Jeho i Milana Antoše jsme si pozvali k rozhovoru, slovo do pranice přidal i kapitán hostí Pavel Metlička. ">
Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi s i poradili s kouhouty z Olomouce a v druhém zápase play-off je rozsápali poměrem 8:2. Dvěma góly přispěl k nejvyššímu výsledku letošního ročníku Milan Antoš a stejně si vedl i vysokoškolák Václav Eiselt, jehož branky byly ozdobou utkání. Na otázku odvetných klání na Moravě odpověděl jasně. "Doufáme, že tady budeme hrát až semifinále." Jeho i Milana Antoše jsme si pozvali k rozhovoru, slovo do pranice přidal i kapitán hostí Pavel Metlička.
Ústečtí Lvi rozsápali svého soupeře z Olomouce v druhém zápase 8:2, při přičtení výsledku prvního duelu jedou na Hanou s respektyhodným skóre 12:3. “Jsem rád, bylo to bezvadný, jen takhle pokračovat. Dali jsme si jasný úkol vyhrát oba domácí zápasy a to jsme splnili,“ říká velice potěšeně a jakoby uvolněně kapitán Milan Antoš. Ten přispěl svou trefou v prvním klání a ve čtvrtek diváci mohli sledovat jeho úprk do středového kruhu dokonce dvakrát. “Jsem rád, když dám gól, ale nijak mě to nebere. Jsem rád, že vyhráváme, chci pomoct týmu, to je pro mě důležité a podstatné je, aby se mužstvo uklidnilo a hrály všechny lajny,“ jako už tradičně upřednostňuje herní projev mužstva nad osobními statistikami. Stejným poměrem se na výsledku podílel i Václav Eiselt, obzvláště jeho první trefa po individuální akci byla lahůdkou. Naposledy rozsvítil červené světlo paradoxně na zimáku v Berouně, kde za Ústí střílel gól 8.2. “Už jsem na to čekal poměrně dlouho, včera jsem si vytvořil nějaké šance, ale odráželo se mi to. Dneska mi už i Milan říkal, že se tam musím trefit a ono mi to tam ve třetí třetině konečně napadalo,“ usmívá se Eiselt.


Kdo by se ale odtamtud chtěl ještě vracet? Doufáme, že tady budeme hrát až semifinále.
— Václav Eiselt
Po denním odpočinku se čtvrtfinálové boje přesunou do Olomouce, kde se očekává tvrdší hokej. Domácí budou mít poslední šanci sérii prodloužit a navíc, bude je hnát domácí publikum a také vědomí, že na domácím ledě dokázali porazit kdekterého soupeře, i Lvy. “V Olomouci se bude hrát trochu agresivněji než tady. Kdo by se ale odtamtud chtěl ještě vracet? Doufáme, že tady budeme hrát až semifinále,“ jemně naznačil Eiselt, jak by měl dopadnout ve zvířecí říši souboj lva a kohouta. “Jel bych tam hlavně s tím, že nesmíme faulovat, protože je vidět, že tyhle zápasy rozhodují přesilovky. Při hře pět na pět se v play-off hodně čeká. Je to o bránění, pokud chyba na straně soupeře nepřijde, snažíte se jí neudělat vy a pak nahazujete do útočné třetiny a čekáte na další minelu. A pak se čeká na přesilovky, na to, kdo v nich rozhodne,“ přidává taktické pokyny muž s céčkem na hrudi. Eiselt kvituje a přidává vlastní stanovisko k přesilovým hrám. “Přesilovky budou rozhodovat, teď rozhodčí nastavili tvrdší metr, i když se podívejte třeba na olympiádu. Tam se ale občas stejně jako v naší lize pískne zákrok, který skoro faul není a pak se nechá bez povšimnutí zákrok bijící do očí. I rozhodčí se to budou muset naučit a bude to pro ně těžké,“ upozorňuje na nutnost adaptibility nového trendu pánu v pruhovaných dresech. Sám by se učit měl, Eiselt studuje vysokou školu. “Jéžiš, o tom mi ani nemluvte. Teďko jsem to trošku zanedbával, ale až skončí play-off, tak se tam zase vrátím,“ na dálku slibuje rektorovi.

Play-off je také přehlídkou účesů a jiných bláznivých úprav. Dosti o tom vypovídá i Eiseltovo sestřih – odbarvené nakrátko střižené vlasy s modrými čtverečky. “Jde o barvy Slovanu, ne o provedení, koneckonců můžete si všimnout, že tu není žádný duplikát, každý máme na hlavě něco jiného, pokud tedy máme,“ otáčí se na svého kolegu. Zatímco Eiseltovu hlavu zdobí žluté odbarvení s modrými čtverečky, Antoš neskryl na vyřazovací boje ani své šediny. “Jsem v té konzervativnější části, povinné to není. Barvení jsem zažil dvakrát, pak jsme se jednou neobarvili a vyhráli jsme titul. Patří to k tomu, ale důležité je soustředit se na hokej,“ dodává oponent Antoš.


V prvním zápase v Ústí Olomoučtí doběhli na nedisciplinovanost, Ústí dalo všechny góly s jedním mužem na hřišti navíc, ačkoliv statistiky uvádí jen tři. Čtvrtý gól padl při signalizované výhodě. Hanáci si to velice dobře uvědomovali, ale i v druhém zápase se jejich ranou do týla stala oslabení. “Co na to říct? Zase jsme byli neukáznění a zase jsme dostali první tři góly z přesilovky. A proti takovému mančaftu se pak hraje špatně, to si oni pohlídají,“ našel rychle jeden z důvodů vysoké porážky Pavel Metlička. “A to si myslím, že jsme mohli prohrát klidně i o víc, protože jsme hráli špatně v obraně, propadali jsme. Zas tak krutý pro nás ten výsledek není, oni vyhráli zaslouženě, to musím říct,“ říká s velkou úctou k soupeři Metlička. “Možná je to dobře, že jsme dostali tolik gólů. Poučíme se z chyba a to špatné snad odhodíme. Doma musíme vyhrát, play-off není o tom, že se to odehraje na čtyři zápasy, může se stát cokoliv. Stačí vyhrát jeden zápas a série se klidně může otočit,“ upozorňuje kapitán Olomouckých a přes respekt neskrývá také odhodlání bojovat. “Oslabení bylo hodně vysilující, ale na to se nemůžeme vymlouvat, je to pro všechny stejné. My jsme víc vylučovaní a tím pádem trpíme víc. Začínali jsme i končili na čtyři lajny, protože už s tím stavem nešlo nic dělat, a proto bylo aspoň vhodné rozložit únavu do všech čtyř útoků. Teď máme den na regeneraci a pak jedeme dál, zítra zklidníme nervy, odpočineme si a pak do toho skočíme,“ uzavírá odhodlaně vedoucí moravské výpravy.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže