Ú s t í n/L. - Po čtyřech tristních vystoupeních Havířova při severočeských misích postavili Panteři očekávaní po vyčerpávající cestě do Chomutova na hlavu. Posuďte: dosud 4 zápasy, 0 bodů, skóre 4:22. A naposled: výhra v Chomutově 5:2, když bylo hotovo po první třetině, kterou Panteři ovládli 3:0. Byl to jejich teprve pátý plný zápis z ledu soupeře. Druhý v řadě! V sobotu 11. února v 17 hod okusí Ústěčtí Lvi, jak mocně touží Panteři prokousat se do elitní čtyřky. Na páté figuře ztrácí na čtvrtou Jihlavu titěrné dva body, na druhou Kometu další pouhopouhé dva. O postup do nejlepší čtyřky jistě mají zájem. Důvod? Čtvrtfinále by rozehráli v domácím prostředí, kde jsou nejlepší z celé ligy
Porovnání týmů

28-3-6-1-9 celková bilance 26-0-1-1-19
11-2-4-1-6 zápasy venku 5-0-1-1-16
17-1-2-0-3 zápasy doma 21-0-0-0-3
1. postavení v tabulce 5.
97 získané body 80
149:85 skore 133:122
1 utkání bez vstřelené branky 1
7 utkání se shotoutem 5
7:0 (Olomouc) nejvyšší výhra 6:0 (Chomutov)
1:5 (Jihlava) nejvyšší prohra 2:9 (Chomutov)
D. Pazourek; 35b (14+21) nejproduktivnější hráč P. Lipina 42b (16+26)
V. Jankových; 16 nejlepší střelec F. Seman; 18
D. Pazourek 21 nejvíce asistencí P. Lipina; 26
M. Antoš; 90 nejtrestanější hráč P. Prokop; 88
R. Málek – 92,00% úspěšnost brankáře M. Novotný: 93,59%
R. Málek – 1,87 průměr inkas. branek M. Novotný: 1,98
47 góly v přesilovkách 48
20,52% využití přesilovek 23,19%
6 góly v oslabení 6


Dosavadní průběh sezóny

Dlouho vedli Severomoravané celý prvoligový peleton. Svou nadvládu potvrdili i při prvním vzájemném utkání, kdy přemohli Lvi ve své aréně po boji 2:1. Mladý tým nasazené vražedné tempo zcela neudržel. Po několika klopýtnutích, zvláště na hřištích mužstev ze spodních patrer tabulky začínal ztrácet a smečka pronásladevatelů z jeho náskoku na druhé pozici za vedoucím Slovanem postupně ukrajovala. V současnosti prožívá příznivé období. Po domácí porážce s Mladou Boleslaví, teprve druhé na ledě (třetí s Ústím přišla od zeleného stolu díky nedostatečné pořadatelské službě) v sezóně na domácím ledě, předvedl šňůru čtyř výher a tvrdě bojuje o co nejvýhodnější postavení do vyřazovacích bojů. Začínat doma, tzn. být mezi prvními čtyřmi, by právě pro Havířov byla podstatná výhoda.
Pikantní výsledky předvádí Panteři letos s Chomutovem. Dokázali ze severu Čech odjíždět zpráskaní po výsledku 2:9, ale i zvítězit 5:2, doma dokonce nejvyšším poměrem v sezóně (6:0).

Opory týmu

Spolehlivým mužem mezi tyčemi je Marek Novotný. V probíhající prvoligové sezóně nastoupil v 33 zápasech a úspěšnost zákroků drží nad výtečnou hranicí 93,5%. Svými statistikami se dokonce zařadil na čtvrté místo mezi brankáři
Obránci příliš branek nedávají. Nejlepší Petr Prokop se trefil čtyřikrát. Zároveň je s osmaosmdesáti trestnými minutami havířovským zlým mužem.
V ofenzivě se činí Petr Lipina, který odehrál poslední dvě sezóny v Ústí, na Moravě pookřál. Za dvě sezóny v Ústí nasbíral v 88 zápasech 46 bodů. Nyní má průměr téměř bod na zápas. „Je to vytížeností hráče. Může být jakýkoli, ale pokud ho trenér nevezme do mančaftu, těžko se prosadí. Když dostanete pět šest minut v zápase, těžko se prosadíte a nějaké body uděláte. Když hrajete přesilovky, oslabení, body se nahoní. Navíc je vše znásobeno tím, že jsem doma. Mám větší pohodu. Tlak, co je tady, taky nikomu nesvědčí. V Havířově je to trošičku volnější,“ vysvětloval po prvním ústeckém souboji svůj bodový vzestup. Další hráč, jenž se mihl v Ústí Pavel Zdráhal mu zdatně sekunduje. Má jen o tři body méně. Nejvíce branek nastřílel Filip Seman.
V Havířově působí ještě exústečtí Přemysl Sedlák nebo Ondřej Malinský.


Vzájemné zápasy v sezóně

Havířov - Ústí 2:1 report
Ústí - Havířov 4:1 report
Havířov - Ústí 0:5 kont.

Předpokládané sestavy

Ústí n./L.: Málek - Kudrna Jan, Hájek, Mazanec, Pavlas, Vála, Grof, Drábek, Zápotočný, Klobouček – Fink, Pazourek, Antoš - Eiselt, Slížek, Kuchler - Jankových, Sýkora, Klimt – Havel, Kuchler, Kudrna Jiří - Jech.

Havířov:HC Novotný - Vrtík, Galvas - Prokop, Klimeš - Vavruša, Malinský - Seman, Zdráhal, Hruška - Mikšan, Lipina, Žůrek - Brynecký, Zdeněk, Bordowski

Ostatní zápasy 45. kola

Jindřichův Hradec - Beroun
Olomouc - Hradec Králové
Chomutov - Kometa
Jihlava - Kadaň
Sareza Ostrava –Prostějov
Ml. Boleslav –Třebíč

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže