájemné utkání:
HC Slovan Ústečtí Lvi - SK Horácká Slavia Třebíč 3:4 p (0:1, 1:0, 2:2 - 0:1)
Branky: 34. Malinský, 45. Hodek, 46. Buďa - 17. Žiška, 53. Oliva, 60. Valko, 65. Kučný

Poslední utkání Třebíče:
SK Horácká Slavia Třebíč - HC Olomouc 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Branky: 27. Hrbáček, 32. Lála, 41. Kaňka - 7. Gróf

Internetové stránky soupeře naleznete zde.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže